Select Menu


"Μελέτησε το παρελθόν, αν θες να ορίσεις το μέλλον", τάδε Έφη ο Κομφούκιος 2500 χρόνια σχεδόν πριν….. Αξίες, κακοδαιμονίες, ηγέτες, προδότες, θέληση, πείσμα, αγωνιστικότητα και άλλα προτερήματα και ελαττώματα συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία αυτού του λαού στο νοτιανατολικό άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου… των Ελλήνων.

Πράγματα τα οποία στο πέρασμα των γενεών, αν οι πολίτες, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτού του τόπου φροντίζανε να βελτιώνουν ή να αλλάζουν προς το καλύτερο θα καθιστούσαν την χώρα αυτή γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό βαρόμετρο της Νότιας Ευρώπης. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή όμως είναι συνήθης από τα χρόνια ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους (1830) όπου σειρά ηγετών ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος.

Ηγέτες οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από εθνοσωτήρες μέχρι και προδότες από τις εκάστοτε μερίδες και πολιτικά προσκείμενους πολίτες. Όλα αυτά βέβαια μέσα σε ένα σύστημα δυναμικό το οποίο μεταβάλλεται μέσα στον χρόνο και με τα εκάστοτε συμφέροντα διαφόρων ισχυρών να κυριαρχούν στο διεθνές σκηνικό και παρασκήνιο. Στο πέρασμα των ετών η Ελλάς άλλαξε κυβερνητικά πρόσωπα, δέχτηκε επιδράσεις από Μεγάλες Δυνάμεις , πολέμησε σε Πολέμους, θυσίασε τα παιδιά της για ένα καλύτερο αύριο αλλά ουσιαστικά δεν κατέστη δυνατή να αλλάξει την μοίρα της. Μια μοίρα που η οποία χαρακτηρίστηκε από παθογένειες και μικροσυμφέροντα που πολλαπλασιαζόμενα εντός του κοινωνικού ιστού, αδρανοποίησαν την συνείδηση των σύγχρονων Ελλήνων.

Έτος 2015 πλέον… Η Ελλάς σε οικονομικό μαρασμό, άνευ πολιτικής βούλησης για την παύση δαπανών που οδηγούν σε οικονομική αιμορραγία (αργόμισθοι δημόσιοι, χρέη κομμάτων, καναλιών κτλ.) , χωρίς κίνητρο να κρατήσει νέους επιστήμονες ώστε να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα (αγροτική παραγωγή, αλιεία, κτηνοτροφία, ενέργεια/μηχανολογικές εφαρμογές, ναυτιλία, αεροναυπηγική κτλ.) , που θα βοηθήσουν στην επανέναρξη οικονομίας και χωρίς την διάθεση της φοροαπαλλαγής Νεοφυών Επιχειρήσεων για μια 5ετία ώστε να αναπτυχθούν. 

Μια χώρα χωρίς ισχυρή ηγεσία που θα σταθμίσει τις θυσίες που θα πρέπει να γίνουν ώστε οι Έλληνες και οι επόμενες γενιές να ξεχρεώσουν αυτό το δυσβάσταχτο χρέος που τους κληροδότησαν, δεν συγκρουστεί με τους εσωτερικούς ολιγάρχες που λυμαίνονται επί σειρά ετών και εξαγοράζουν συνειδήσεις, δεν ταυτοποιήσει με ελεγκτικό μηχανισμό (Συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Ειδικών Επιστημόνων ) τους ανθρώπους που εισρέουν με τους προσφυγικό κύμα είναι πλέον καταδικασμένη να εξαφανιστεί. Απαιτούνται λύσεις και όχι ημίμετρα.

Ως πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τους πολιτικούς μας. Οι πολιτικοί πρέπει να σταθμίσουν καταστάσεις και να πάρουν αποφάσεις για την πορεία του μέλλοντος και όχι να ικανοποιήσουν τις βραχυπρόθεσμες επιθυμίες ενός λαού. Όποιος πολιτικός δεν εκπληρώνει το εθνικό συμφέρον δεν θα έπρεπε να επανεκλέγεται βουλευτής. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι δεν είναι αυτοκρατορικοί τίτλοι για να αποδίδονται αλλά πρέπει συνεχώς να κερδίζονται μέσω των εκλογών από ενεργούς πολίτες που κριτικάρουν το έργο τους και τις ενέργειές τους.

Η αποχή από τις εκλογές οξύνει το πρόβλημα και δεν το επιλύει. Ο κοινοβουλευτισμός εν έτη 2015 βάλλεται εσωτερικά μιας και η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση (20/09/2015) ανέδειξε μια κυβέρνηση με ποσοστό 36% ενώ η αποχή έφτασε στο 44%. Για να διασφαλιστεί η δημοκρατία και η ασφάλεια της χώρας οι πολίτες πρέπει να έχουν την νοοτροπία μαχητή με κρίση και ενδιαφέρον για τα πολιτικά και εθνικά ζητήματα. Τότε υπάρχει η δυνατότητα πραγματικής βελτίωσης. Η βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι ας αποτελέσει παράδειγμα για το πόσο εύκολα μπορεί να καταρρεύσει η ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής ευδαιμονίας, ειδάλλως όταν ο πόλεμος φτάσει στην πόρτα μας, το ηλεκτροσόκ δεν θα είναι αρκετό για να συνέλθουμε.

Δημήτριος ο Ταξίαρχος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top