Select Menu


«Ο καπιταλισμός οδηγεί την ανθρωπότητα στον δρόμο της καταστροφής και του θανάτου, μέσω της κλιματικής αλλαγής», υποστήριξε η αντιπροσωπεία της βολιβιανής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας πρότενε την κατάργηση του καπιταλισμού ως σύστημα, σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να αναστραφεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να διασωθεί το κλίμα στον πλανήτη για τις επόμενες γενεές. Η άποψη αυτή -που έχει προκαλέσει αίσθηση- κατατέθηκε στη Σύσκεψη για το Κλίμα που διεξάγεται σταΗνωμένα Έθνη.

Από το 2013 έχει ξεκινήσει μία προεργασία της συζήτησης ενόψει των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν τον επόμενο μήνα στη Σύνοδο του Παρισιού, όπου οι χώρες της Δύσης, οι οποίες παράγουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβερών για το κλίμα, χημικών ενώσεων, καλούνται να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ευθύνη το πρόβλημα και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα ακολουθήσουν η κάθε μία ξεχωριστά.

Από τις 196 χώρες, οι 150 έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.

Η άποψη της Βολιβίας ήταν η πιο ριζοσπαστική. «Είναι ένα σύστημα που προωθεί τον καταναλωτισμό, τον πόλεμο και την εμπορευματοποίηση», υποηράμμισαν οι αντιπρόσωποι της Βολιβίας, συμπληρώνοντας ότι, «με αυτόν τον τρόπο οδηγούν στον θάνατο τη Μητέρα Γη και την ανθρωπότητα».

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε, η μόνιμη λύση για την κλιματική κρίση, είναι η καταστροφή του καπιταλισμού» κατέληξαν στην τοποθέτηση τους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top