Select Menu


Στην εξαιρετική ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού, “Μάθε παιδί μου γράμματα”, που παρουσιάζει με έναν ευρηματικό και χιουμοριστικό τρόπο το μετεμφυλιακό κατεστημένο στην Ελλάδα, υπάρχει μια χαρακτηριστική σκηνή διαλόγου μεταξύ υιού – πατέρα.

Ο υιός (Κώστας Τσάκωνας), μνημονεύει τα (προφητικά) λόγια ενός μεγαλοβιομήχανου, σύμφωνα με τον οποίο ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι προίκα της καθυστερημένης χώρας για το γάμο της με την προηγμένη Ευρώπη. Και καταλήγει λέγοντας ότι “Όχι μόνο τον ορυκτό μας πλούτο δώσαμε προίκα στην ΕΟΚ, κυρίως στην ΕΟΚ, αλλά όλη την Ελλάδα!”. Ο πατέρας (Βασίλης Διαμαντόπουλος), απαντάει σοκαρισμένος: “Μα… αυτά τα λένε οι κομμουνισταί.”

Στην σημερινή, απόλυτη κυριαρχία του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού, το σύστημα επιστρατεύει ξανά την ισοπεδωτική «λογική», ότι όποιος δεν συμφωνεί με το κυρίαρχο δόγμα, είναι οπωσδήποτε νοσταλγός του Σοβιετικού Κομμουνισμού.

Στρατευμένοι (λόγω συμφέροντος) παπαγάλοι και πάσχοντες από κομμουνιστοφοβία, εντάσσουν οτιδήποτε δεν είναι συμβατό με τον θαυμαστό τους κόσμο, όπου οι τραπεζίτες καταβροχθίζουν δισεκατομμύρια την ώρα που πετσοκόβονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, στη σφαίρα της Κομμουνιστικής απειλής.

Η «λογική» των απανταχού νεοφιλελέδων σπάει κόκαλα: σε κάθε λογική απαίτηση να μάθει κάποιος που πήγε όλος αυτός ο πακτωλός δισεκατομμυρίων σε πακέτα στήριξης προς τους τραπεζίτες, ήδη από το 2008, την ώρα που η χώρα κυριολεκτικά καταστρέφεται και πετσοκόβονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, η στερεότυπη – ο Θεός να την κάνει – απάντηση είναι: ‘και τι θέλετε, να γίνουμε Βόρεια Κορέα;’

Και να που ως εκ θαύματος, οι “Κομμουνιστές” του ΣΥΡΙΖΑ αφού έδιωξαν τους ανεπιθύμητους “παλαβούς”, που θα μας έκαναν στην καλύτερη περίπτωση Βενεζουέλα, “συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις” των γραφειοφασιστών των Βρυξελλών που έστειλαν άλλο ένα τελεσίγραφο: ή θα δώσετε και άλλα χρήματα στις μαύρες τρύπες που αποκαλούνται τράπεζες, ή, θα κουρέψουμε καταθέσεις.

Αλλά μισό λεπτό: Οι Ισλανδοί, που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, ούτε καν στην “θαυμαστή” Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το κυρίαρχο ρεύμα και αντί να δώσουν σαν κορόιδα και άλλα λεφτά στους τραπεζίτες, τους έχωσαν στη φυλακή! “Τόλμησαν”, δηλαδή, να ενεργήσουν όχι με βάση τα συμφέροντα των τραπεζιτών, αλλά ολόκληρου του Ισλανδικού λαού. Μια μόνο εξήγηση υπάρχει σύμφωνα με την νεοφιλελέ “λογική”: Οι Ισλανδοί είναι “Κομμουνισταί”!

Περιμένετε λοιπόν να πάρετε ποτέ σοβαρή απάντηση από τους νεοφιλελέδες για το που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης; Πιο εύκολο είναι να σας πουν που πηγαίνει η ύλη που καταβροχθίζουν οι μαύρες τρύπες του διαστήματος, παρά τα λεφτά που καταβροχθίζουν οι μαύρες τρύπες που αποκαλούνται τράπεζες. Γι’αυτό άλλωστε κάθε φορά προσπαθούν να δραπετεύσουν από την ουσία της ερώτησης με ένα «λογικό» άλμα: όποιος δεν συμφωνεί με το νεοφιλελεύθερο δόγμα, επιθυμεί τη «διαβολική» Βόρεια Κορέα!

System failure

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top