Select Menu


Μετά την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή και τη διαγραφή δυο βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης, αλλά και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, οι φήμες για οικουμενική κυβέρνηση έχουν… οργιάσει.

Σύμφωνα με τη Real News, οι δανειστές πιέζουν για «διεύρυνση» της κυβέρνησης και διαμηνύουν στην Αθήνα, ότι «η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη ρύθμιση του χρέους». Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές διαμηνύουν σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να συμμετάσχουν στην κυβέρηση και -σε κάθε περίπτωση- να στηρίξουν τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μην διακινδυνεύσει το πρόγραμμα.

Από την πλευρά, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα αντέξει, ενώ επιδιώκει εθνική συνεννόηση προγραμματίζοντας -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να συγκαλέσει ακόμα και συμβούλιο αρχηγών για μείζονα αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το προσφυγικό. Επιπλέον, θα ζητήσει τις θέσεις των ηγεσιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε θέματα όπως ο εθνικός διάλογος για την παιδεία και το ασφαλιστικό.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top