Select Menu


Μια επικίνδυνα αδύναμη και άρρωστη Ευρώπη κρύβεται πίσω απο τις «αγάπες» και τα κόκκινα χαλιά που έστρωσαν οι Ευρωπαίοι στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβουτογλου.

Μια Ευρώπη που κατάντησε να κάνει κακοδιαχείριση στις κρίσεις που η ίδια δημιουργεί και είναι ανίκανη να επιλύσει.

Ετσι μετά το ΔΝΤ και την Τρόικα για την οικονομική κρίση, ανακάλυψε έναν ακόμη σωτήρα στο πρόσωπο της Τουρκίας. Αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό.

Της ζήτησε να βάλει «πλάτη» στην ροή των προσφύγων σε μια προσπάθεια να στεγανοποιήσει τα στρατοκρατούμενα σιγά – σιγά σύνορα της, στα οποία για παν ενδεχόμενο –όχι μόνο για το προσφυγικό- ξαναυψώνει φράχτες.

Κάτι δηλαδή σαν σιδηρούν παραπέτασμα στο όνομα της Δημοκρατίας ...

Και το «μπιρ Αλλάχ» της ικανοποίησης των Τούρκων ακούστηκε εως τις Βρυξέλλες...

Ετσι η "Δημοκρατική" μας Ευρώπη έκλεισε ερμητικά τα μάτια στην καταπάτηση των "ακριβών της" ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο αίμα που ρέει άφθονο στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.

Είτε είναι το αίμα του Ταχιρ Ελτσι, του ακτιβιστή δικηγόρου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ οn camera απο το παρακράτος επειδή είχε ταχθεί υπερ της επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος, είτε είναι των άμαχων Κούρδων στα σύνορα με την Συρία που τους εξοντώνουν απο διαφορετικά σημεία Τουρκομάνοι και τζιχαντιστές, είτε είναι το αίμα των προσφύγων με το οποίο έχει βαφτεί κόκκινη η θάλασσα, στο πέρασμα για την Ελλάδα ...

Και τι κάνει η Ευρώπη;

Μοιράζει «φράουλες» με σπόνσορες τους ευρωπαίους φορολογούμενους

- 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει η Τουρκία σε διάστημα διετίας προκειμένου να διαχειριστεί εντός των συνόρων της τους πρόσφυγες.
Το ποσό αυτό θα αναπροσαρμοστεί βεβαια, "αναλόγως των αναγκών", όπως αναφέρει το προσχέδιο της συνόδου.

Οτι έχασε δηλαδή απο την Ρωσία, η Τουρκία τα κερδίζει απο την Ευρώπη που γυρίζει "γλυκοφλερτάρει" ξανά με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού της.Αλήθεια ποιος θα ελέγχει αν τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;

- Παράλληλα, ξεπαγώνουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις που εκκρεμούν απο το 2005.
Με ποιο σκεπτικό και ποιο κριτήριο άραγε;

- Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ευρωπαϊκά bonus προς την Τουρκία περιλαμβάνουν και την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που θα ταξιδεύουν απο το 2016 στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια οι Ευρωπαίοι την ίδια ημέρα που το τουρκικό παρακράτος δολοφονεί Κούρδους πολίτες, καταργεί την βίζα στους Τούρκους!
Άραγε πόσοι τζιχαντιστές «Τούρκοι υπήκοοι» θα μπορούν να βρίσκονται με την άνεση τους επί ευρωπαικού εδάφους; Και μετά ενόχλησε που ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού μπήκε στην Ευρώπη με πλαστό διαβατήριο απο την Ελλάδα;

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, είπε πως είναι ανυπόμονος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Δυστυχώς τόσα ξέρει, τόσα λέει το παλικάρι και εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού. Εδώ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης κατά την διάρκεια της πολυδιαφημισμένης επίσκεψης του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Γκάφα και διπλωματική ανεπάρκεια ολκής σε μια δύσκολη ιστορικά περίοδο για την χώρα. Αλλά τι μπορεί να πεί κανείς;

Στην αρχικπη φωτογραφία ο αργός θάνατος της Ευρώπης αυτοπρόσωπος

Μαρία Δεναξά
Τwitter: @mdenaxa

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top