Select Menu


Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που ευτύχησε να εισέλθει εγκαίρως στον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα «αγοράζοντας» γεωπολιτική ασφάλεια και σταθερότητα. Ευτύχησε να είναι ένα ισότιμο μέλος σε μια Ευρώπη μερικών κρατών (ούτε στα δάχτυλα των δύο χεριών δεν ήταν η ΕΟΚ πριν από 35 χρόνια).

Μπήκαμε εγκαίρως σε ένα σχηματισμό όταν την ίδια ώρα πολλές χώρες έδιναν μάχη για να απαλλαγούν από τα δεινά ενός αντιπαραγωγικού, συντηρητικού και διεφθαρμένου κομμουνιστικού συστήματος στην Ανατολική Ευρώπη.

Του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Κι όμως, τα… καταφέραμε. Βλέπουμε σήμερα πρόσωπα από πρώην ανατολικές-κομμουνιστικές χώρες να ηγούνται πολλών θεσμών ή οργανισμών και η… παλιοσειρά Ελλάδα να είναι ουσιαστικά εκτός νυμφώνα.Στη γωνία, χρεοκοπημένη και… αμετανόητη. Φτάσαμε στο σημείο να μας κουνούν το χέρι είτε ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είτε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις! Μας περιγελούσαν οι ηγέτες χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης λέγοντας στους λαούς τους ότι «δεν πρέπει να καταντήσουμε σαν την Ελλάδα».

Βεβαίως, οι αναφορές δεν έχουν να κάνουν με τις γνωστές ψευτοπατριωτικές κορώνες στις οποίες συχνά-πυκνά επιδίδονται κάποιοι και δεν διαπνέονται από την επίκληση της ανωτερότητας της φυλής μας. Κάθε άλλο. Έχουν παιδευτικό χαρακτήρα για να μάθουμε όλοι που ήμαστε και που βρισκόμαστε…

Οι πρώην ανατολικές χώρες είδαν τα… καλά του κομμουνισμού και αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Μπήκαν σε έναν διαφορετικό δρόμο. Σίγουρα και ο καπιταλισμός παρουσιάζει πολλές δυσλειτουργίες αλλά στην κλίμακα πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων υπερτερεί σαφώς του πάλαι ποτέ κομμουνισμού ή…ιδιάζοντος σοσιαλισμού.

Βλέπουμε χώρες που κάνουν άλματα και σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελούν τους… φτωχούς συγγενείς. Αντιθέτως, βλέπουμε την Ελλάδα, σαν να την… κυνηγά μια κατάρα, να διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο. Χρεοκοπημένη και εξευτελισμένη. Αποτέλεσε τη μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου που αθέτησε πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Οποία ντροπή με όρους διεθνών σχέσεων. Οποία… μαγκιά με όρους εσωτερικής κατανάλωσης!

Το πολιτικό σύστημα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά «εκπαίδευσε» τους πολίτες αυτής της χώρας επί της ουσίας να είναι… κακοί. Ουσιαστικά τους «εκπαίδευσε» για να μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγάζουν πιο εύκολα τα… μάτια τους! Μάθαμε με πιο εμφατικό τρόπο τι σημαίνει ρουσφέτι, μπαξίσι, μίζα, καταπάτηση, αυθαιρεσία, ανομία, ατιμωρησία, φαυλότητα. Και ο Έλληνας ταυτίστηκε με αυτές τις καταστάσεις.

Οποιοσδήποτε διανοηθεί να… χαλάσει την ησυχία αυτού του… θυμόσοφου και… προωθημένα πολιτισμένου λαού, «μαύρο φίδι» που τον έφαγε! Αυτός ο λαός απέκτησε το συγκριτικό… πλεονέκτημα της συνενοχής με βάση τις επιλογές που έκανε.

Πήγαινε εκεί που του υπόσχονταν βόλεμα, δουλίτσες με ξένα λεφτά, ανομία, ατιμωρησία και… μαγκιά! Και τα θεωρούσε βεβαίως ως αυτονόητες… παροχές για την αφεντιά του!. Η ζημιά που έγινε σε αυτήν τη χώρα είναι τεράστια. Με καταλυτικό στοιχείο τα αριστερά σύνδρομα, στα οποία ακόμη και κυβερνήσεις με

φιλελεύθερες αναφορές, υπέκυψαν. Οι πολλαπλασιαστές της παρακμής λειτουργούσαν επί δεκαετίες και δυστυχώς εξακολουθούν να λειτουργούν πολύ… επιθετικά και την τελευταία περίοδο.

Η χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό είναι η πιο απολίτιστη στην Ευρώπη με βάση τη συμπεριφορά και τις επιλογές των πολιτών της. Η χώρα που έχει τους περισσότερους νόμους από οποιαδήποτε άλλη σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αυτή που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κενά στην απονομή της δικαιοσύνης. Η χώρα που

γέννησε τη δημοκρατία δίνει την εικόνα ενός αναρχοαυτόνομου μπάχαλου. Η χώρα που είναι… μαγαζί γωνία, δεν μπορεί να προσελκύσει μια σοβαρή επένδυση καθώς είναι αναξιόπιστη και γελοία, αφού μπορεί ο ένας νόμος να αναιρεί τον άλλον και ο υποψήφιος επενδυτής μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος. Η χώρα αυτή γέννησε αξίες και ήθη που δεν υπήρχαν σε άλλες χώρες, αλλά λόγω της κάκιστης εκπαίδευσης της «γενιάς της Αλλαγής» χάθηκαν…

Για να τα συνοψίσουμε:

1. Στην απολίτιστη Ελλάδα μπορεί να ανοίγει ο ένας το κεφάλι του καθενός εάν διαφωνεί με την άποψή του ή να εισβάλει σε πανεπιστήμιο και να τα κάνει λίμπα.

2. Στην πλουσιότατη από πλευράς νομολογίας Ελλάδα το ένα δικαστήριο μπορεί να σε αθωώνει και ένα άλλο να σε καταδικάζει ή το αντίστροφο.

3. Στη δημοκρατικότατη Ελλάδα ο καθένας μπορεί να κλείνει με άνεση δρόμους, λιμάνια, να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια ή καταστήματα ή ότι βάλει ο νους σας, χωρίς μάλιστα να υφίσταται τις συνέπειες. Όλα γίνονται στο όνομα των… αγώνων και οι «λαϊκοί αγωνιστές» ή καταληψίες είναι στο απυρόβλητο… 4. Η χώρα που πολυδιαφημίζεται ως… παράδεισος δεν είναι ικανή να αξιοποιήσει

μια εγκαταλελειμμένη έκταση όπως αυτή του Ελληνικού, δεκατέσσερα χρόνια μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα. Και υπάρχουν τεράστιες αναξιοποίητες εκτάσεις παντού, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε περήφανοι με την ανεργία στο 25%. Αν και αυτοί που αυτοδιαφημίζονται ως πατριώτες είναι βολεμένοι και δεν τους ενδιαφέρει για τους υπόλοιπους. Πουλάνε την… πραμάτειά τους και βλέπουν ότι έχει… πέραση.

5. Στη χώρα των… ισχυρών αξιών μπορείς να είσαι κλέφτης και να επαίρεσαι, να είσαι τρομοκράτης και να απαιτείς ή να είσαι αναρχικός, καταληψίας και

κακομαθημένος και να σε ανέχονται οι άλλοι. Στη χώρα αυτή λοιπόν, όπου η πλειονότητα των πολιτών καλόμαθε ή κακόμαθε, δεν χρειάζονται… περισπούδαστες αναλύσεις για να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Όταν χρεοκοπείς πολιτισμικά, πολιτικά, εκπαιδευτικά, αξιακά, ηθικά και θεσμικά και είσαι της βόλεψής σου, τότε πρέπει να προετοιμαστείς γιατί θα πληρώσεις το τίμημα της συνενοχής και της ανωριμότητάς σου. Και το τίμημα αυτό είναι οικονομικό. Και αυτό πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για δεκαετίες.

Αν δεν αλλάξουμε εγκαίρως, θα καταδικάσουμε ακόμη περισσότερες γενιές για να πληρώνουν ένα τίμημα που σίγουρα δεν θα τους αναλογεί…

e-mail: loukas1972@gmail.com
Twitter: @LoukGeorgiadis

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top