Select Menu


Όλο και πιο συχνά, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα μοιάζουν με αντιπολίτευση. Στα λόγια τουλάχιστον. Γιατί, στην πράξη, κάνουν ό,τι τους υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι κάτι καινούργιο η ελληνική κυβέρνηση να έχει αντιπολιτευτικό λόγο. Συμβαίνει πολλά χρόνια, αλλά, μετά την χρεοκοπία της χώρας, την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και τα Μνημόνια, το φαινόμενο είναι μόνιμο.

Είναι λογικό σε ένα προτεκτοράτο η κυβέρνηση να ακούγεται σαν αντιπολίτευση.

Προεκλογικά, τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Τσίπρας προσποιούνταν πως είναι πολιτικοί αρχηγοί σε μια ανεξάρτητη χώρα -και πως αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις όταν γίνουν πρωθυπουργοί- αλλά, μόλις έγιναν πρωθυπουργοί, υπάκουσαν στις εντολές των Βρυξελλών.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας προσποιείται πως αυτός δεν θέλει να κάνει αυτά που κάνει αλλά πως είναι αναγκασμένος από τις Βρυξέλλες. Τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται όλο και περισσότερο σαν τον Λάκη Λαζόπουλο. Απευθύνεται μόνο στο συναίσθημα. Σαν να μην είναι πρωθυπουργός αλλά τηλεκήρυκας ή τηλεδιασκεδαστής.

Χτες, στη Βουλή, μιλώντας για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την Ευρώπη -έτσι γενικά- για το δράμα των προσφύγων και είπε πως «ο ελληνικός λαός είναι φτωχός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά».

Δηαλδή, η κακή Ευρώπη και ο καλός και αθώος ελληνικός λαός.

Πραγματικά, Λάκης Λαζόπουλος. Μόνο οι τηλεοπτικές διαφημίσεις έλειπαν.

Ο λαϊκισμός στο φόρτε του. Μετά τον ακροδεξιό λαϊκισμό του Σαμαρά, ο αριστερός λαϊκισμός του Τσίπρα.

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα θα πορεύονται σαν αντιπολίτευση, η κανονική αντιπολίτευση δεν θα ξέρει τι να κάνει, και η Βουλή θα μοιάζει όλο και πιο περιττή, αφού, στην ουσία, δεν υπάρχουν διαφορετικές φωνές.

Ακόμα κι αν υπάρξουν κάποια στιγμή διαφορετικές φωνές, όλοι μοιάζουν βέβαιοι πως, μόλις αυτές οι φωνές γίνουν κυβέρνηση, θα εφαρμόσουν τις εντολές των Βρυξελλών, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, που πέρασε από την επανάσταση των λόγων και τη διαγραφή του Μνημονίου στην πλήρη υποταγή.

Είναι βολικό για την κυβέρνηση να υποδύεται την αντιπολίτευση.

Είναι βολικό για τους Έλληνες να υποδύονται τα αθώα θύματα. Η θυματοποίηση κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία εδώ και δεκάδες χρόνια.

Όλα είναι βολικά. Μόνο που η χώρα έχει καταρρεύσει.

Οπότε, το να παίζει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και οι Έλληνες τα θύματα, δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Άλλωστε, αυτό μας έφερε εδώ. Άρα, δεν μπορεί να μας σώσει αυτό.

Εγώ, απλά, το επισημαίνω.

Πιτσιρίκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top