Select Menu


Υψηλόβαθμα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών του Ιράκ προειδοποίησαν την Πέμπτη, μια μέρα πριν το μακελειό στην Γαλλία, τις συμμαχικές χώρες για επικείμενες επιθέσεις από τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Associated Press, το Ιράκ μέσω των Μ.Υ. του έστειλε ενημέρωση λέγοντας πως ο ηγέτης της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι διέταξε την πραγματοποίηση μεγάλης επίθεση στις χώρες της συμμαχίας που πολεμά εναντίον του στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επίσης και στο Ιράν και τη Ρωσία, «μέσω βομβιστικών επιθέσεων, ή δολοφονιών, ή ομηριών τις προσεχείς ημέρες». 

Η αναφορά τόνιζε πως οι Ιρακινοί δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πού και το πότε θα γινόταν η επίθεση. Γάλλος αξιωματούχος τόνισε πως οι γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών παίρνουν τέτοιες αναφορές «όλη την ώρα» και «κάθε μέρα». 

Παρ' όλα αυτά, έξι υψηλόβαθμοι Ιρακινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως οι πληροφορίες της αναφοράς ήταν ακριβείς. Τέσσερις απ' αυτούς τόνισαν ότι προειδοποίησαν «ειδικά και συγκεκριμένα» την Γαλλία για πιθανή επίθεση. 

Η Γαλλία, τονίζουν, προειδοποιήθηκε με λεπτομέρειες που η Γαλλική Αστυνομία ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως. Μεταξύ αυτών: ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι φαίνεται πως σχεδιάστηκαν στην Ρακα της Συρίας (την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους), όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύτηκαν ειδικά για αυτήν την επιχείρηση, με σκοπό να σταλούν στην Γαλλία. 

Εκεί, μια κρυφή ομάδα τζιχαντιστών τους βοήθησε να εκτελέσουν το σχέδιο. 24 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση, λένε οι Ιρακινοί: 19 μαχητές, και πέντε άλλοι που ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση και τα διάφορα πρακτικά ζητήματα. 

 Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, δήλωσε στην Βιέννη πως το Ιράκ είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με τη στοχοποίηση συγκεκριμένων χωρών (μεταξύ των οποίων ήταν η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν) και πως είχε μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τις εν λόγω χώρες. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top