Select Menu


Είναι πλέον επίσημο και με τη βούλα της Credit Suisse! Το 50% του παγκόσμιου πλούτου ανήκει σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού του πλανήτη!

Η έκθεση του 2015 για τον παγκόσμιο πλούτο, αναδεικνύει κι έναν άλλο απροσδόκητο παράγοντα. Ότι εκείνοι που συνθέτουν το πανίσχυρο 1% του πλανήτη δεν είναι αποκλειστικά και μόνον δισεκατομμυριούχοι αλλά και πρόσωπα που έχουν περιουσιακά στοιχεία άνω των, περίπου, 760.000 δολαρίων.

Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά ζάμπλουτοι, που ορίζονται ως εκείνοι που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται σε, μόλις, 123.000 άτομα.

Πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται στα χέρια του 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στον αντίποδα και σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Credit Suisse, 3,4 δισεκατομμύρια άτομα ή το 71% των ενηλίκων του πλανήτη διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία κάτω από 10.000 δολάρια και το 50% κάτω από 3.000 δολάρια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top