Select Menu


«Υπάρχουν πράγματα που μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να τα πραγματοποιήσει πιο εύκολα από μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς». Η φράση αποδίδεται στον Ιταλό βιομήχανο Τζιάνι Ανιέλι.

Η πατρότητα της φράσης αμφισβητήθηκε, αλλά τελικά επιβεβαιώνεται*. Διατυπώθηκε από τον μεγιστάνα, τόσο το 1996 όσο και σε μια ακόμα εκδοχή το 1998, όταν δίνοντας ως ισόβιος γερουσιαστής ψήφο εμπιστοσύνης στην κεντροαριστερή κυβέρνηση Νταλέμα, δήλωνε: «Σήμερα στην Ιταλία, μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η μόνη που μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές της Δεξιάς».

Ο Τζιάνι Ανιέλι δεν ζει για να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα του 2015, αλλά και αν ζούσε δεν θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη διατύπωση…

Μόλις λίγες μέρες πριν, μιλώντας σε συνάντηση κυβερνητικών στελεχών, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας δήλωνε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, τηρώντας αυστηρά τις ημερομηνίες. Παράλληλο πρόγραμμα δεν υπάρχει. Απλά λίγες μέρες πριν από κάθε σκληρό νομοσχέδιο, θα πρέπει να φέρνουμε κάποιο επικοινωνιακό μέτρο χωρίς κόστος»…

Έτσι, λίγες μέρες πριν από το νομοσχέδιο, πληροφορείται κανείς ότι καταργείται η Ομάδα Δέλτα, μεθαύριο ότι κάποιος επιχειρηματίας συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο και πάει λέγοντας.

Την ίδια στιγμή, εκείνα που συντελούνται είναι το ξεπούλημα της χώρας που μετατρέπεται σε «κουφάρι», η ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση των πολιτών, αλλά και η κατάργηση της δημοκρατίας που ξεκίνησαν οι «παλιοί» και συνεχίζουν οι θιασώτες του «νέου».

Έτσι, σύμφωνα και πάλι με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού πιέζεται αφόρητα από το στενό κυβερνητικό επιτελείο «να τελειώνει τη δουλειά» με τα 36 υπό εκποίηση ακίνητα στην Πλάκα, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ «βάζει το μαχαίρι στο λαιμό» δεκάδων φορέων για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες (για συντάξεις, κατασχέσεις και άλλα) όσων αναμένεται η Βουλή να ψηφίσει, λίγες ώρες αφού γράφονται αυτές οι γραμμές.

Στη Βουλή, κάπου ανάμεσα στο «τα δικά σας μνημόνια ήταν χειρότερα» και στο «τα ψηφίζουμε αλλά πονάμε», η επικοινωνιακή τακτική της συμπολίτευσης πελαγοδρομεί και κονταροχτυπιέται με την ίδια την πραγματικότητα. Σε αυτές τις μάχες, η πραγματικότητα στο τέλος επικρατεί. Το θέμα είναι να μην είναι τότε πολύ αργά…

e-dromos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top