Select Menu


Ναυτικούς βομβαρδισμούς ξεκίνησε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό κατά στόχων στη Συρία, εξαπολύοντας συνολικά 26 πυραύλους cruise από πλοία του στόλου της Κασπίας θάλασσας.

Είναι προφανές από την πορεία των πυραύλων που πέρασαν πάνω από Ιράν και Ιράκ, ότι οι Ρώσοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία, με τις χώρες αυτές, ειδικά με το Ιράν που είναι παραδοσιακός σύμμαχός, στην προσπάθειά τους να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή.



«Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 26 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού» απάντησε ο Πούτιν, δίνοντας εντολή στον Σόιγκου να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας.

Από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής της στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι στη χώρα αυτή, διευκρίνισε ο Πούτιν.

Η φρεγάτα «Νταγκεστάν», ναυαρχίδα του στολίσκου της Κασπίας


Ελικόπτερα περιπολούν γύρω από τη ρωσική βάση στη Λατάκεια

Στο μεταξύ, την ασφάλεια της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Λατάκεια της Συρίας, έχουν αναλάβει τα επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση τζιχαντιστών που πλησιάζουν στην περιοχή.

Οι τζιχαντιστές, εφοδιασμένοι με σύγχρονους φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους εδάφους – αέρος, αποτελούν απειλή για τα ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Σημειώνεται ότι μαχητές του ISIS έχουν εντοπιστεί σε περιοχές μόλις 30 – 40 χιλιόμετρα από τη βάση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top