Select Menu


Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη με γραβάτες¨ πράσινες, κόκκινες, μπλέ, κίτρινες, άλλες ριγέ και άλλες μονόχρωμες, μεγάλη ποικιλία σας λέω και οι περισσότερες αφόρετες.

Από τότε όμως που αποφάσισα να ακολουθήσω τις πολιτικοενδηματολογικές τοποθετήσεις του Αλέξη, δεν πρόκειται ούτε εγώ να ξαναφορέσω καμία για συμπαράσταση. Θα φορέσει πρώτα εκείνος και μετά εγώ.

Γραβάτες φοράνε οι μπουρζουάδες, οι καπιταλίστες του κερατά, οι φλούφληδες των Βρυξελών που έχουνε αδυναμία στους άντρες.

Ο Αλέξης βλέπετε και εγώ, είχαμε πατεράδες πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι αναλάμβαναν δημόσια έργα που αφήνανε χοντρά λεφτά κι' ας δίνανε ένα σωρό σε διαφόρους αρμοδίους για να παίρνουν δουλειές σε υπέρογκες τιμές.

Οι πατεράδες μας που λέτε, σαν πολιτικοί μηχανικοί θέλανε να γίνουμε κι' εμείς το ίδιο, μια και υπήρχε δουλειά στρωμένη και τα σκυλιά καλά ταϊσμένα.

Στο γυμνάσιο όμως τον Αλέξη τον κάνανε πρόεδρο του πενταμελούς και από τότε απέκτησε αέρα εξουσίας και τούμεινε.

Τότε μας πλησίασαν κάτι καλά παιδιά και μας μίλησαν για Μαρξ, για Έγκελς, για Μπακούνιν για Προυντόν και Μάο .

Εμείς χαβαλέ ζητάγαμε και χαβαλέ βρήκαμε και μάλιστα με ιδεολογικό υπόβαθρο. Έτσι βρεθήκαμε χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι ιμιτασιόν επαναστάτες.

Λεφτά είχανε οι μπαμπάδες μας, μας χαρτζιλικώνανε χοντρά, οπότε τι μας ένοιαζε εμάς αν με τις καταλήψεις μας έκλειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σχολεία, ούτε που έκλεινε η αγορά από τις διαδηλώσεις που κάναμε κάθε λίγο και λιγάκι. Εμείς λεφτά είχαμε. Τώρα αν τις βόμβες μολότοφ τις ρίχνανε ομοϊδεάτες μας ή όχι και καιγότανε η Αθήνα, αυτό δεν το ξέρω και δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά αν είναι αλήθεια ή όχι. Τελικά γίναμε πολιτικοί μηχανικοί χάριν των πατεράδων μας και με την ανοχή πολλών καθηγητών που θέλανε να τα έχουνε καλά με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΑΕΙ, μοίραζαν βαθμούς για να έχουνε το κεφαλάκι τους ήσυχο, μη και τους χτίσουνε μέσα στα γραφεία τους.

Ευτυχώς που ο Αλέξης δεν ακολούθησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, να φτιάξει καμιά πολυκατοικία και πέσει να πλακώσει κόσμο και τον τρέχουνε μετά στα δικαστήρια. Έγινε πολιτικός σκέτο και έβαλε κι' αυτός το χεράκι του να γκρεμιστεί η χώρα και να πέσει η δυστυχία να πλακώσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Κανένας όμως τώρα δεν πρόκειται να του πει κουβέντα, γιατί όλοι οι προηγούμενοι τα ίδια και χειρότερα κάνανε.

Ποιός τολμάει να του ζητήσει το λόγο, θα πάνε πρώτα εκείνοι στην ψειρού.

Ο Αλέξης σαν καλός μαθητής στους προεκλογικούς του λόγους αντέγραψε επιτυχώς, ότι είχανε κάνει όλοι οι προηγούμενοι απ' αυτόν. Μοίρασε αβέρτα υποσχέσεις και μάζεψε ψηφαλάκια. Δοκιμασμένη συνταγή.

Έτσι απ' το πενταμελές έγινε Πρωθυπουργός κι' από τα αλώνια βρέθηκε στα σαλόνια των Βρυξελών και από τις γιάφκες στις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών.

Τώρα εδώ που τα λέμε δεν τα πήγε και άσχημα, παρ' όλο που η αντιπολίτευση τον ειρωνεύτηκε για τα αγγλικά του. Τον Κλίντον πάντως ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι τον καταλαβαίνουν γιατί μιλάει τα βαριά αμερικάνικα του Νότου.

Εγώ παρατηρούσα επίμονα τα ρούχα του Κλίντον, αλλά λεκέ ομολογώ πως δεν είδα. Όλα ψέματα είναι αυτά που λέγανε για την Λεβίνσκι.

Ο Αλέξης την πάτησε με τη βιασύνη του να γίνει Πρωθυπουργός, ενώ ήξερε το βουνό των χρεών που του κληρονόμησαν φεύγοντας ο Σαμαράς με το Βενιζέλο.

Αυτοί τώρα κάθονται στον καναπέ τους χαζεύοντας το CNN και σπάζουνε πλάκα που τον βλέπουνε να τσουρουφλίζεται χορεύοντας καρσιλαμά, πότε στο Βερολίνο και πότε στις Βρυξέλες.

Οι Βόρειοι, ψυχροί σαν άνθρωποι και χαρακτήρες δεν χαμογελούν ποτέ και δεν παίρνουν χαμπάρι από κάτι τέτοια.

Προτιμούν να βοηθήσουν ή να παντρευτούν το σκύλο ή το γάιδαρό τους παρά βοηθήσουν συνάνθρωπό τους που υποφέρει. Γιατί νομίζετε πως έρχονται εδώ οι Σουηδέζες, οι Δανέζες και όλες οι Βόρειες; Για αναπαραγωγή έρχονται εδώ γιατί εκεί δε βρίσκουνε άντρες και φεύγουνε πανευτυχείς για τις χώρες τους να τεκνοποιήσουν.

Το αμάρτημα του Αλέξη μέσα στους επτά μήνες ήτανε πως υποσχέθηκε πράματα και θάματα, ενώ ήξερε πως δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Θα μου πείτε μήπως τα καταφέρανε οι προηγούμενοι που φοράγανε γραβάτα;

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας
theofilouerga.gr




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top