Select Menu


Τελικά, μετά και τη νέα συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στήνονται πρόωρες κάλπες για τη διαδοχή στο κόμμα της Κεντροδεξιάς. Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα γίνει από τη βάση του κόμματος.

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενδεχομένως και να μην μετέχει των εσωκομματικών διαδικασιών γιατί διαφωνεί με την διαδικασία. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της κατάθεσης υποψηφιότητας εκπνέει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. Αρκετοί δελφίνοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Νίκος Δένδιας κ.α) δεν έχουν “ανοίξει” ακόμη τα χαρτιά τους και είναι σίγουρο πως θα τα ανοίξουν αφού βεβαιωθούν πως εξασφάλισαν ισχυρές συμμαχίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πριν λίγες ώρες ο επίσης Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλοι - θα μου επιτραπεί να εξαιρέσω τον Τζιτζικώστα - οι προαναφερόμενοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολιτικοί καιροσκόποι, αμοραλιστές, νεοφιλελεύθεροι και νεοταξίτες. Η πολιτική τους σκέψη δεν διαμορφώνεται από την ανιδιοτελή αγάπη προς την Πατρίδα και την προσφορά προς τον Ελληνικό λαό, αλλά διαμορφώνεται από μια υπέρμετρη αλαζονική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξή τους σε θώκους της Εξουσίας από όπου θα αντλούν προβολή και οικονομική ευρωστία. Αυτό άλλωστε, είναι και το κοινό σημείο που τους ενώνει υπό τη σκέπη του ίδιου κόμματος!!

Κατά το πρόσφατο παρελθόν - αφού θεωρούσα ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα της διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ και από τη στιγμή που είχαν υπογείως στηθεί επιτελικά γραφεία από τους δελφίνους της – έκανα αναφορές μέσω σχετικών άρθρων μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Απόστολο Τζιτζικώστα!! Ακριβώς τότε που ουδείς θεωρούσε πως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα έπαιζε ρόλο στην κούρσα της διαδοχής και σήμερα ομιλούν για υποψηφιότητα έκπληξη, προσωπικά εκτιμούσα πως, θα ήταν το κρυφό όπλο στην επανασύσταση και επαναδραστηριοποίηση της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης!! Έτσι, ισχύουν και σήμερα όσα έγραφα στο από 15 Φεβρουαρίου 2015 άρθρο μου, “Υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ”: «Οι τελευταίες του πρωτοβουλίες υπαγορεύουν αρχηγικές τάσεις. Αυτή τη δύναμη την αντλεί από το μεγάλο ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές. Επιπρόσθετα, στην αγάπη που εισπράττει στην καθημερινότητά του από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Θεωρείται πως είναι ο μόνος που μπορεί να επαναπατρίσει αρκετούς ψηφοφόρους που ψήφισαν “Χρυσή Αυγή”, και οι οποίοι δεν την ψήφισαν συνειδητά, αλλά την ψήφισαν προκειμένου να τρομοκρατήσουν το πολιτικό Σύστημα. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημά του, το ότι δεν ψήφισε Μνημόνια και βεβαίως η καταγωγή του! Ως γνωστόν, είναι γιος του Γιώργου Τζιτζικώστα, πρώην βουλευτή της ΝΔ επί σειρά ετών και πολλές φορές υπουργός σε κυβερνήσεις της. Ενός ευπατρίδη της πολιτικής ζωής του τόπου μας!!!

Όπως, έγραφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο από 2 Αυγούστου 2014 άρθρο μου “Οι δελφίνοι της Νέας Δημοκρατίας” και τα οποία φυσικά ισχύουν μέχρι και σήμερα: «Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να μην υπήρχε δελφίνος από την “Αγία Οικογένεια”. Και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί στην “Αγία Οικογένεια” όλα λειτουργούν “a La Camorra”. Πιο συγκεκριμένα: Η Ντόρα Μπακογιάννη “έχασε” τη σειρά της, αφού έκανε τρομερά πολιτικά λάθη. Έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά στην διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος το Νοέμβριο του 2009. Το Μάιο του 2010 το έπαιξε Μνημονιακά –αντίθετα με την αντιμνημονιακή κομματική γραμμή της ΝΔ την εποχή εκείνη - υπερψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο για τα μέτρα του ΔΝΤ. Το Νοέμβριο του 2010 ίδρυσε κόμμα με την ονομασία “Δημοκρατική Συμμαχία” και το οποίο στις εκλογές του Μαΐου 2012 καταποντίστηκε. Το 2014 πίστεψε τον Αντώνη Σαμαρά και αποδέχτηκε χωρίς εγγυήσεις, το βάπτισμα της Επιτρόπου στην ΕΕ και στο πάρα 5 την άδειασε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Δικαιολογημένα λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πλεονέκτημα για την αρχηγία της ΝΔ από την “Αγία Οικογένεια”. 

Όχι βεβαίως, γιατί έχει τα πολιτικά προσόντα, αλλά γιατί έχει όλα εκείνα τα οικονομικά πλεονεκτήματα που αναγορεύουν τα μέλη αυτής της οικογένειας σε Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους. Γιατί, τέλος πάντων δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη συμμετοχή μελών της οικογένειας Μητσοτάκη στον Δημόσιο βίο της χώρας μας. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε και το γνωρίζει και ο Σαμαράς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για χρηματισμό απ΄ την εταιρία SIEMENS και βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιεύσεων που αφορούσαν το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα. Tον Ιούνιο δε, του 2008 βρέθηκαν στη κατοχή του Κ. Μητσοτάκη διάφορα τιμολόγια ηλεκτρονικού εξοπλισμού τα οποία φέρεται να εξοφλήθηκαν στις 2 Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ' την παρέμβαση εισαγγελέα στην εταιρία καθώς και την κατάθεση μαρτύρων. Ο εξοπλισμός αφορούσε τηλεπικοινωνιακές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η αξία τους ξεπερνούσε τις 100 χιλ. ευρώ. Τελικά εξοφλήθηκαν αυτά τα τιμολόγια;».

Και άφησα τελευταίο – εάν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα γιατί, θεωρώ πως ενεργεί ως λαγός – τον πρώην συναγωνιστή και σύνορκο στο ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη!! Τον άνθρωπο που εισχώρησε ως Δούρειος Ίππος σε ένα Πατριωτικό κόμμα και τελικά έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο της διάλυσής του. Ενός κόμματος που τον τίμησε και τον έκανε Βουλευτή και που το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ με αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό τρόπο έχρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη Γραμματέα της Κ.Ε. για να έχει το κεφάλι του ήσυχο από τα πολιτικά στελέχη του κόμματος που ήταν “ταραξίες” και αντιφρονούντες. Βέβαια, που να γνώριζε ο Καρατζαφέρης πως ο εκφράζων την ακροδεξιά πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ θα του έσκαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον πολιτικό του τάφο. 

Όταν, ο Καρατζαφέρης τον έχρισε ακόμη και Υπουργό στην δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου. Τότε που ο όψιμος “υπερπατριώτης” δέχθηκε με αγκαλίτσες και φιλάκια στο Υπουργείο Ναυτιλίας τον γνωστό για τις ανθελληνικές ενέργειες και δηλώσεις του Μουσουλμάνο Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Τον Πρόεδρο της παράνομης – καταργημένης με ανέκκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου – “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”. Για μια συνάντηση που αντέδρασε με την τότε πολιτική μου ιδιότητα και στην επιστολή που έστειλα στον Άδωνι Γεωργιάδη, του θύμιζα πως, ως Υπουργός εκπροσωπούσε το Ελληνικό Κράτος και ήταν απαράδεκτο να νομιμοποιεί με αυτή την εγκάρδια συνάντηση τις έκνομες δραστηριότητες του Χατζηοσμάν, που μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν την απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και την ένταξή της στην “μητέρα Τουρκία”!!

Αυτό λοιπόν, το αγλάισμα της ακροδεξιάς, ζητάει να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας. Θα του το επιτρέψουν; Τελικά, μέχρι που θα φτάσει το κόμμα της Κεντροδεξιάς. Θα τρίζουν τα κόκαλα κάποιων ευπατρίδων που υπηρέτησαν αυτό το κόμμα – όπως ο Γιώργος Τζιτζικώστας – και μόνο στο άκουσμα αυτής της υποψηφιότητας!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top