Select Menu


Η αναμονή τελείωσε. Το κονκλάβιο της μεγάλης, δεξιάς, φιλελεύθερης παράταξης αποφάσισε πως οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, και όλη η Ελλάδα θα κρατάει την ανάσα της για τον επόμενο ενάμισι μήνα.

Είναι βέβαια γεγονός πως όποιος βρεθεί δίπλα σε νεοδημοκράτη, μοιραία θα πρέπει να κρατάει την ανάσα του, αφού οι ευωδίες που τους συνοδεύουν προκαλούν μία γλυκειά αναγούλα. Μία ανάλαφρη τάση προς έμετο. Μία λουλουδάτη αηδία.

Ωστόσο, σήμερα έχουμε όλοι έναν λόγο παραπάνω να κλείνουμε τη μύτη μας.

Στο κόμμα που κατάφερε με τα λιγότερα χρόνια διακυβέρνησης να φουσκώσει περισσότερο το χρέος σε χώρα της ευρωζώνης, ερίζουν τελικά μόνο τέσσερις υποψήφιοι.

Και Μητσοτάκη έχει το πρόγραμμα, και βασιλικούς έχει, και ακροδεξιούς. Έχει και τον εκπρόσωπο των κουτσαβακίων, τον Βαγγέλα, μόνο που οι στυλίστες και οι επικοινωνιολόγοι του τον έχουν κάνει να μοιάζει με το κοροϊδάκι της πριγκηπέσας.

Βέβαια, λείπει ο Κώστας ο Καραμανλής, ή έστω ένας, όποιος να ‘ναι Καραμανλής. Ένας ανιψιός, ένα βαφτιστήρι, ή έστω, για το καλό, ένας απλός συνονόματος βρε αδερφέ. Αλλά για να μην στεναχωριόμαστε, στη θέση του κατεβαίνει ο κλώνος του.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία, και θα έχουμε μπροστά μας ενάμιση μήνα τσάμπα διασκέδασης.

Εν τω μεταξύ, η πλάκα έχει ήδη αρχίσει, αφού παρά τις προσπάθειες και το σπρώξιμο, ο Βαγγέλας δεν πάει βήμα, και ο Κυριάκος δεν τραβάει ούτε κάρο.

Ο κλώνος του Καραμανλή και ο Άδωνις φαίνεται πως προπορεύονται, απόδειξη πως στην πολιτική, η πολιτική δεν είναι απαραίτητη.

Η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα, είναι πως με αυτή τη διαδικασία, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν πως στις επόμενες εκλογές θα χτυπήσουν την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θα καταφέρουν να χτυπήσουν είναι μια ωραιότατη ομελέτα.

Όμως, εάν θέλεις να φτιάξεις ομελέτα θα πρέπει να σπάσεις αυγά, και γι’ αυτό ο Άδωνις πάει καλά. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει, αφού τα χρόνια που έχει χτυπήσει τον δημόσιο διάλογο αλύπητα, μας τα έχει σπάσει όλα.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος που τα όσα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία απασχολούν ακόμα τον δημόσιο διάλογο είναι επειδή το «νέο» του Αλέξη ήταν μία σειρά από Πασόκοι που ανέλαβαν να εκπληρώσουν τον εκβιασμό των Ευρωπαίων.

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είναι για να θολώσουν τα νερά.

Μόλις ολοκληρωθούν με τον Άδωνι να κερδίζει, η προφητεία του Γέροντα Μπουμπούκιου θα εκπληρωθεί, και στο τιμόνι των γαλάζιων θα ανέβει ξανά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Και αμέσως μετά, όλοι μαζί, θα πέσουν για πάντα σε κώμα.

Ρεμπελίσκος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top