Select Menu


Από την Εφημερίδα των Συντακτών ανέβηκε στο Youtube το βίντεο από συνεδρίαση μελών της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που σχεδίαζαν επίθεση τον Δεκαπενταύγουστο στην εκκλησία της Παναγίτσας, για να καθαρίσουν - όπως λένε - την περιοχή.

Την επίθεση την εισηγείται ο Πατέλης που λέει συγκεκριμένα: "Εγώ έχω θέσει θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθαρίσουμε τον τόπο." Επικαλείται να πάνε ως απλοί πολίτες, όχι ως Χρυσή Αυγή, για να μη γίνει συμπλοκή και να μη φύγει ο κόσμος αλλά να παραμείνει εκεί.
"Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται." 
Αυτά λέει στη συνέχεια ο Πατέλης για την ομάδα 20-30 ατόμων που θα κάνει έφοδο "τούμπανο" (με πλήρη εξοπλισμό), ενώ κατά τ' άλλα δεν θα γινόταν συμπλοκή. 
"Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά τα οποία θα περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψωνίζουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, θα φύγει από δω πέρα μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι... τούμπανο, απ' όλα, και θα καθαρίσουν."
Κάτω από το βίντεο, όπως είναι φυσικό, προέκυψαν σχόλια. Απορριπτικά τα περισσότερα για τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι οπαδοί της όμως θέλησαν να την υπερασπιστούν προσπαθώντας να δείξουν ότι δεν αποδεικνύει κάτι το βίντεο. Ένας ρωτούσε επίμονα όλους τους σχολιαστές επίμονα: "Πού είναι τα πτώματα;", εννοώντας ότι δεν υπάρχουν θύματα από εκείνη την επίθεση. Παρακάτω μια κοπέλα κάνει ένα πολύ επιθετικό σχόλιο, ως απάντηση στη βία των χρυσαυγιτών και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς αναφέρεται σε μαχαιριές. Και ο ίδιος "υπερασπιστής" της Χρυσής Αυγής, που κατά τ' άλλα είναι "αθώα", της απαντά:
"ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ , ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ Κ@ΡΙΟΛΑ . ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ @ΡΧΙΔΙ Η ΨΟΦΑ"
Ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση, όπως την διασταυρώσαμε εμείς:

Πατέλης: «Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό το κάνουμε, αν δεν το πάρω δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν κανονικοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή και τέτοια, θα πάμε να ψωνίσουμε...

[...]

Δεν θα γίνει, δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά. Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι συνθήκες, τώρα πάμε στην Παναγίτσα.

[...]

Καθίστε να σας πω... Εγώ το έχω θέσει το θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθαρίσουμε τον τόπο. Και ως ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε ως Χρυσή Αυγή υπάρχει περίπτωση να πέσουνε τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να πάνε στο [...]. Αν σκάσουμε ως Χρυσή Αυγή και γίνει συμπλοκή εκεί, θα πάει [...] σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να μείνει στον τόπο όχι να κρύβεται σπίτι του.

[...]

Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά τα οποία θα περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψωνίζουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, θα φύγει από δω πέρα μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι... τούμπανο, απ' όλα, και θα καθαρίσουν την Παναγίτσα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται. Και πάλι σας το λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η «γραμμή». Υπάρχει περίπτωση να μας πουν, όχι απαραίτητα να μην κάνουμε τίποτα, ούτε τα εισιτήρια... Και εσύ μπορείς να μου πεις "κάτσε ρε φίλε, εγώ θέλω να πάω". Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας να είναι το μήνυμα "ναι" [γέλια]».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top