Select Menu

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να μειώσουν και άλλο το ελληνικό χρέος, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Όπως επεσήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι από το Βερολίνο, το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Αυτό θα μπορέσει να γίνει μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω τηςμεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους.
Επιπλέον το Ταμείο θέλει να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια.

Οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ουσιαστικά σημαίνουν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.
Αυτό το απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση, όμως η γερμανίδα καγκελάριοςΆνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της για την παροχή επιπλέον 86 δισεκ. ευρώ ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, επισημαίνει η Rheinische Post.

olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top