Select Menu


Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν προκειμένου να υπάρξει νομιμοποίηση του τρίτου Μνημονίου με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Έτσι, αυτός ο δύσμοιρος λαός δεν θα μπορεί να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να εξεγερθεί, από τη στιγμή που ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα σε όλα τα Μνημονιακά κόμματα – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι» - να του επιβάλουν τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα τα οποία προβλέπονται στο Μνημόνιο 3. Σκασμός και μούγκα λοιπόν. Και τους ευχαριστούμε πολύ για τον “πολύ ωραίο” βιασμό μας!! Γιατί, είμαστε ένας λαός ευνουχισμένος, ένας λαός που ποτέ δεν αποτίναξε από πάνω του τον ραγιαδισμό. Προφανώς, δεν θέλει ο λαός μας να είναι ανεξάρτητος. Δεν θέλει να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του και την τύχη της Πατρίδος του. Τουλάχιστον, αυτά αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας.

Ωστόσο, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, 44% των Συνελλήνων δεν προσήλθε στις κάλπες να ψηφίσει, εκδηλώνοντας έτσι τον αποτροπιασμό του και τη βαθύτατη απογοήτευσή του, αφού δεν εκπληρώθηκε ούτε στο ελάχιστο το ελπιδοφόρο όραμα που εκδηλώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Αυτή η αποχή – η μεγαλύτερη στα χρονικά - είχε έναν βαθύτερο πολιτικό συμβολισμό και φανερώνει την απαξίωση του 44% του λαού μας προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα και τρομοκρατεί όλα τα κόμματα, γιατί τους υπενθυμίζει πως πλέον δεν τους εμπιστεύεται.

Γι αυτό όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και τα Συστημικά ΜΜΕ, στάθηκαν σ΄ αυτή την μεγάλη αποχή. Γιατί, γνωρίζουν πως αυτό το ποσοστό είναι σκεπτόμενοι Έλληνες που σιχτίρισαν τις πολιτικές τους. Και τρέμουν γιατί, η αποχή των σκεπτόμενων Ελλήνων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γίνεται και μεγαλύτερη της προηγούμενης. Και αυτό το μεγάλο ποσοστό είναι ένα χωράφι ακαλλιέργητο που περιμένει το γεωργό του!!

Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι, πως η αποχή είναι μια ωρολογιακή βόμβα στο πολιτικό οικοδόμημα που σύντομα θα το ανατινάξει!!

Ας θυμούνται πως, στη Φλώρινα το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 66,7%!

Ας γνωρίζουν επίσης πως, το ποσοστό της αποχής θα σχημάτιζε κυβέρνηση!


Παρά ταύτα, αυτοί – τα πολιτικά κόμματα – χάνουν, κερδίζουν, πανηγυρίζουν!! Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως όλοι θεωρούν εαυτούς κερδισμένους; Πιο συγκεκριμένα:

ΣΥΡΙΖΑ
Ο νικητής των εκλογών παρ΄ ότι έχασε πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου (από 36,34% σε 35,46%), εντούτοις απώλεσε την εμπιστοσύνη 323.354 ψηφοφόρων του. Ένα τεράστιο νούμερο που προσπαθεί ο Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ τεχνηέντως να αποσιωπήσει. Αρκεί να σκεφτούμε πως, αυτοί οι ψηφοφόροι είναι όσοι ψήφισαν το σχηματισμό ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Φανταστείτε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, όταν και θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προβλεπόμενα οικονομικά μέτρα του Μνημονίου 3 που θα εξαθλιώσουν περαιτέρω τον ελληνικό λαό.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΝΔ έχασε 195.476 ψηφοφόρους – αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στην εκλογική δύναμη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – ως επακόλουθο της παλαιοκομματικής της πολιτικής. Μιας πολιτικής που επανειλημμένα έχει απορρίψει ο ελληνικός λαός. Έτσι, εξηγείται πως έχασε με 7,37 ποσοστιαίες μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ του Μνημονίου 3. Αλλά ποιος θα εκφράσει το λαό; Ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, η Ασημακοπούλου, ο Γιακουμάτος, η Καραμανλή, η Βούλτεψη, ο Κεφαλογιάννης, ο Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης; Ωστόσο, ζητώ συγγνώμη για όλους εκείνους τους πρωτοκλασάτους που δεν ανέφερα, λόγου περιορισμένου χώρου!!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η Χρυσή Αυγή αύξησε την δύναμη της σε ποσοστά (από 6,28% σε 6,99%) αλλά είχε και αυτή απώλειες αφού την ψήφισαν 9.280 ψηφοφόροι λιγότεροι. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση και τα αποτελέσματά της, πρέπει ωστόσο να προβληματίσουν την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Γιατί, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2015 απώλεσαν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων, παρ΄ ότι όλες οι πολιτικές συνθήκες και συγκυρίες ήταν υπέρ τους. Που σημαίνει πως έπιασαν το ταβάνι των προσδοκιών τους;

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
Φαίνεται πως οι αιτιάσεις της Φώφης για τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων στο “σπίτι” τους έπιασε τόπο και έτσι αύξησε τα ποσοστά της (6,28% από 4,68%) αλλά και τους ψηφοφόρους του κόμματός της (341.390 από 289.482). Πάντως, το ΠΑΣΟΚ ποτέ πλέον δεν θα γίνει, το κόμμα Εξουσίας του παρελθόντος. Απώλεσε οριστικά την αίγλη και την εμπιστοσύνη της μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Απέμειναν οι κρατικοδίαιτοι πολυθεσίτες που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δηλώνουν διά της ψήφου τους, τις ευχαριστίες προς το κόμμα που τους έκανε “ανθρώπους”!!

ΚΚΕ
Ο δογματισμός και η στείρα πολιτική έκφραση αυτού του κόμματος δεν έχει όρια. Έχουν καταντήσει γραφικοί με τα τσιτάτα συνθήματα περί της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου που πνίγουν το λαό, αλλά που δεν απαγορεύουν στο Γραμματέα του κόμματος να φοράει ρολόι Rolex που κατασκεύασαν κάποιοι ιθαγενείς σε εργοστάσια μπουντρούμια χωρών της Δύσης. Το κόμμα του “λαού” λοιπόν, απώλεσε 37.266 ψηφοφόρους!!

ΠΟΤΑΜΙ
Δεν χρειάστηκαν παρά κάποιοι λίγοι μήνες και το κόμμα των απολιτίκ και των ρέμπελων ξεφούσκωσε. Έχασε 152.253 ψηφοφόρους που διαπίστωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα πως το “Ποτάμι” δεν πρεσβεύει το φρέσκο και το νέο, αλλά το παλαιότερο παλιό και το περισσότερο επικίνδυνο για την Ελλάδα!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Το κόμμα της ελπίδας, της κεντροδεξιάς Παράταξης σημείωσε σημαντικές απώλειες. Έλαβε 3,68% και ψηφίστηκε από 200.423 πολίτες. Όταν τον Ιανουάριο του 2015 είχε λάβει 4, 75 και το είχαν ψηφίσει 293.371 ψηφοφόροι. Δηλαδή, μέσα σε λίγους μήνες δεν τον εμπιστεύθηκαν 92.948 ψηφοφόροι. Και αν κάποιος αναλογισθεί πως τον Μάιο του 2012 είχε λάβει ποσοστό 10,60% (670.596 ψηφοφόροι) και τον Ιούνιο του 2012 έλαβε ποσοστό 7,51% (462.466 ψηφοφόροι), αντιλαμβάνεστε πως στις επόμενες εκλογές από τη στιγμή που συγκυβερνά με το ΣΥΡΙΖΑ, θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τη νύχτα των εκλογών πανηγύριζε για τον “μεγάλο” εκλογικό θρίαμβο του κόμματός του, που του εξασφάλιζε τον Υπουργικό θώκο, τον παχυλό μισθό του και την κρατική επιχορήγηση που θα κρατήσει “ανοικτό” το μαγαζί του. Βεβαίως, στην υγειά των κορόιδων που τον ψήφισαν!!

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Το μόνο κόμμα που εμφανίζει πραγματική αύξηση της δύναμής του, που είδε φως και μπήκε χάριν της ψήφου των μπαχαλάκηδων και των αργόσχολων των καφενέδων που θεωρούν πως ο “γραφικός” Λεβέντης θα τους λύσει τα προβλήματα. Ένα ανύπαρκτο ιδεολογικά κόμμα, ένας πολιτικός αχταρμάς που πολύ σύντομα θα εξαεριωθεί!! 

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top