Select Menu


Μόλις καταλάγιασε ο μποχός από την επανάσταση του Λαφαζάνη και της Ζωής, ο λαός τους γύρισε την πλάτη κι' αυτοί άλλο που δεν θέλανε, γυρίσανε στις ραχούλες τα γνωστά τους λημέρια της ατέλειωτης διαμαρτυρίας, να σφυρίζουνε κλέφτηκα.

Οι άνθρωποι αυτοί μαθημένοι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι του πεζοδρομίου, να βαστάνε πλακάτ διαμαρτυρίας, ξενερώσανε με το που γίνανε κυβέρνηση.

Έτσι ξεσηκωθήκαν οι διάφορες πλατφόρμες του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν το κεφάλι, γιατί λένε πως ως κυβέρνηση δεν εφαρμόσανε το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Θέλανε άν κατάλαβα καλά, να ζωστεί ο Τσίπρας σαν τους τζιχαντζιστές με εκρηκτικά και να πάει στις ύαινες τους τοκογλύφους να τους πάρει το φαΐ απ' το στόμα.

Το κακό είναι πως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε πως με το αριστερίστικο μπαϊράκι ανά χείρας, αν κάνει ένα "μπούουου" οι ύαινες θα τρόμαζαν.

Που πας μωρέ να στερεώσεις μπαϊράκι σαν την καλαμιά μες τον κάμπο, κόντρα στο αγέρι που λυσσομανάει τριγύρω σου;

Ο αέρας θα στο πάρει και θα το κουρελιάσει στο άψε σβήσε.

Είναι με τα καλά τους να πιστεύουν την σήμερον ημέραν πως με παλικαρισμούς και ψευτοηρωισμούς θα φέρνανε αποτέλεσμα;

Εκτός από την αριστερίστικη αποστεωμένη νομενκλατούρα που είχε μαζέψει γύρω του ο Λαφαζάνης που είχε τα μυαλά της πάνω από τη σκούφια, η κυβέρνηση σήμερα διαθέτει και ένα σωρό νουνεχείς και άξιους επιστήμονες που μπορούν με νηφαλιότητα να διαπραγματευτούν για να βελτιωθούν οι όροι των μνημονίων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.

Για να κάνεις όμως νταηλίκια, πρέπει να έχεις βάλει πρώτα σε μια τάξη τη χώρα που κυβερνάς, να την νοικοκυρέψεις, να αρχίσει να παράγει πλούτο για τον εαυτό της και να μην έχεις ανάγκη από τα δανεικά των άλλων και συ να κάνεις εισαγωγή σκόρδων από την Κίνα .

Αν κύριε Πρωθυπουργέ έχεις διαβάσει και λίγη ιστορία, θα έπρεπε να ξέρεις πως αν πέσεις στα νύχια των Γερμανοεβραίων τοκογλύφων , αυτοί είναι χειρότεροι κι' απ' τον Σάϊλοκ που περιέγραψε τόσο παραστατικά ο Σαίξπηρ στον έμπορο της Βενετίας.

Θα ξέρεις πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τον Χαρίλαο Τρικούπη είχαν πάρει δάνεια και οι Γερμανοί ομολογιούχοι απαίτησαν άμεσα την επιστροφή τους.

Τότε όμως ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, αν και ηγείτο μιας χώρας με διαλυμένη οικονομία, χωρίς σοβαρή στρατιωτική υποδομή, με τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο αρνήθηκε να υποκύψει, αλλά έδειξε την «έξοδο» στους προκλητικούς Γερμανούς και στους άλλους δανειστές, που εκτός των άλλων πίεζαν ασφυκτικά να εισπράξουν τόκους πολλαπλάσιους από το κεφάλαιο το οποίο δάνεισαν στην Ελλάδα!

Απαιτούσαν οι τόκοι που θα πλήρωνε η Ελλάδα για δάνειο 459 εκατομμυρίων δραχμών, να ζητάνε 750 εκατομμύρια σε χρυσά φράγκα.

Η περήφανη στάση του Χαρίλαου Τρικούπη που έδειξε την έξοδο στους ιδιώτες δανειστές, οι οποίοι με πρώτους τους Γερμανούς, αξίωναν να πάρουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της χώρας, να εισπράττουν τα έσοδα του ελληνικού κράτους και να γίνει ιδιοκτησία τους η Εθνική Τράπεζα, ζητούσαν νέους φόρους επί των Ελλήνων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Βέβαια, η Γερμανία του Κάιζερ «τιμώρησε» στη συνέχεια την Ελλάδα, σπρώχνοντας ποιόν άλλο από τον πάντα πρόθυμο και αέναο σύμμαχό τους και εχθρό μας άρπαγα Τούρκο, στον πόλεμο του 1897.

Μετά την ήττα μας ήρθε η χρεοκοπία και οι Γερμανοί ομολογιούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα και δεν είναι μόνο σημερινή υπόθεση.

Χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, και για το 33% περίπου του ελληνικού χρέους που κατείχαν, πίεζαν ασφυκτικά τις κυβερνήσεις τους να επιβάλουν ακόμη και στρατιωτικά μέτρα σε βάρος της Ελλάδας, ή τουλάχιστον, να θέσουν υπό πολιτικό και οικονομικό έλεγχο τη χώρα μας, θεωρώντας ότι ως κάτοχοι μέρους του χρέους, είναι και. ιδιοκτήτες της Ελλάδας!

Στο πλευρό τους είχαν το φιλογερμανικό παλάτι του Γεωργίου και της Όλγας, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών εφημερίδων!

Σας τα θυμίζω για να μη νομίζετε πως όλα αυτά είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Τα συμφέροντα των κρατούντων πάντα πάνω από την Πατρίδα.

Οι Γερμανοί σαν λαός δεν συγχωρεί αυτόν που θα του πει όχι.

Γι' αυτό κύριε Λαφαζάνη άσε κατά μέρος τα νταηλίκια, διάβασε και λίγη ελληνική ιστορία εκτός από Μαρξ, Λένιν, Μπακούνιν, Τρότσκι και Μάο και ενώστε όλοι τις δυνάμεις σας για το καλό της Πατρίδας, αν πιστεύεις σ' αυτήν.

Στο στρατό θυμάμαι λέγαμε, πως για να περάσεις καλά κοίτα να περνάς απαρατήρητος και το ίδιο πρέπει να κάνουμε τώρα με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς.

Δε θέλει πολύ ο γερμανικός παράγων με τον Σόιμπλε να βάλουν τους Τούρκους να κάνουνε τίποτα προκλητικές παραβιάσεις, να αρχίσουν τα μπαμ μπουμ από δω κι' από κει και οι ομολογιούχοι με το πούρο στο στόμα να βλέπουν στην τηλεόραση να σφαζόμαστε και να περιμένουν την ώρα που θα χιμήξουν σαν τα όρνια στη λεία τους.

Ο Τσίπρας ξέχασε γρήγορα το σκίσιμο των μνημονίων.

Πήγαινε τώρα και κάθισε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους κύριε Πρωθυπουργέ και πάσχισε να καλυτερεύσουν οι όροι του μνημονίου που πριν από λίγες μέρες είχες υπογράψει και εσύ.

Και μη ξεχνάς φίλα το χέρι που δεν μπορείς σήμερα να δαγκώσεις.

Συμμόρφωσε τη χώρα, φέρε δουλειές και ανάπτυξη, πλήρωσε τα δάνεια που σου φορτώσανε οι προηγούμενοι από σένα και αυτά που πήρες εσύ και τότε θα δούμε αν μπορείς κάποια στιγμή να το δαγκώσεις, να το χαρεί η ψυχούλα μου καθώς και όλου του ελληνικού λαού.

Το Αιγαίο πέλαγος που πάνω στα κύματά του για χιλιάδες χρόνια αρμένιζαν περήφανα σκαριά μεταφέροντας εμπορεύματα και πολιτισμό, τώρα βολοδέρνουν κάτι σαπιοκάραβα κουβαλώντας απελπισμένους ανθρώπους που φεύγουν απ' τις πατρίδες τους για να σωθούνε από το θάνατο και την απληστία των μεγάλων που κυβερνούν τον κόσμο.

Αυτά να βλέπεις κύριε Λαφαζάνη και συ κυρία Κωνσταντοπούλου παρέα με τον Στρατούλη, που με τις συνιστώσες σας έχετε γεμίσει τους αθηναϊκούς δρόμους με το σύνθημα "μετανάστες αδέρφια μας" και τα επαναστατικά και ανθρωπιστικά σας αισθήματα σταματάνε εκεί.

Είπαμε γαμπρέ να κλ@νεις μα εσύ το παρακάνεις.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top