Select Menu


Διαβάζω πως η γαλλική κυβέρνηση εχει μαζέψει σχεδόν αθόρυβα 1,2 δισ. ευρώ απο την λίστα Λαγκάρντ και την συνεργασία της με τον Φαλτσιανί, η Ισπανία 6 δισ. και η Ιταλία 570 εκατομμύρια .

Στην Ελλάδα παρά την πολύμηνη, στενή συνεργασία του Φαλτσιανί με την τελευταία κυβέρνηση (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου), η λίστα ξεθάφτηκε στο παραπέντε των εκλογών για να μαζέψει όχι χρήμα αλλά ψήφους και για να γίνει η απαραίτητη φασαρία περί καταπολέμησης φοροδιαφυγής και διαφθοράς με δυο τρία ονόματα πλουσίων που την επαύριο των εκλογών θα ξεχαστούν .

Μέσα σε ένα ελεγχόμενο όπως όλα δείχνουν προεκλογικό περιβάλλον αφού την μετεκλογική συνέχεια λίγο πολύ την γνωρίζουμε, αξία θα είχαν τα φοροεισπρακτικά αποτελέσματα της συνεργασίας Φαλτσιανί – προηγούμενης κυβέρνησης, όπως επίσης και η δημοσιοποίηση απο τους πολιτικούς ιθύνοντες, τους εισαγγελείς ή τον Φαλτσιανί των ονομάτων και των πολιτικών προσώπων που ξέπλεναν μαύρο χρήμα με την βοήθεια ενδιάμεσων μηχανισμών προσώπων και παρένθετων εταιριών.

Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, μιας και υπάρχει συνεργασία μεταξύ κατεργαραίων για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν πρόκειται να γίνει ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Μαρία Δεναξά

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top