Select Menu

Βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου φαίνεται πως κρύβονται πίσω από τη διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών στο διαδικτυακό μπλογκ «Netzpolitik», σύμφωνα με έγγραφο που διαθέτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) προσανατολίζει τις έρευνές του στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το BfV έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για «εσχάτη προδοσία».

Σύμφωνα το περιοδικό, οι μηνύσεις που κατατέθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αναφέρουν πως τα εννέα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ήταν επιφορτισμένη με τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών, εργάζονταν πάνω σε σχέδια ενίσχυσης της εποπτείας του διαδικτύου, τα οποία αποκάλυψε εν συνεχεία το «Netzpolitik».

Το περιοδικό σημειώνει πως οι μηνύσεις δεν θέτουν σε καμία στιγμή θέμα ενδεχόμενης διαρροής από την ίδια την υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο έχει προκαλέσει την «αναγκαστική» παραίτηση του Γενικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα Χάραλντ Ράνγκε, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για «αφόρητη παρέμβαση» του υπουργείου Δικαιοσύνης στην έρευνα για τη δημοσίευση μυστικών εγγράφων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top