Select Menu


Είναι σε όλον τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο γνωστό πως ο υπογράφων το παρόν κείμενο, κρατούν ακόμη “ζεστό” το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο στην Πατρίδα μας. Δηλαδή, το σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Από όπου μιζάρονταν πολιτικά υψηλά πρόσωπα προκειμένου να ρίχνουν κυβερνήσεις που δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εν λόγω εταιρείας και τα οποία – πολιτικά πρόσωπα - συνεργούσαν, προφανώς με το αζημίωτο, για να παίρνει η Siemens όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας!!

Σε όλες τις αναφορές μας και τις καταγγελίες μας μέχρι σήμερα, έχουμε επιβεβαιωθεί στο 100%. Έτσι, και στο ζήτημα της εμπλοκής του στενότερου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ, είχαμε πολλές φορές αναφερθεί!! Όπως, επί παραδείγματι στο άρθρο της 3ης Μαίου 2015 “Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της Siemens”, όπου κατέληγα:

«Συνεπώς, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην εκ νέου διερεύνηση του σκανδάλου Siemens. Για να διαφωτίσουμε πολλές πτυχές της υποθέσεως. Όπως του Σταύρου Παπασταύρου, εξ απορρήτων συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της Πρωθυπουργίας του. Συζύγου της Μαρύ Αγαλιώτου – Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Siemens - η οποία εξακολουθεί να είναι η εκλεκτή του κ. Ξυνή, αφού είναι και σήμερα ο παρατηρητής στις συζητήσεις για την τήρηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Επιτροπή του Δημοσίου, παρ΄ ότι ο κ. Παπασταύρου φαίνεται να εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ και σε διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιρειών!!!».

Δεν μπορεί λοιπόν, να μην αισθανόμαστε δικαιωμένοι όταν ανακοινώνεται πως μετά τον 15Αύγουστο θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση ο Σταύρος Παπασταύρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Παπασταύρου – εμπνευστής του επιζήμιου Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο, που μετέτρεψαν την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Βουλής από αποζημίωση τουλάχιστον 2 δις ευρώ, σε 200 και κάτι ψηλά εκατ. ευρώ (όχι σε μετρητά) και που και αυτός δεν τηρείται – παραπέμπεται για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Ωστόσο, θα περιμέναμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί περισσότερο εξονυχιστικά με την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τον ρόλο που έπαιξε και κάτω από ποιες συνθήκες λειτούργησε ο Σταύρος Παπασταύρου. Τα κριτήριά του ήταν πολιτικά ή ενήργησε υπό την αφόρητη πίεση της μετέπειτα συζύγου του Μαρίας Αγαλιώτου, που πρώτοι εμείς είχαμε αποκαλύψει τον πολυετή δεσμό τους. Ή ενήργησε υπό το κράτος της εκβιαστικής πίεσης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια εξευμενισμού της Καγκελαρίου Μέρκελ που δεν ήθελε να ακούσει για τον αντιμνημονιακό – την εποχή εκείνη – Αντώνη Σαμαρά. Και εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε καθοριστική η συμβολή του στην εξομάλυνση των σχέσεων Μέρκελ – Σαμαρά, αφού στις 24 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του Πρωθυπουργού Σαμαρά στη Γερμανία και της συνάντησης με τη Μέρκελ, όταν δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό η απόλυτη υποταγή με το δουλικό: “ουδείς αναμάρτητος”. Ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα δυο μέρες πιο μπροστά, δηλαδή στις 22 Αυγούστου 2012, υπέγραψε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ο τότε Υπουργός Οικονομικών και σημερινός Πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Παρά ταύτα, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθώ σε δημοσίευμά μου στις 5 Απριλίου στην Κυριακάτικη Ελεύθερη Ώρα, με τίτλο, “Του Παπασταύρου…βεβαίως”: «Αληθεύει αυτό που ακούγεται, πως δηλαδή στον 4ο όροφο του κτηρίου Blue Land στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας Γιάννας Αγγελοπούλου, όπου στεγάζεται η Siemens, αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και της αποδυνάμωσης του στενού και έμπιστου συνεργάτη του Αντώνη, Σταύρου Παπασταύρου, η σύζυγός του και εκλεκτή του Διευθύνοντος Συμβούλου της γερμανικής εταιρείας Πάνου Ξυνή, κ. Μαρύ Αγαλιώτου “αμφισβητείται” στη Siemens; Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η κ. Αγαλιώτου εξακολουθεί και είναι επικεφαλής του νευραλγικού τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας και με αυτή την ιδιότητα συμμετέχει στην επιτροπή της Siemens, που σε συνεργασία με την επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, όπου προΐσταται η κ. Πηνελόπη Παγώνη, παρακολουθούν την εξέλιξη και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens». Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, τι θα γίνει εάν η Δικαιοσύνη “απλώσει τον τραχανά”; Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι “λαβράκια” μπορούν να πιαστούν στα δίχτυα της Δικαιοσύνης εάν πραγματικά εκείνη το θελήσει;

Άλλωστε, στις 27 Νοεμβρίου 2015 αρχίζει η δίκη των 64 κατηγορουμένων του σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας, και αναμένουμε όλοι να δούμε τη θέση που θα λάβει ο κ. Πάνος Ξυνής. Θα μείνει σταθερός σε όσα δήλωνε στις 15 Μαρτίου 2012, στα ΜΜΕ και όπου ζητούσε συγγνώμη από τους Έλληνες για τις ανορθόδοξες πρακτικές της εταιρείας του κατά το παρελθόν; Θα διαφωτίσει τη μαύρη εποχή όπου Έλληνες πολιτικοί και στελέχη της διοίκησης της εταιρείας του ενθυλάκωσαν εκατομμύρια από μίζες; Και φυσικά “χρυσή εποχή” λογίζεται και η περίοδος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Ολυμπιάδα των Αθηνών!! Ή θα εμείνει στα ήξεις – αφήξεις της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens; Τότε που βρισκόταν σε προφανή πλήρη σύγχυση ως αποτέλεσμα των επίμονων ερωτημάτων Βουλευτών της Επιτροπής που δεν ήθελαν να “χαϊδέψουν” τη γερμανική εταιρεία; Τότε που δήλωνε πλήρη άγνοια για το παρελθόν της Siemens, για τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η εταιρεία όσον αφορά τον ΟΤΕ, αλλά και για τις σχέσεις της Siemens με την Intracom. Θα πει κάποτε την αλήθεια ο Διευθύνων Σύμβουλος ή όχι; Εάν όμως αποφασίσει να πει την αλήθεια, να είναι η πάσα αλήθεια και όχι μια μπασταρδεμένη αλήθεια!! Γιατί, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια του πολύκροτου σκανδάλου και ενδεχομένως και οι δικές του ποινικές ευθύνες να είναι ιδιαίτερα μεγάλες!!

Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top