Select Menu

Μέρα με τη μέρα, πληθαίνουν οι αναφορές γύρω από την πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μια προσωπικότητα που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή με τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον με τις ακραίες της αντιδράσεις.

Κατάφερε- ειδικότερα τον τελευταίο ενάμιση μήνα-να βρίσκεται στο επίκεντρο, κυρίως με την αρνητική έννοια. Για τους περισσότερους, η ανάθεση σε αυτήν των αρμοδιοτήτων της προέδρου, σήμανε την αρχή του τέλους, εντός και κυρίως εκτός Βουλής. Η πρόεδρος μας, η "υπέρμαχος" της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, ήταν από τις πρώτες που καταπατούσαν τους θεσμούς και τους νόμους, εμμέσως πλην σαφώς. Αποτελεί το παράδειγμα των πολιτικών εκείνων που "με το έτσι θέλω" καταστρατηγούν όλα όσα απαιτούν από τους άλλους να τηρούνται.

Επικαλούμενη συνεχώς ένα χρέος "παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές και επονείδιστο", κατάφερνε να εκμεταλλεύεται την ύπαρξή του κάνοντας τα αδύνατα-δυνατά για να φέρει όσα περισσότερα εμπόδια μπορούσε στην "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση Τσίπρα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο λόγος για τον οποίο "έκραζε" αυτό το δυσβάσταχτο χρέος ήταν απλά για να κάνει γι' ακόμη μια φορά την έκπληξη δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό στην πιό κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας στην οποία βρισκόταν.

Καταδεχόταν ακόμη, να λαμβάνει η μητέρα της έως και σήμερα επίδομα τέκνου για μια κόρη που όπως φαίνεται είναι παραπάνω από ανεξάρτητη και δυναμική! Εκμεταλλευόμενη τη δύναμη που της προσέφερε το αξίωμα της Προέδρου, θεώρησε πως οι νόμοι και οι κανόνες ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους, πλήν της ιδίας. Καθόριζε εκείνη και μόνο πότε και αν θα ξεκινήσουν εγκαίρως οι κρίσιμες για τη χώρα μας συνεδριάσεις που θα έκριναν το μέλλον όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και μιας ολόκληρης Ευρώπης, παίζοντας με τα νεύρα των ίδιων των συμπολιτών της.

Πίστεψε πως η θέση της της δίνει το δικαίωμα να "χειρίζεται" ακόμα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία θέλησε να ελέγχει και στα οποία ασκούσε δριμύα κριτική σε περίπτωση που "δεν της χάιδευαν τ' αφτιά". Στις ομιλίες της, όποτε της δινόταν η ευκαιρία, ξεπερνούσε το χρονικό όριο που επέτρεπε η Βουλή για τα μέλη της, ξεχνώντας πως είναι να σε αγνοεί το ακροατήριο των βουλευτών και να μην ακολουθεί τις συστάσεις που του κάνεις όταν βρίσκεσαι εσύ στο τιμόνι του προεδρείου, καταστρατηγώντας και εδώ τους θεσμούς & τις αρχές που όριζε το σύστημα.

Κατάφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να ανοίξει πόλεμο με όσους περισσότερους μπορούσε, φορώντας τη μάσκα του δίκαιου αγωνιστή, που αγαπά την πατρίδα και θέλει να την ελαφρύνει από τα χρέη της. Και εάν τόσο απογοητεύτηκε από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα για την εφαρμογή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας, τότε γιατί έμεινε στην εξουσία και δεν παραιτήθηκε εφόσον αυτή η κυβέρνηση- η οποία την ανέβασε στο έδρανο της προέδρου-τώρα πια δεν την εξέφραζε; Αφού ήταν τόσο αντίθετη με αυτό το "επονείδιστο" χρέος το οποίο λέει και ξαναλέει, γιατί δεν έκανε μια ηρωική έξοδο; Ή μήπως τελικά η εξουσία και το χρήμα είναι τόσο δελεαστικά, που κανένας και τίποτα δεν είναι ικανά να της τα στερήσουν;

Δυστυχώς κυρία Κωνσταντοπολου, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του....

Δ.Δημητρούλα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top