Select Menu


...και τα φρούτα. Μάλιστα τα φρούτα. Μην παραξενεύεστε διότι το πρώτο φρούτο όπως γνωρίζετε που έπλασε ο Δημιουργός είναι το μήλο χάριν του οποίου εμείς σήμερα υπάρχουμε. Τώρα ποιάς ποικιλίας μήλο ήταν αυτό κανένας δεν ξέρει, γιατί το έκλεψε η Εύα χωρίς πιστοποιητικό γνησιότητας και το έδωσε στον Αδάμ να τον κολάσει.

Μετά, πολύ αργότερα παρήγαγε τα άλλα φρούτα που γνωρίζουμε σήμερα.

Τα καρπούζια, τα πεπόνια, οι χαμοκερασιές και οι μπανάνες ήταν άγνωστα τότε.

Εκτός από φρούτα έφτιαξε και ζαρζαβατικά και μπρόκολα και αντίδια και κολοκυθάκια και ιταλικά ραδίκια και τρυφερά μαρουλάκια.

Σε όλα τα κοινοβούλια ή κυνοβούλια, διεθνώς και επιτοπίως, φυτρώνουν όλα τα φυτά και προοδεύον γιατί υπάρχει πολλή κοπριά, βρώμα και δυσωδία.

Τα τελευταία όμως χρόνια βλέπουμε την εβραϊκή διαβόητη Monsanto που βγάζει τους μεταλλαγμένους σπόρους, άρχισε να βγάζει και μεταλλαγμένα φρούτα που τα ποτίζει με ένα Ποτάμι στο οποίο καταλήγουν τα βοθρολύμματά της.

Τα φρούτα, όπως το Αδώνιον το δοξαστικόν, το Βορίδιον το Ναπολεόντειον, το πράσο Βουλτέψιον, ειδικόν για σπουδαίες πρασόπιτες, το φρούτο με το όνομα Τασία η Καλλονή της λαθρομετανάστευσης, το φρούτο Διαμαντόπουλου, όχι τα βερίκοκα, όπως και το φρούτο Ντινόπουλος που τελεί υπό εξαφάνιση.

Παλιά ο καλός θεούλης έσπερνε και φύτευε εδώ στην Ελλάδα καλές ποικιλίες, αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια φυτεύει μόνο βλίτα κατά προτίμηση ποικιλία ΓΑΠ.

Από τα άλλα ζαρζαβατικά ξεχωρίζουν το μπρόκολο Ρεπούσιον το ανέκφραστον , το φυτό Δραγώνα το δηλητηριώδες και το φυτό Τατσοπούλειον το αναίσχυντο το αποκαλούμενο και παρδαλόν που μοιάζει με κισσό και παινεύεται πως έχει πηδήξει τις μισές μάντρες της Αθήνας.

Τα φρούτα που σας προανέφερα είναι αρκετά για την κατανάλωση, οπότε τα φρούτα της Χρυσής Αυγής περισσεύουν και τα βάλανε στο ψυγείο για αργότερα.

Να μην πέσουνε και οι τιμές!

Να μη ξεχάσουμε την αγκινάρα Φώφη, η οποία είναι κατάλληλη για αλα πολίτα με αρακά ή με κουκιά και μπόλικη μπεσαμέλ για παπάρα.

Όμως επειδή ο Μεγαλοδύναμος αγαπάει τα δημιουργήματά του τους ανθρώπους, πλούτισε το διαιτολόγιό τους με τη νεροκολοκύθα Βενιζέλος, τη φλάσκα μελιτζάνα Πάγκαλος, τις μπάμιες Σαμαράς και πιπεριές Φλωρίνης με το όνομα Τσίπρας.

Δίπλα του μάλιστα φύτεψε και την αριστερή πλατφόρμα και κάτι παράσιτα τις συνιστώσες, απομεινάρια της μπολσεβίκικης επανάστασης για να του κάνουν τη ζωή δύσκολη όπως όλα τα παράσιτα .

Ά είπαμε για ζωή, αυτήν που την πας;

Η Ζωή μας που λέτε είναι καθισμένη αγέρωχη στο ψιλότερο κλαρί του κυνοβουλίου σαν τον αετό και προσπαθεί να βάλει τάξη στα κοπρόσκυλα που είναι μαζεμένα εκεί μέσα πασπαλίζοντάς τα με μπόλικη Κανέλλη.

Το τι σκυλοκαβγάδες γίνονται εκεί μέσα δεν περιγράφονται και μέσα στην αναμπουμπούλα να σου αθώος ο Γεωργίου με τα πλαστά διογκωμένα στατιστικά στοιχεία όπως καταγγέλλει αγανακτισμένη η κυρία Γεωργαντά.

Κατά τα άλλα επέρχεται η πολυπόθητη κάθαρση. Όλα ωραία και καλά!

Από τα κολορίζια της οκτωβριανής επανάστασης έφερε και φύτεψε ο Μεγαλοδύναμος το Κουτσούμπειον χαμοκέρασο να υπάρχει και αυτό για ποικιλία.

Το Κούγκι πήρε μπουρλότο και από μέσα βγήκε καμμένος ο Πάνος ως νέος φοίνικας και άρχισε περιοδείες στα διάφορα στρατόπεδα με ταρατατζούμ από δω ταρατατζούμ από κει και νομίζει πως κάνει το χρέος του στην πατρίδα.

Οι κόκκινες γραμμές σου, το τραινάκι, το αναγκαίο καλό Πάνο μου τι γίνανε;

Άντε τώρα λέω να πάω στο σούπερ μάρκετ όπως λέμε πλέον οι νεοέλληνες το μπακαλομανάβικο, μπας και έχει καμιά προσφορά στα μπρόκολα ή στα βλίτα, να φτιάξω καμιά μαγεριά, να ξεγελάσω την πείνα μου με κουτόχορτο.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr




Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top