Select Menu


Έπειτα από συννενόηση με τις Βρυξέλλες και τους Ευρωπαίους δανειστές, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, επτά μήνες μετά την εκλογική του νίκη και την υπόσχεση για κατάργηση των μνημονίων που κατέληξε σε ένα νέο, τρίτο μνημόνιο, μετά από τέσσερις κατεπείγουσες παρακοινοβουλευτικές διαδικασίες που παραβίασαν τους κανονισμούς της βουλής και το Σύνταγμα.

Στο δημόσιο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι θέλει να λάβει νέα ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το δικό του, τρίτο μνημόνιο, ενώ έκανε αναφορά στο δημοψήφισμα το οποίο ο ίδιος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια κι έπραξε τελικά ακριβώς το αντίθετο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε πλέον σε τρία “κόμματα”, εκ των οποίων έχει προκύψει ο μνημονιακός -με τον Τσίπρα, τους προεδρικούς και τους πρώην πασόκους-, η αριστερή πτέρυγα -με τον Λαφαζάνη, τους σιτεμένους ΚΚΕδες και μερικές ακόμη γραφικές φιγούρες- και συγκεκριμένες προσωπικότητες όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποια στάση θα κρατήσουν – αλλά σίγουρα δεν αναμένεται να γίνουν τσιράκια του Παππά και του Φίλη.

Τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στηρίζουν οι Βρυξέλλες, κομμάτι της εγχώριας διαπλοκής και των μιντιακών ελίτ, αλλά και οι υποψήφιοι αγοραστές δημόσιας περιουσίας. Οι περισσότεροι το κάνουν με σχετικά βαριά καρδιά, γιατί στην ουσία γνωρίζουν ότι παίζει μπάλα μόνος του, αφού μοναδικοί του αντίπαλοι είναι ένας ταβερνιάρης, ο νόθος γιος του Μπόμπολα και οι ναζί.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να μην πραγματοποιήσει καν κομματικό συνέδριο πριν τις εκλογές, αλλά προτίμησε να γεμίσει απλώς τις εκλογικές του λίστες με όσα πειθήνια πολιτικά όντα απέμειναν στο κόμμα του – το οποίο εξακολουθεί να δηλώνει “ριζοσπαστικό” όμως στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για μια ομάδα απατεώνων που έχουν βαλθεί να κάνουν απανωτές εκλογές και δημοψηφίσματα μέχρι να τους κάτσει αυτό που θέλουν.

Στις επερχόμενες εκλογές ο κόσμος θα κληθεί να νομιμοποιήσει τρία μνημόνια αλλά και να σβήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο κατήργησε χωρίς καμία ντροπή, το ίδιο βράδυ, ο άνθρωπος που το προκάλεσε.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φέρουν σημαντικό μερίδιο της ευθύνης, όμως όχι ολόκληρο, καθώς στο κόμμα είχαν ήδη γίνει από τον πρώτο κιόλας μήνα πολύ φανερά τα σημάδια της συνεργασίας με τα ίδια κέντρα διαπλοκή που κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο εδώ και 40 χρόνια. Αλλά ο ενθουσιασμός της εξουσίας ήταν ακόμη έντονος και οι υποσχέσεις για μια “σκληρή διαπραγμάτευση” πολύ νωπές.

Δυστυχώς, όμως, για τους ίδιους, ακόμη και την ύστατη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρός τους αποφάσισε να πει κι άλλα ψέματα, όπως το παραμύθι με το 5ευρω στα νοσοκομεία το οποίο μετατράπηκε σε οριζόντιες μειώσεις συντάξεων με την αύξηση στις “εισφορές υγείας”, αλλά και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έγινε πλέον αδύνατο να υπαχθεί κάποιος. Τουλάχιστον πρόφτασε να επιτρέψει στους εφοπλιστές να μαζέψουν 60ευρα από τους πρόσφυγες στην Κω.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόλαβε μέσα σε επτά μήνες να κάνει ένα δημοψήφισμα και να προκαλέσει δύο προεκλογικές περιόδους μόνο και μόνο για να εφαρμόσει απαράλλαχτη την πολιτική των προκατόχων του, ενώ δεν τόλμησε καν να αγγίξει τα κανάλια για τα οποία μίλησε στο δημόσιο μήνυμά του λες και τα έχει ήδη κλείσει χωρίς να μας το πει ακόμη.

Μετά από όλα αυτά, προχωρούμε άμεσα σε νέες εκλογές εξαιτίας της ατολμίας του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να παραβιάσει και το τελευταίο ιδεολογικό προπύργιο του “αριστερού” κόμματός του -τη μη διαγραφή μελών ή βουλευτών- αφού όμως πρώτα παραβίασε κάθε γραμμή της πολιτικής απόφασης του ιδρυτικού συνεδρίου του.

Κι επειδή στην αρχική του πρωθυπουργική ομιλία τον περασμένο Γενάρη, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, θα του έδινα μία και μόνο συμβουλή: Μόλις ξανακερδίσει τις εκλογές να δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι θα είναι απο δω και μπρος κάθε λέξη από το τρίτο μνημόνιο. Το δικό του μνημόνιο. Θα του ταιριάζει πολύ περισσότερο.

Πολύφημος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top