Select Menu


Τον «θάνατο του εμποράκου» (και όχι μόνο) τον βιώσαμε με τα Μνημόνια 1 και 2. Τώρα οι δανειστές αποφάσισαν να ζήσουμε ως χώρα με το Μνημόνιο 3 και «τον θάνατο του Ελληνα αγρότη». Δηλαδή να σκοτώσουν και το τελευταίο κύτταρο επιβίωσης της χώρας, που δεν είναι άλλο από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει:

• Εξομοίωση της φορολόγησης των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι που σημαίνει διπλασιασμό του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26% και προκαταβολή φόρου, η οποία σήμερα είναι στο 27,5% και οι δανειστές ζητούν να φτάσει στο 55% άμεσα και σταδιακά να αυξηθεί στο 100%.
• Κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου.
• Επαναφορά της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων - οι οποίες στο σύνολό τους απαλλάσσονται από φόρο έως τα 12.000 ευρώ. (Ηταν μία από τις διατάξεις που πέρασε μονομερώς η σημερινή κυβέρνηση.)

Εάν αυτά εφαρμοστούν στους πραγματικούς αγρότες της πατρίδας μας, τότε θα αφανιστούν και ή θα οδηγηθούμε αποκλειστικά και μόνο σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ή θα καταλήξουμε με αγρότες κολίγους κάποιου «τσιφλικά νέας εποχής», που με εντολές Βρυξελλών θα παράγει μόνο ό,τι επιθυμούν οι δάνειες δυνάμεις!

Κάτι τέτοιο, εάν γίνει αποδεκτό, θα είναι ασφαλώς εθνικό έγκλημα. Και δικαίως οι αγρότες παίρνουν το... όπλο τους και ορθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει τον διαχωρισμό των αγροτών της γης από τους αγρότες του... Κολωνακίου, που χρόνια τώρα εισπράττουν εκατομμύρια για να αγοράζουν τζιπ και να έχουν αφορολόγητο για να κάνουν πάρτι με αλλοδαπές στα μπαρ της περιφέρειας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι μεγάλες στην περίπτωση που τα μέτρα-λαιμητόμος περάσουν όπως ακριβώς ζητά το Βερολίνο, χωρίς να γίνουν οι αλλαγές που πρέπει για να διασωθεί ο αγροτικός κόσμος. Οι άνθρωποι αυτοί, που με ήλιο και ζέστη, με βροχή και χαλάζι δουλεύουν την ελληνική γη και φροντίζουν για την επιβίωσή μας, πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος. Δεν τους έφταναν οι μεσάζοντες που αγοράζουν τα προϊόντα τους για ένα κομμάτι ψωμί, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους φωστήρες των Βρυξελλών.

Εφ. Δημοκρατία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top