Select Menu

Πολλά τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλουν τον πρωθυπουργό μας, Αλέξη Τσίπρα να ιδρύει ένα νέο κόμμα σε περίπτωση που "χάσει" τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας, παρά την ριψοκίνδυνη άσκηση των καθηκόντων του τους τελευταίους επτά μήνες, θεωρείται πως είναι το "δυνατό χαρτί" ενός αδύναμου και διχασμένου πλέον κυβερνώντος κόμματος, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα αντέξει τις πιθανές επερχόμενες εκλογές. Πάρα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έπαιξε τη χώρα του "στα ζάρια", φαίνεται πως ακόμα διατηρεί μεγάλο ποσοστό υποστηρικτών, ικανό για να τον βοηθήσει για μια νέα ίσως αρχή στην πολιτική σκηνή της χώρας, αν φυσικά το αποτολμήσει.

Φαίνεται λοιπόν σε αυτή τη φάση, πιό έτοιμος από ποτέ ο κ.Τσίπρας, να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και να κάνει μια νέα αρχή τόσο για τον ίδιον όσο και για τη χώρα. Αυτό σημαίνει πως οι εκλογές του Σεπτέμβρη, μάλλον θα είναι αναπόφευκτες αλλά κυρίως καταστροφικές για τη χώρα, εφόσον ούτε τη διάθεση έχει να οδηγείται στις κάλπες τόσο νωρίς και μετά από ένα τόσο "καυτό"-πολιτικά μιλώντας-καλοκαίρι, μα ούτε την οικονομική άνεση να τις διεξαγάγει μετά από τα τόσα ελλείμματα που προκληθηκαν σε κάθε τομέα της επικράτειας το τελευταίο αυτό διάστημα.

Το ερώτημα τώρα που προκύπτει σχετικά με τη φημολογία της ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρωθυπουργό της "πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης", είναι το γιατί υπάρχει ακόμα αυτό το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Αν είχε τηρήσει τα όσα προεκλογικά διαβεβαίωνε, θα ήταν ένας σοβαρός λόγος να συνεχισει να έχει υποστηρικτές και μελλοντικούς ψηφοφόρους, είτε παραμείνει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αποχωρήσει από αυτό ιδρύοντας ένα νέο και πιό.... ελπιδοφόρο κόμμα απ' το προηγούμενο. '

Οταν όμως μέρα με τη μέρα, διέψευδε κάθε προσδοκία για τήρηση των προεκλογικών του υποσχέσεων, εκβίαζε μια ολόκληρη Ευρώπη εις βάρος ενός ταλαιπωρημένου λαού, και τελικά υπέγραφε νέες συμβάσεις που θα βασάνιζαν ακόμα περισσότερο τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας, τότε με συγχωρείτε, μα μου είναι προσωπικά αδιανόητο να πιστέψω πως όσοι ακόμα τον εκτιμούν, τον στηρίζουν και σκοπεύουν για ακόμα μια φορά να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτές ή επόμενες εκλογές είναι άνθρωποι νοήμονες και με συναίσθηση των πράξεών τους!

Ο λαός της Ελλάδας φαίνεται πως βρίσκεται και πάλι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στα μέσα του Σεπτέμβρη ίσως κληθεί και πάλι να αποφασίσει, μέσα από μια ευρεία γκάμα ανίκανων πολιτικων, αυτόν που θεωρεί τον καταλληλότερο για να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας. Άραγε, είναι αυτές οι εκλογές αυτό που χρειαζόμαστε ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο από αυτό που ήδη βρίσκεται; Ή είναι απλά μια ευκαιρία για εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα και αλλαγή πορείας των μελών ενός χρεοκοπημένου κόμματος;

Αυτό, θα το δείξει η ιστορία....

Δ. Δημητρούλα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top