Select Menu


Το Συνταγματικό δίκαιο εξελίσσεται. Και μάλιστα όχι εξαιτίας των προβλημάτων που εμφανίζονται, αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας!

Γράφει η Ε. Αθανασούλη

Για παράδειγμα, καιρό πριν, η δίωξη του πολιτικού αντιπάλου, ήταν το μέσο για να κρατήσει ένα πολιτικό κόμμα τη δύναμη και τη δυναμική του. Και νόμιζε η διώκουσα («θα τους λιώσω!») πολιτική εξουσία ότι και οι πολίτες θα δέχονταν την εξουδετέρωση του πολιτικού αντιπάλου της ως εύλογη. Και πράγματι, πολλοί τη θεώρησαν, πραγματικά, χρυσή ευκαιρία!

Η πολιτική εξουσία θεώρησε ότι μπορεί να μοιραστεί με τους πολίτες την επιθυμία και την επιδίωξή της να κρατεί και να επικρατεί στην πολιτική σκηνή, άσχετα από την πολιτική της δύναμη. Και προσπάθησε να μας καταπείσει συστρατεύοντας όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. Και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Χώρια, που η προκατάληψη και η πνευματική τύφλωση κατέστησε τους νεκρούς της εμπάθειας, άλλους ανύπαρκτους και δικαίως φονευθέντες, κι άλλους άμοιρα θύματα. Χάθηκε ακόμη και το φιλότιμο και η ανθρωπιά της πολιτικής παν-ηγεσίας να συλλυπηθεί τους γονείς των σκοτωμένων «πολιτικά επικίνδυνων».

Αλοίμονο, όταν ο χαμός σου με βολεύει! Αλοίμονο σ' εκείνον που -από ευήθεια ή από συμφέρον- γίνεται ο αυτουργός της απώλειας! Αλοίμονο στις συμμαχίες του χαμού και της απάτης!

Ο «πολιτικός συνδικαλισμός» συνένωσε τους τρομοκρατημένους -από το ενδεχόμενο να χάσουνε κουκιά-, και όλοι αυτοί μαζί απομονώνουνε κατ' εξακολούθηση την πολιτική δύναμη -που εκφράζει μερίδα (μισού εκατομμυρίου) πολιτών- που δεν συμφωνεί με την τρέχουσα πολιτική. Μαζί με τους πολιτικά συνδικαλισμένους, κι ο ΠτΔ.

Ο πανικός τους είναι τέτοιος, που επινοήσανε -ένα άλλο για- τρίτο πολιτικό κόμμα, λίγους μήνες μετά τις εκλογές. Το Ποτάμι είχε -από βιασύνη προς την εξουσία και με περιφρόνηση προς την πολιτική πραγματικότητα- αυτοανακηρυχθεί ως τρίτο πολιτικό κόμμα, παρακάμπτοντας από σκοπιμότητα τα δεδομένα.

Σήμερα, η Λαϊκή Ενότητα προβάλλει ως τρίτο πολιτικό κόμμα, και παίρνει την τρίτη διερευνητική εντολή για να συστήσει νέα κυβέρνηση. Ετούτο είναι -θαρρώ- παγκόσμια πρωτοτυπία: οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέπηξαν ομάδα, χωρίς καλά-καλά να έχουν συστήσει τον πολιτικό φορέα, να θεωρούνται ήδη ως τρίτο πολιτικό κόμμα! Τί αχρείαστη ουσιαστικά διασταλτική ερμηνεία του νόμου είναι αυτή; Ασφαλώς είναι διασταλτική ερμηνεία, χρειαζούμενη για την περίσταση.

Σαν νομική σκέψη, συνιστά νομικισμό. Σαν σκέψη προβληματισμού, δεν είναι σοφή, είναι σοφιστεία! Σαν πολιτική σκέψη, είναι δημαγωγία.

Είναι ένα άλλο ακόμη τερτίπι της αριστεράς, για να πολλαπλασιαστεί, προκειμένου να διασωθεί η μαχητική της δυναμική, που θα αποδιοργανώνει την κοινωνία και ό,τι ξεκινάει να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί. Και τούτο να γίνεται σε αγαστή συνεργασία με όποιον άλλον κυβερνάει, παίρνοντας μεν με συνδικαλιστική πίεση,  παραχωρώντας δε, με σιωπή και ανοχή.

Είναι ένα ακόμη τερτίπι του σάπιου πολιτικού συστήματος για να διασωθεί, για να μην ακουστεί ο πολιτικός αντίπαλος. Γι' αυτό ασκείται η πολεμική της σιωπής και της πολιτικής απομόνωσης. Αφού, όποιον δεν ξέρει ο λαός, όποιον δεν ακούγεται να μιλάει στα ΜΜΕ, αυτόν δεν θα τον υπολογίσει.

Αν δεν λιώσουν τα μυαλά από τη ζέστη, αν δεν ξεπλυθούν οι συνειδήσεις, το μέγεθος των πολιτικών δυνάμεων θα προκύψει με ακρίβεια, από τις επερχόμενες εκλογές. Και η καταμέτρηση μετά τις αρχαιρεσίες, θα είναι εκείνη που θα καταδείξει αν είναι μόνο εικασία, η φαυλότητα με την οποία οι μέντορες της πολιτικής δημαγωγίας και του πολιτικού καιροσκοπισμού υπαγόρευσαν το σχέδιο της -κατ' εξακολούθησιν- συνταγματικής ανωμαλίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top