Select Menu

Επτά περίπου μήνες πρίν ήταν που ο νυν πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαίωνε πως "Η ελπίδα ήρθε" για την Ελλάδα με την εκλογή του.

Με απόλυτη σιγουριά λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, δήλωνε πως «Την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθειά ανάσα. Και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή του λαού, θα γυρίσει σελίδα» προσθέτοντας ότι ο λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος «σε μία ολέθρια πολιτική πέντε χρόνων».

Μιλούσε τότε για αλλαγή της πορείας της χώρας μέσα στην Ευρώπη, για δίκαιη φορολογία, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για επαναφορά της 13ης σύνταξης, για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τέλος στη διαπλοκή. Πού είναι όμως όλα αυτά τώρα; Υπάρχει έστω μία προεκλογική δέσμευση που να τήρησε τελικά ο κ. Τσίπρας;

Μάλλον όχι... Ούτε ο ΕΝΦΙΑ φάνηκε να καταργείται, καμία σύνταξη δεν επεστράφη, ο κατώτατος μισθός επίσημα έφτασε στα 392 ευρώ το μήνα και η ανθρωπιστική κρίση όλο και μεγαλώνει, όλο και διευρύνεται σε ένα κράτος απόλυτης διαπλοκής και σκοταδισμού.

Υποσχόταν στο λαό του, πως όλα όσα δεσμεύεται θα τα κάνει πράξη χωρίς κανενός είδους εξωτερική χρηματοδότηση. «Μπορούμε να το ξεκινήσαμε μόνοι μας, χωρίς την άδεια κανενός», ήταν οι ακριβείς του λέξεις στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Και όμως, εισήγαγε το μνημόνιο 3, το νέο πρόγραμμα όπως το ονομάζει γιατί κατ' αυτόν σε τίποτα δε μοιάζει με τα μνημόνια που επέβαλλαν στην Ελλάδα οι προκάτοχοι του. Ένα πρόγραμμα, σαφώς σκληρότερο από τα προηγούμενα, καθαρά πιο ταπεινωτικό για τον ελληνικό λαό, την αξιοπρέπεια του οποίου διατεινόταν ο πρωθυπουργός μας πως θέλει να εξασφαλίσει.

«Φτάνει τόσος διχασμός και τόσος πόνος για τον ελληνικό λαό», βρωντοφώναζε το Γενάρη, ενώ ο ίδιος στις 27 Ιουνίου του 2015, σήμανε την "τελετή έναρξης" ενός εθνικού διχασμού που δε φαίνεται ακόμα να έχει λάβει τέλος. Έβαλε το λαό του να επιλέξει ανάμεσα ένα "ναι" και ένα "όχι" χωρίς νόημα, εφόσον τελικά οι κινήσεις του θα ήταν ίδιες με το όποιο αποτέλεσμα, απλά για να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά, ότι έχει έναν ολόκληρο λαό υποχείριο του, βυθίζοντάς τον ακόμη πιο βαθιά στην κρίση και τη διεθνή απαξίωση από τις οποίες ήθελε κάποτε τάχα να τον προστατεύσει.

«Μετά από 5 χρόνια μνημονικής βαρβαρότητας ο κόσμος δεν αντέχει άλλη ματαίωση. Το αδιέξοδο θα αγωνιστούμε να το ανατρέψουμε στο εσωτερικό και το εξωτερικό». Πράγματι, ο πρωθυπουργός ανέτρεψε το εσωτερικό και το εξωτερικό τοπίο. Έβαλε το λιθαράκι του για να πάει η χώρα και η ευρώπη απο τό κακό στο... χειρότερο. Για να γίνει ακόμα πιο μακρύ το αδιέξοδο του σύγχρονου πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι. Ο λαός του βίωσε την απόλυτη ματαίωση στις ατελείωτες ουρές των ΑΤΜ, στις οποίες περίμενε νύχτα και μέρα για να λάβει ένα μόνο μέρος των δικών του χρημάτων!

«Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, τη λαϊκή εντολή των εκλογών 25ης Ιανουαρίου. Ο λαός έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή για άμεσο τερματισμό καταστροφικής λιτότητας. Το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του λαού. Η νέα κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του Μνημονίου, παράταση του λάθους και της καταστροφής». Και σε αυτό ο κ. Τσίπρας δεν είπε ψέματα. Δε ζήτησε καμία παράταση μνημονίου, αλλά την έναρξη ενός νέου, πιο καταστροφικού, πιο απαιτητικού για τον ελληνικό λαό, και λιγότερο ελπιδοφόρου για το μέλλον της χώρας.

Τελικά κύριε Τσίπρα, είστε το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα ηγέτη, που όχι μόνο δεν τήρησε τα όσα υποσχόταν προεκλογικά-γιατί αυτό το βλέπουμε ανέκαθεν στην ελληνική πολιτική σκηνή-αλλά και που σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, καταφέρατε μια χώρα ημιθανή να της δώσετε το τελειωτικό χτύπημα και τελικά να τη σκοτώσετε. Με τις ριψοκίνδυνες-για το λαό, όχι για εσάς- και ερασιτεχνικές σας πολιτικές κινήσεις, ωθήσατε τη χώρα στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της σύγχρονης ιστορίας. Γι' αυτη λοιπόν τη σημερινή εικόνα της πατρίδας σας, θέλατε να σας γράψει η ιστορία;

Ε λοιπόν, το καταφέρατε...

Δ.Δημητρούλα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top