Select Menu


Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της γαλλικής Le Monde σε σχέση με όλα όσα κατηγορούνται οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια.

Εξηγεί πως από το τεράστιο χρέος οι Έλληνες δεν είδαν τίποτα να πηγαίνει στην ελληνική οικονομία, ενώ και για την μεταφορά του χρέους από ιδιωτικό σε δημόσιο δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά η Τρόικα που το επιζητούσε διακαώς. 

Επιπλέον, το άρθρο αναφέρει πως οι κυβερνήσεις επέβαλαν αυστηρότατα μέτρα, σε απάντηση όσων υποστηρίζουν πως δεν έγινε καμιά προσπάθεια. Μέτρα που καταβαράθρωσαν μισθούς και έριξαν το ΑΕΠ κατά 25%. 

Στην κατηγορία πως η ελληνική κοινωνία, είναι μια κοινωνία διεφθαρμένων, το γαλλικό δημοσίευμα παραθέτει τις παθογένειες της Ελλάδας, τονίζει όμως πως δεν βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από την κατάταξη "διαφθοράς" της Ιταλίας, ενώ υπογραμμίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για να καταπολέμησει αυτές τις παθογένειες.

Στο στερεότυπο πως η χώρα δεν έπρεπε να μπει ποτέ στη ζώνη του ευρώ, το άρθρο σημειώνει πως η χώρα έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες αφού εφάρμοσε κι άλλα μέτρα λιτότητας για να συμμορφώνεται με τα μέτρα σύγκλισης που επεβλήθησαν στη χώρα.

Τέλος, η εφημερίδα σημειώνει πως η κατηγορία πως στην Ελλάδα έχουμε μια συγκυβέρνηση της ακροαριστεράς με την ακροδεξιά είναι αβάσιμη, ενώ υπογραμμίζει πως οι ΑΝΕΛ δεν έχουν παρά ένα υπουργείο, αυτό το Αμύνης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top