Select Menu


«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του»! Θα πρέπει να μην ξεχνάμε τις παλιές διδαχές, γιατί κουβαλάνε μέσα τους αδιάψευστη σοφία.

Γράφει η Ε. Αθανασούλη

Τούτες τις μέρες όλοι μας εξαπορούμε με τις γερμανικές μεθοδεύσεις, την αλαζονεία και τον δεσποτισμό της Γερμανίας, που ανάλγητη κι ακάθεκτη προωθεί εκ νέου την ολοκληρωτική επικράτησή της επί της Ευρώπης.

Χαρακτηριστική, για το θέμα, είναι η θέση του κ. Ευάγγελου Αρκά.

Σας την παραθέτω, για λόγους που αφορούν την ένταση του φαινομένου, την κρισιμότητα της κατάστασης για όλη την Ευρώπη, την έκταση της επαπειλούμενης για τη χώρα μας γερμανικής αγριότητας και την ανάγκη για αντίσταση στο οικονομικό ναζιστικό γερμανικό φαινόμενο,  και τον κίνδυνο ενός 4ου Ράϊχ, εξαιτίας της παθητικότητας και της ανοχής μας.

Σας μεταφράζω το εντυπωσιακό μήνυμα-σημείωμα του κ. Αρκά:

«Persona Non Grata

Καμμιά φορά η ανθρώπινη φύση έχει μια θαυμαστή ευγένεια, αλλά υπάρχουν φορές που η βαρβαρότητά της ξεσπάει ακόμη κι ενάντια στον πλησίον.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το ερπετοειδές σύνθετο μέρος του ανθρωπίνου εγκεφάλου (αυτό που κατά τη γέννησή μας είναι το μόνο ανεπτυγμένο κι αποτελεί το κέντρο λήψης αποφάσεων για την επιβίωση του ατόμου) από μόνο του, εξακολουθεί να κυβερνάει την ζωή και τα αισθήματα κάποιων λίγων, που από τύχη αναρριχήθηκαν στην εξουσία και προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην ανθρωπότητα.

Υπάρχουν φορές που καθώς αναδύεται στη σκέψη η απώλεια παλιάς δόξας, το μίσος μπορεί να μετατρέψει την ανθρώπινη ύπαρξη σ'ένα κανιβαλιστικό κατασκεύασμα, που ζητάει εκδίκηση για λογαριασμό των εγκληματιών, που περήφανα αποκαλεί προγόνους του!

Υπήρχε, μα φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει ένα έθνος, που στη διάρκεια ενός μόνο αιώνα ξεκίνησε δυο παγκόσμιους πολέμους, προκαλώντας τη σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων περισσότερων από όσους πέθαναν στη διάρκεια των μεγάλων ευρωπαϊκών επιδημιών. Και σήμερα, οι απόγονοι αυτών των ανθρωποειδών, επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να ζουν ακόμη τα γονίδια των προγόνων τους.

Σήμερα, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος τους, αργά αλλά σταθερά, κάνουν έναν άλλο πόλεμο, πόλεμο υπεροχής! όχι πια με όπλα και βόμβες, αλλά έναν χειρότερο πόλεμο. Κάνουν οικονομικό πόλεμο! Έναν πόλεμο που ο αρχηγός του είναι Persona Non Grata, ένας αρχηγός που ενεργεί όπως η τίγρη που οσμίζεται το θήραμά της. Ο Wolfgang Schäuble. Αυτός που έχει τάχα τοποθετηθεί στα οικονομικά της χώρας του, αλλά στην πράξη είναι ο υπουργός (για τη διεξαγωγή του οικονομικού) πολέμου!

Πώς μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ν' αντιδράσουμε ενάντια σε τέτοιο πρωτογονισμό επιβολής της υπεροχής; Μπορούμε να τους αφήσουμε να πραγματώσουν τους στόχους τους και να επιβάλλουν την υπεροχή τους πάνω σε όλους εμάς; Δεν το πιστεύω. Γιατί δεν είμαστε μακριά από το να ξαναγίνει αυτό που είπε ο σπουδαίος Winston Churchill, γι' αυτούς, που σήμερα επαναλαμβάνουν τα απεχθή εγκλήματα των προγόνων τους: «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια! Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο λόγος κάθε φορά, αυτοί τον ξέρουν...
Dr. Evan Arkas
London, UK».

Αυτά λέει ο δρ Ευάγγελος Αρκάς.

Και νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο. Επιτρέπεται να κινδυνέψει  ξανά η Ευρώπη, κι ολόκληρος ο κόσμος, από το νέο πόλεμο που ξεκινάνε οι Γερμανοί; Τί κοινό έχουμε εμείς με αυτούς και θέλουμε να είμαστε εταίροι και φίλοι;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top