Select Menu


Ως ευκαιρία για να ανοίξει η συζήτηση για τη δομή της Ευρώπης και του κοινού νομίσματος θεωρεί ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, τον νέο κύκλο συζητήσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και της ευρωζώνης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις Βρυξέλλες.

Το πρώτο αφορά την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συναντήσεις πρέπει να υποδείξουν έναν οριστικό δρόμο για την επίλυση αυτής της κατάστασης.

Το δεύτερο, που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό αλλά και περίπλοκο, όμως δεν μπορεί πλέον να περιμένει, είναι η ίδια η δομή της Ευρώπης.

Εδώ και μήνες επιμένουμε (ως Ιταλία) να συζητάμε όχι μόνο τους προϋπολογισμούς και τα μέτρα λιτότητας, αλλά και την ανάπτυξη, τις υποδομές, την κοινή πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης, την καινοτομία και το περιβάλλον.

Με μία λέξη, (να ασχολούμαστε με) ζητήματα πολιτικά, όχι μόνο (τεχνικές) παραμέτρους. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς.

Αν παραμείνουμε στάσιμοι, δέσμιοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη έχει τελειώσει.

Η ανοικοδόμηση μιας νέας Ευρώπης δεν είναι εύκολη υπόθεση, μετά απ’ ότι συνέβη τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή για να το επιχειρήσουμε, όλοι μαζί.

Η Ιταλία θέλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια.»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top