Select Menu


Λοιπόν άκου, πατσαβουρίτσα....Η Ελλάδα έχει ένα χρέος 335 δις το οποίο αυξάνεται κατά 700 περίπου ευρώ ανά δευτερόλεπτο...

Για να πληρωθούν οι τόκοι ύψους 1,5% χρειάζονται 5 δις το χρόνο. Με ΑΕΠ 180 δις - που δεν πρόκειται να αυξηθεί στον αιώνα τον άπαντα - και προκειμένου σε 30 χρόνια να φτάσει το χρέος στα...

200 δις (120% του ΑΕΠ) θα πρέπει να πληρώνονται άλλα 4,5 δις κεφάλαιο ανά έτος.
Δηλαδή, αν μείνουν τα διακρατικά δάνεια, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 9,5 δις ή 5,3% του ΑΕΠ, τη στιγμή που σκοτωνόμαστε στα Eurogroup για 1%-3% για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από την άλλη, αν γίνει κάποιο θαύμα - να γαμηθεί ο Δίας για παράδειγμα - και βγούμε θριαμβευτές στις αγορές για να δανειστούμε με επιτόκιο 3% - παπάρια, με πολύ παραπάνω θα δανειστούμε - χρειάζονται 10 δις ανά έτος συν τα 4,5 δις που είπαμε πριν, άρα συνολικά 14,5 δις ή 8,1% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας που έτρεξε επί 30 συναπτά έτη με 8,1% του ΑΕΠ χρηματοοικονομικό βάρος, χωρίς να μπορεί να εκδίδει δικό της χρήμα.

Κατάλαβες τώρα, ξανθό πατσαβουράκι; Ο μόνος τρόπος να πάρεις πίσω τα λεφτά σου είναι ο Αλέξης να κάνει μια ωραιότατη χουντίτσα και να καταληστέψει όλο τον ιδιωτικό πλούτο για τον οποίο λες ότι κόπτεσαι. Και πάλι δε φτάνουν.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι Καγκελάριος της Γερμανίας και να μην το ξέρεις αυτό. Εδώ το ξέρω εγώ.

Βέβαια, εγώ δε συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις και δε χρειάζεται να πω στους ψηφοφόρους μου ότι τους κορόιδεψα, οπότε το αγγούρι είναι όλο δικό σου. Καλή χώνεψη.

Δεν παρακολουθώ καν τις ανόητες διαπραγματεύσεις σας. Κάτι σκόρπια ακούω από δω κι απο κει.

Αν μου έχει μάθει κάτι η Ελλάδα είναι να μην περιμένω απολύτως τίποτα από κανέναν. Τίποτα, εκτός από το χειρότερο. Δεν έχω προσδοκίες ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την Ευρώπη, ώστε να απογοητευτώ.

Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβάμαι τίποτα. Εϊμαι λέφτερος - που λέει και το ρητό.

Άντζυ, δοκιμασέ το κι εσύ. Και πού ξέρεις; Μπορεί να σώσεις την Ευρώπη.

Άντε στα διάλα τώρα.

by To Skouliki Tom

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top