Select Menu


Μην φωνασκείτε κύριοι, επιλογή σας ήταν! …μόνο αυτό δεν θα ήθελα να ακούσω στο τέλος, από κανέναν εταίρο μας, όταν θα πηγαίνουμε κυριολεκτικά στα..τέσσερα! Βέβαια, τότε θα είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα, αν δεν είναι ήδη.

Πανηγυρικές εξάρσεις προεκλογικά και μετεκλογικά, αίσθημα πληρότητας και ηθικής ικανοποίησης διότι καταφέραμε επιτέλους να σπάσουμε την κομματική αλυσίδα που κυβερνούσε την χώρα μας τόσα χρόνια, σαν "δημοκρατικοί" δικτάτορες που ήταν, περήφανοι πολίτες που νιώσαμε για μία στιγμή ότι, κάτι καταφέραμε επιτέλους για το καλό αυτού του τόπου .

Όντας απογοητευμένοι από τους προηγουμένους φρουρούς του κράτους, αλλά και έχοντας την ανάγκη να προσκολλήσουμε σε μια νέα κυβερνητική πολιτική, είδαμε το αχτίδες του ήλιου που έβγαιναν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και για να λαϊκίσω λίγο, φάγαμε το πιλάφι.

Δεσμεύσεις τύπου, "ο Σαμαράς κοροϊδεύει τον λαό, σχίζω τα μνημόνια", "δεν υπάρχει Δ.Ν.Τ από την επόμενη ημέρα που αναλαμβάνουμε την κυβέρνηση", "τελειώνει άμεσα ο ΕΝΦΙΑ", κτλ κτλ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να κερδίσει τις εκλογές, αφού είδε τις δημοσκοπήσεις του να πιάνουν τα ύψη, που προέρχονταν μέσα από έναν εξαθλιωμένο λαό.

Που είναι τα χαμόγελα επιτυχίας; στο 8 δις νέας λιτότητας που χτύπησε την πόρτα μας?

Γιατί χαιρόμαστε που θα επιβληθεί νέος φόρος επιβάρυνσης που θα αφορά επιχειρήσεις και πλούσιους ; επειδή θα φτάσουν σε σημείο και αυτοί, να απολύσουν μερίδα εργαζομένων λόγω …φορολογίας; αυτό είναι που επιζητούσαμε αποκλειστικά ως λύση για την οικονομική αποκατάσταση της χώρας μας, εντός Ευρωζώνης;

Δηλαδή μας έχουν κάνει να στρέφουμε τα όπλα μας ο ένας στον άλλον; Ή μήπως, ως αφελής λαός που είμαστε πιστεύουμε ότι θα φέρουμε τα οικονομικά μας κάποτε στα ίσα;

Αλίμονο αν περάσουν τα προτεινόμενα μέτρα από την Βουλή, γιατί τότε το δεύτερο βήμα σε λίγους μονάχα μήνες, θα είναι , περικοπές συντάξεων, μισθών και κατάργηση σημαντικών επιδομάτων.

Ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Αλέξης έφτασε να συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο, τελευταίες στιγμές πριν χτυπήσει το καμπανάκι, και συνάμα, κάτω από Αμερικάνικα τελεσίγραφα;

Ο λαός, ο απλός πολίτης, θα πρέπει επιτέλους να μάθει να μην φανατίζεται από καμία πολιτική συζήτηση, από καμία υπόσχεση, από κανένα πρόσωπο.

"Μην φωνασκείτε κύριοι, επιλογή σας ήταν!"

Παπαδόπουλος Στράτος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top