Select Menu


Αναλυτικό σχέδιο για συντεταγμένη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ παρουσίασε ο Κ. Λαπαβίτσας στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Ο κ. Λαπαβίτσας στην ομιλία του είπε ότι η Οικονομική Ενοποίηση στην Ευρώπη δεν είναι βιώσιμη και πως όλα δείχνουν ότιοδηγούμαστε σε μία Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Άρα το δίλλημα είναι ή υποταγή ή αποχώρηση από την Ευρωζώνη», είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε σχέδιο για συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, στην περίπτωση που συνεχιστούν οι πιέσεις από τους δανειστές. 

Σημείωσε ότι η Ελλάδα χειάζεται 50 δισ. ευρώ και πως πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άρνηση πληρωμών των δόσεων και στην απόρριψη των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Παράλληλα πρότεινε την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Σημείωσε δε ότι η χώρα μπορεί να αναζητήσει εναλλακτικούς δρόμους χρηματοδότησης υπονοώντας άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. στην αναζήτηση άμεσου ρευστού.

Επίσης πρότεινε την σταδιακή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος προκειμένου να αποφευχθεί η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. 

Όπως έχει αναφέρει και σε πρόσφατη αρθρογραφία του οι 6 πρώτοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι και σε αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί η στήριξη του λαού αλλά μετά την πάροδο του 6μήνου θα αρχίσει να έρχεται η ανάπτυξη στην χώρα.

Καταστροφική η μέγγενη των δανειστών

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Κ. Λαπαβίτσας είχε αναφέρει: «Τα περιθώρια που υπάρχουν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι ελάχιστα.
Η παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης που έχουν προκαλέσει οι δανειστές οδηγεί την οικονομία σε ύφεση. 

Το κράτος αναστέλλει πληρωμές και δε μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. 

Η εκροή καταθέσεων έχει γιγαντωθεί και το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται και η εμπορική πίστη έχει παγώσει. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όντως δείγματα πολύ καλύτερης διαχείρισης της οικονομίας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους τέσσερις αυτούς μήνες, αλλά η μέγγενη των δανειστών άρχισε πλέον να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. 

Η στρατηγική της ριζοσπαστικής αλλαγής της Ελλάδας κρατώντας τη χώρα στο πλαίσιο της ΟΝΕ, έχει φτάσει το τέλος της.

Αυτό είναι το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε ο οδοστρωτήρας των δανειστών. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να αλλάξει την κοινωνία, να αποτρέψει την εθνική κατάπτωση, να βάλει την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και να κερδίσει μια νέα δυναμική θέση για την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι, πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους. 

Η γνώση και η ανάλυση υπάρχουν. 

Χρειάζεται πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα».

www.bankingnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top