Select Menu

Πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και μοναχός στο ναό Σαολίν , ονόματι Shifu Yan Lei , δίνει πολύτιμες συμβουλές για τους ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν υγιείς και νέοι στο σώμα και την ψυχή όσο είναι δυνατόν περισσότερο .

1 . Μην σκέφτεστε πάρα πολύ . Οι σκέψεις « κλέβουν » ενέργεια . Η συχνή απασχόληση του νου με κάτι οδηγεί σε πρόωρα γηρατειά .

2 . Μην μιλάτε πάρα πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μιλάνε είτε πράττουν . Να προτιμάτε το δεύτερο .

3 . Κάντε δεκάλεπτα διαλείμματα κάθε 40 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας εργασίας . Όταν είστε πολύ συγκεντρωμένοι σε κάτι διαταράσσετε την όραση και την εσωτερική γαλήνη .

4 . Σε στιγμές ευτυχίας να έχετε υπό έλεγχο τα συναισθήματά σας . Αν χάσετε τον έλεγχό τους , θα βλάψετε τους πνεύμονες .

5 . Μην εκνευρίζεστε και μη θυμώνετε . Είναι κακό για το συκώτι και το έντερο .

6 . Μην τρώτε πάρα πολύ , να είστε πάντα ελαφρώς πεινασμένοι . Επειδή η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να βλάψει τη σπλήνα .

7 . Ασχοληθείτε με διάφορες υποθέσεις χωρίς βιασύνη . Θυμηθείτε την παροιμία « Σπεύδε βραδέως » .

8 . Βρείτε χρόνο για χαλάρωση . Αν εκτελέσετε ασκήσεις χωρίς να κάνετε διατάσεις και διαλογισμό , το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γίνετε οξύθυμοι και να διαταράξετε την ισορροπία της εσωτερικής σας ενέργειας .

9 . Από την άλλη , αφιερώστε λίγο χρόνο σε κάθε είδους κόπο . Εκείνοι που δεν ασκούνται , αλλά απλά διαλογίζονται και βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας , γίνονται νωθροί κι επιρρεπείς στην υπνηλία .

10 . Γνωρίστε το Κουνγκ Φου , σκοπός του οποίου είναι η επίτευξη της ισορροπίας και της αρμονίας . Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο θα σας πάρει . Το σημαντικότερο είναι να βρείτε αυτό που χρειάζεστε εσείς και το σώμα σας .


Μετάφραση - Επιμέλεια : Το ιδιόμελο , logiosermis.net 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top