Select Menu


Πολλά συνταξιοδοτικά funds έρχονται στην Ελλάδα. Η ιδέα Βαρουφάκη να “ενωθούν” τα άδεια Ασφαλιστικά Ταμεία με τη δημόσια περιουσία (και τις δημόσιες επενδύσεις π.χ. ΔΕΚΟ, ΕΣΠΑ) βρήκε τεράστια ανταπόκριση στο εξωτερικό και αυτό δεν πρέπει να είναι τυχαίο.

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Τα funds θα μπορούσαν να δίνουν συντάξεις και να παίρνουν τις εισπράξεις των Ταμείων απο τους ασφαλισμένους με τελική εγγύηση και αρχικό ακόμη κεφάλαιο μέρος της δημόσιας περιουσίας, που -επειδή η χώρα είναι στον πάτο και η αξία της γής έχει πέσει- θα μετρηθεί με μικρή αξία και θα παραδοθεί αντί πινακίου φακής. Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος της επένδυσης και στο Ελληνικό. Με τα κέρδη κάθε χρονιάς θα αποπληρώνεται η αγορά του οικοπέδου! Απο ότι φαίνεται η Γερμανία θα τη βγάλει με τα αεροδρόμια και κανένα ΑΠΕ.


Το παιγνίδι λίγο πρίν παραδώσει τη ψυχή της η χώρα το πήραν στα χέρια τους οι Αμερικανοί ιέρακες. Αναμενόταν. Τώρα δεν πρέπει να μας ανησυχεί πλέον η οριοθέτηση της ΑΟΖ και τα άλλα Εθνικά θέματα. Μια μεικτή αστυνομία από Έλληνες και μετανάστες άμα υπάρχει καλά είναι. Σε λίγο καιρό στη Δυτική Θράκη τα αστυνομικά τμήματα δεν θά έχουν ούτε Ελληνικής καταγωγής αστυφύλακες. Να το περιμένετε.

Η ιστορία δεν θα σταματήσει εδώ, αφού οι βασικοί άξονες ενδιαφέροντος των επενδυτών του εξωτερικού, είναι οι τομείς της ενέργειας (ΔΕΚΟ, υδρογονάθρακες, ορυκτά), η ναυτιλία (χωρίς φόρους εδώ θα έλθουν όλοι), ο κλάδος του real estate (ΕΟΖ, συμβόλαια γής, φούσκα σαν του Λονδίνου κοκ) και η αναδιάρθρωση των μεγάλων επιχειρήσεων (ειδικά των ενεργοβόρων) και των τραπεζών (το βαρέλι δίχως πάτο, το ξέπλυμα χρήματος κλπ). Το κόλπο είναι στις εγγυήσεις και στα έσοδα (swaps). Το θύμα το ίδιο.

Κλέφτες δεν υπάρχουν μόνο δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες, μη εξαιρουμένων και των ακαδημαϊκών. Η Ελλάδα κυβερνάται πλέον με τη κρυφή συμφωνία Βαρουφάκη, που “προστατεύεται” να έλθει στη Βουλή, γιατί λέει (!!!) δεν είναι καλό να περάσει επειδή περιέχει το Αγγλικό Δίκαιο! Τρίχες. Ο λόγος είναι:
  • να μη μάθει ο κόσμος τι υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  • να μη μάθει κανείς πόσο βαθύ σκύψιμο έκανε και πόσο πολύ κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό
  • να μη μάθει ο λαός τί τον περιμένει και αντιδράσει
  • να μη αντιληφθούν οι πολίτες ότι τους φορέθηκε πάλι νέο μνημόνιο χωρίς να πάρει η κυβέρνηση χρήματα!
  • να μην υπάρχει ευθύνη για τα χρήματα που η Ελληνική κυβέρνηση δίνει, όποτε και όταν γίνει σωστά έλεγχος του χρέους.
  • να μη συζητηθεί η φοροδιαφυγή των ολιγαρχών και τα αγύριστα δάνεια.
  • να μη συζητηθεί ανυπαρξία ελέγχου στους διάφορους κύκλους της οικονομίας.
Κάποιοι όροι του προηγούμενου μνημονίου δεν έχουν εκπληρωθεί και το Αγγλικό Δίκαιο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναδυθεί απο κάποιους αντιπροσώπους των δανειστών. Η υπογραφή της παράτασης της δανειακής σύμβασης δεν αλλάζει κάτι πάνω σε αυτό. Εμπάσει περιπτώσει, είναι αντιστυνταγματικό να υπογράφει μια κυβέρνηση κάτι και να μη το περνάει απο τη Βουλή. Η κυβέρνηση έχει βγεί στη παρανομία.

Ένα κράτος δεν μπορεί να στοιχίζεται στις απόψεις ενός ή περισσοτέρων τρελλαμένων και άσχετων, χωρίς να ξέρει κανείς ποιά είναι επίσημα και επακριβώς η συμφωνία.

Δεν είναι δυνατόν η συμφωνία να περνάει απο τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και όχι απο το Ελληνικό. Δείχνει διαπλοκή και ενοχή.

Σημειώστε, ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση, που καίει ακόμη και τις εφεδρείες αυτών που κράταγε μέχρι τώρα ως “υπεράνω πάσης υποψίας”. Πιθανό αντάλλαγμα μια μελλοντική θέση σε μια εθνική κυβέρνηση - φάντασμα. Λέγε με Χρεοκόπη…

Ζήτω η Αριστερά! Ζήτω - Zήτω ο Τσιπιρίπο! .

ΥΓ. Eν τω μεταξύ ο Καμμένος πήγε για αγουρέλαιο στα Κύθηρα μαζί με τη Δούρου. Ο Προβόπουλος καλά είναι;

zcode-gr.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top