Select Menu


Νέα παραληρηματική ανακοίνωση έβγαλε σήμερα η Ν.Δ. κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης σχετικά με το εκ νέου άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων με αντικειμενικό τρόπο, και όχι... επιλεκτικά, στη δημόσια τηλεόραση. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με την "πελατεία" του, υποσχόμενος να νομοθετήσει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να… ανοίξει η ήδη ανοιχτή και σε λειτουργία δημόσια τηλεόραση. Το κάνει μόνο για να βολέψει τους πολιτικούς του φίλους, στους οποίους έχει υποσχεθεί ότι θα τους ξαναπροσλάβει.

Φυσικά, ο κ. Τσίπρας θα στείλει πάλι τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, αφού θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι Έλληνες πως και σ' αυτήν την περίπτωση θα πληρώσουν οι ίδιοι το μάρμαρο των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Θα κληθούν δηλαδή να χρηματοδοτήσουν τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς μετά την αποκόλληση του αμφιβληστροειδή έπαθε και... αποκόλληση μνήμης, καθώς ξεχνάει πως:
- Ως λύση για τα -όντως- σοβαρά προβλήματα της χώρας είχε θεωρήσει, ανάμεσα σε άλλες πρόχειρες λύσεις, το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ με την επέμβαση των ΜΑΤ στις 11 Ιουνίου 2013.
- Η δημόσια τηλεόραση (ΔΤ) που άνοιξε μετά από μερικές μέρες θύμιζε τηλεόραση... της Σοβιετικής Ένωσης.
- Μετά την πληρωμή εξόδων για την δημιουργία του "εκπληκτικού" σήματος της ΔΤ, έγιναν νέα έξοδα για τη δημιουργία του σήματος της Νέριτ.
- Έθεσε σε διχασμό τους πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ, καθώς άλλους επαναπροσέλαβε και άλλους όχι χωρίς αντικειμενική αξιολόγηση.
- Υπήρξαν αρκετοί πολίτες που -ναι- χάρηκαν όταν άκουσαν  ότι έκλεινε η ΕΡΤ, γιατί νόμισαν ότι δεν θα πλήρωναν πια το σχετικό τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
- Τελικά το τέλος της ΔΕΗ δεν διεκόπη ποτέ, παρόλο που οι συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης για πολλές ημέρες δεν λειτουργούσαν, ενώ όταν άρχισαν να λειτουργούν, μόνο ως τηλεοπτικά κανάλια 21ου αιώνα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
-  Αυτή τη στιγμή η Νέριτ λειτουργεί ξανά με τέσσερα κανάλα, όπως και η ΕΡΤ (μόνο... οικονομία δηλαδή δεν έγινε): Το ένα κανάλι, το κανονικό, το Νέριτ Sports, το κανάλι της Βουλής και το Νέριτ HD.
- Η Νέριτ σήμερα λειτουργεί με πλήρως αποσπασματικό πρόγραμμα, το οποίο "συμπληρώνεται" είτε με προγράμματα αρχείου είτε με παλιές εκπομπές που ξεφυτρώνουν ξανά μία-μία και δειλά-δειλά. Πού είναι λοιπόν η πλήρης λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης;;;;;;

Μετά από όλα αυτά, αναμένουμε πλέον την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ επανασύσταση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, τον σταματημό αυτού του... σπασμένου καθρέφτη που έχουμε καθημερινά στις οθόνες μας και τον οποίο εξακολουθούμε να πληρώνουμε χωρίς καμία... έκπτωση, την αποκατάσταση των θέσεων των εργαζομένων της που δούλεψαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για 20 ολόκληρους μήνες κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή για το κοινό, και την καθιέρωση της αντικειμενικής και υγιούς δημοσιογραφίας την οποία οι ίδιοι αιτούνται.

Όσο για την εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων, στις οποίες αναφέρεται ο κ. Σαμαράς... Ας κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει έναν από τους κατεξοχήν εξυπηρετητές τους!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top