Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του είχαν προεκλογικά ως μια εκ των βασικών εξαγγελιών του την αναμόχλευση του ζητήματος των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Ενός διαχρονικού σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας που επί δεκαετίες δηλητηρίασε όλο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και σήμερα η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει άμεσα σ΄ αυτό το πολύκροτο και πολύμορφο σκάνδαλο, προκειμένου να εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι του λαού μας. Προκειμένου, από την άλλη μεριά να εξευρεθεί μέρος των ισοδύναμων οικονομικών πόρων – μέτρων εξοικονόμησης κόστους κατά Βαρουφάκη - της δέσμευσης της κυβέρνησης για μη περεταίρω περικοπή μισθών και συντάξεων.

Από πλευράς μας, επί σειρά ετών έχουμε σε όλες τις μορφές αναδείξει το σκάνδαλο Siemens με ατράνταχτα στοιχεία. Και δεν θέλουμε σε καμιά των περιπτώσεων να πιστέψουμε ή να αμφισβητήσουμε τη διάθεση της παρούσας κυβέρνησης, πως θα δημιουργήσει ομάδα κρούσης για να στείλει στο εδώλιο των δικαστηρίων όλους εκείνους που παρανόμησαν εις βάρος του Δημοσίου. Όποιοι και να είναι αυτοί. Είτε πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν με ιδιοτέλεια το δάχτυλό τους στο βάζο με το μέλι, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους ιδιότητα, είτε υπάλληλοι της Siemens και του ΟΤΕ που λάδωσαν εκ της θέσεώς τους ή λαδώθηκαν!! Είτε επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε δικαστικοί λειτουργοί επιλήσμονες του όρκου και του καθήκοντός τους. Και αυτό θα γίνει με Σύσταση Νέας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει σε βάθος παλαιές και νέες παραμέτρους του σκανδάλου Siemens.

ΣΥΝΑΨΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ

Η μοναδική ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί.

Όπως, το σημείο όπου η Siemens δεσμεύτηκε πως θα απασχολεί 600 άτομα και σήμερα μετά βίας διατηρεί περί τα 270 (οι άλλοι απολύθηκαν και κάποιοι εξ αυτών έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη). Όπως επίσης, δεσμεύτηκε για την κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολούσε 700 άτομα και ποτέ δεν ξεκίνησε αυτή η κατασκευή!!!

Ωστόσο, σήμερα με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία της Siemens έχει κυριεύσει έντονος πανικός. Προσπαθεί λοιπόν – αυτό λένε αδιάσειστες πληροφορίες μας – να ολοκληρώσει συμψηφισμούς με το Δημόσιο (80 εκ. ευρώ) που αφορούν τιμολόγια που προκύπτουν από συμβάσεις με τα ελληνικά νοσοκομεία. Ήταν εκείνη η θλιβερή περίοδος όπου η Siemens σε “αγαστή συνεργασία” με εντεταλμένους πολιτικών προσώπων “φόρτωσε” όλη την Ελλάδα με μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική υποδομή, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν αυτά τα μηχανήματα προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος!!

Όπως, προσπαθεί την απορρόφηση των 90 εκ. ευρώ της δέσμευσης των υποτροφιών. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αφήνουν να διαρρεύσει πως η Siemens στα 2,5 χρόνια από την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό, ένα ποσό που μετά βίας αγγίζει τα 6 εκ. ευρώ!! Εάν αυτή η πληροφορία είναι αληθής, τότε εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά ως προς τον ρόλο της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφης Μπάσδρα, που όλως τυχαίως είναι επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως επίσης, πρέπει να αναζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής Εταιρικής Συμμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με επικεφαλής την κ. Πηνελόπη Παγώνη - προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών - η οποία συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθεί και να φροντίζει την υλοποίηση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «Διαύγεια»;

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΤΕ

Πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που παραμένει ανοικτό πολλές δεκαετίες τώρα, μη τολμώντας καμιά κυβέρνηση να το αγγίξει!! Θα θυμίσουμε, στη νέα κυβέρνηση το πόρισμα Ζορμπά τη δεκαετία του ΄90, την υπόθεση των Προγραμματικών Συμφωνιών στα τέλη του ΄90 και το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens. Επίσης, θα θυμίσουμε το παρασκήνιο του διαγωνισμού ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93. Και βέβαια τις σημερινές αγωγές του ΟΤΕ – σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται – κατά της Siemens. Όπως, τις ευθύνες πολιτικών προσώπων που φρόντισαν επιμελώς να «εξάγουν» στο εξωτερικό το Γενικό Διευθυντή της Siemens, Μάκη Χριστοφοράκο, ο οποίος χαίρει της πολιτικής ασυλίας της Μέρκελ, απολαμβάνοντας την ελευθερία του στο φιλόξενο γι΄ αυτόν Μόναχο και του Οικονομικού Διευθυντού Επικοινωνιών (βλέπε συμβάσεις με ΟΤΕ), Χρήστου Καραβέλα, τον οποίο έχει καταπιεί η γη και δεν μπορούν να τον βρουν η CIA, η Interpol και όλες οι άλλες μυστικές υπηρεσίες της υφηλίου.

Συμπερασματικά, η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει και από το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Η 10η Μαρτίου 2015 είναι ουσιαστική ημερομηνία, γιατί εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. Μια συζήτηση που αναβλήθηκε τρεις φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014). Αναβλήθηκε γιατί, άκουσον-άκουσον: Το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κατέθετε προτάσεις και δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top