Select Menu


Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, έτσι δεν είχε πει ο  ο Μάρξ (ή κατ’ άλλους ο Χέγκελ); Μόνο που τώρα, υπολογίζοντας ότι βρισκόμαστε στην νιοστή φορά, έχω μπερδευτεί, ζούμε τη φάση της τραγωδίας ή την φάση της φάρσας;

Αυτό το άρθρο που περιλαμβάνει μερικά απο τα tweets του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να είναι μια βόλτα με τη μηχανή του χρόνου, μια βουτιά στο παρελθόν εάν δεν ήταν η επιστροφή στο μέλλον....





















Λυπάμαι που το λέω αλλά σύντομα θα διαπιστώσουμε πως όλοι ίδιοι είναι τελικά...

Μόνο οι σιδεριές έφυγαν.

Ένα μήνα μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ όλα δείχνουν όχι να έχουμε πέσει σε τέλμα αλλά να έχουμε πνιγεί μέσα του. 

Δημόσιο που δεν λειτουργεί γιατί επί τρεις μήνες (συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των χριστουγέννων και των εκλογών) όλοι περιμένουν να αναληφθούν οι θέσεις κλειδιά που θα κινήσουν την μηχανή από κάποιους που δεν έρχονται ποτέ. Και δεν έρχονται γιατί είναι ανάξιοι να αναλάβουν ευθύνες. 

Οι περισσότεροι από αυτούς τους αριστερούς τεχνοκράτες μια ζωή το έπαιζαν project managers με εργάκια χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ που τους τα έδιναν οι φίλοι τους Πασοκτζήδες για να κάθονται σαν καλά παιδιά. Ποτέ δεν είχαν θέσεις ευθύνης και ποτέ δεν άσκησαν διοίκηση για να ξέρουν τι είναι αυτό. Αν δεν μπορείτε πείτε το να ξέρουμε με ποιους θα πορευτούμε. 

Νομοσχέδια υπουργών (τύποις) που κατατίθενται στις οθόνες των τηλεοράσεων, σχέδια επί χάρτου που Κύριος οίδε αν ποτέ θα έρθουν και με ποια μορφή για να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν, αν συμφωνήσει ο νταβατζής Σόιμπλε.

Μνημόνια που μετονομάζονται σε συμφωνίες, η Τρόικα που της αλλάξαμε όνομα, λάθος γιατί συνήθως όνομα αλλάζεις στην πουτάνα που πηδιέται όχι στον Νταβατζή. Το πρόγραμμα που έμεινε στο συρτάρι της ΔΕΘ, σαν και εκείνα τα Ζάππεια του άλλου, μην πω το όνομά του, και που από τις πολλές εκπτώσεις έχει γίνει σαν φυλλάδιο του Κωττσόβολου. 

Η εφορία συνεχίζει να ξεσκίζει τον κόσμο με πρόστιμα και κατασχέσεις με εγκυκλίους του Στουρνάρα και του Θεοχάρη. Οι «δεν πληρώνω» είδαν τα έσοδα του δημοσίου να συρρικνώνονται κατά 936 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

Τις καταθέσεις να κάνουν φτερά από τις τράπεζες και τις τραπεζικές μετοχές να εξαϋλώνονται.
Οι Τράπεζες ρουφάνε και άλλα λεφτά γιατί λέει ξέμειναν από τα δισεκατομύρια που πήρανε με εγγύηση το τομάρι μας (αλήθεια που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;).

Η διαγραφή του μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδας που ποτέ δεν έγινε και που το αποδεχθήκαμε όλο μονορούφι. Το σταμάτημα του ξεπουλήματος που ποτέ δεν έγινε και οι αγκαλιές με τους Κινέζους, οι Σκουριές που σκούριασαν.

Η αξιοπρέπεια που αρχίζει να ξαναγίνεται πείνα και απόγνωση. Και η πείνα είναι ανίκητη!!!
Διαπαραγμάτευση που εξαντλήθηκε στο τι φοράει ο Βαρουφάκης και ξεφτυλίστηκε, απομυθοποιήθηκε και έγινε σατυρικά βιντεάκια των κάθε λογής ευρωπαίων "αμαν". Μαθητευόμενοι μάγοι με σκάρτα αποκριάτικα μαγικά ραβδιά..

Ή σοβαρευτείτε ή φύγετε..η περίοδος ανοχής τελείωσε, σας το είχαμε πει πως θα ήταν ακριβώς Μήνας του Μέλιτος και ούτε μια μέρα παραπάνω...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top