Select Menu

Παρά την εκστρατεία τρόμου που εξαπέλυσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προ των εκλογών, οι ψηφοφόροι αγνόησαν τις απειλές και τα διλήμματα και ψήφησαν ΣΥΡΙΖΑ παρά τα πολλά αρνητικά του, μόνο και μόνο γιατί τους προσέφερε μια στάλα ελπίδας.
Τα έξι χρόνια λιτότητας έκαμψαν τις αντοχές των ψηφοφόρων και εξάντλησαν την ανεκτικότητά τους από τις αυθαιρεσίες και την αναλγησία της συγκυβέρνησης.
Τα τελευταία χρόνια η ζωή τους πήγαινε απ' το κακό στο χειρότερο, βαρέθηκαν να ακούνε συνέχεια υποσχέσεις για ένα καλλίτερο αύριο.
Ο λαός έβραζε από αγανάκτηση και οι δημοσκόποι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να ενισχύσουν τη ΝΔ. Με ψεύτικες δημοσκοπήσεις παραπλανούσαν τον κόσμο πως το Ποτάμι είναι η αναδυόμενη πολιτική παράταξη και πως μια ψήφος στους ΑΝΕΛ θα είναι μια χαμένη ψήφος.
Επειδή ο κόσμος δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει, αδιαφόρησε στις άπειρες απειλές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει από την Ευρωζώνη, πως θα φύγουμε από το ευρώ και δεν θα έχουν λεφτά να δώσουν μισθούς και συντάξεις, πως δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα φάρμακά μας και το κερασάκι στην τούρτα, πως θα χαθεί ακόμα και το χαρτί υγείας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ !.
Είδε το τι μπορούσαν να του προσφέρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον κυβέρνησαν παρέα για δυόμισι χρόνια και έκαναν άλμα απελπισίας προς το ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξαν τρίτο κόμμα τη ΧΑ παρά τις διώξεις εναντίον του μπας και αρπάξουν τους ψηφοφόρους του.
Τώρα ο καιρός θα δείξει που θα οδηγήσει αυτό το άλμα αρκεί να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε που και πως θα προσγειωθεί η χώρα.
Μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς το νέο στιλ των υπουργών χωρίς γραβάτες, αλλά εμένα μ' αρέσει να τους νοιώθω σαν ανθρώπους της διπλανής πόρτας, να κυκλοφορούν χωρίς προστασία και να πηγαίνουν στη δουλειά τους με το ΙΧ τους και όχι με τα πανάκριβα κρατικά αυτοκίνητα που θα τα πληρώνω εγώ.   
Από την πρώτη μέρα τα ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα της διαφθοράς,  έκαναν λυσσαλέα επίθεση στο χρηματιστήριο για να τρομοκρατήσουν την νέα κυβέρνηση και πριν καλά καλά οι υπουργοί καθίσουν στις θέσεις τους άρχισε η δεξιά προπαγάνδα να ωρύεται, που θα βρείτε τα λεφτά, που θα βρείτε τα λεφτά για να κάνετε όλα αυτά που υπόσχεσθε.  
Έκαναν κρυφές χαρούλες με την πρόσκαιρη πτώση του χρηματιστηρίου πιστεύοντας πως δικαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις τους.
Η Αμερική που όλοι ξέρουμε πως κινεί τα νήματα στην διακυβέρνηση των περισσότερων κρατών του πλανήτη, έστειλε συγχαρητήρια στον νέο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ευχήθηκε να ξεκουραστεί τώρα γιατί θα ασπρίσουν τα μαλλιά του από τις ευθύνες. Δες εμένα του είπε!
Απ' ότι φαίνεται πιστεύει στην μακροχρόνια παραμονή του Τσίπρα στην διακυβέρνηση της Ελλάδας μιλώντας του για άσπρα μαλλιά.
Αφρίσανε απ' το κακό τους η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και έστειλαν εσπευσμένα εδώ το λυκόσκυλό τους τον Σούλτς να διερευνήσει την κατάσταση. Αυτός εξέφρασε τη δυσφορία του που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τους αντιμνημονιακούς ΑΝΕΛ που  θέλουν να ξεφύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και όχι με το μνημονιακό Ποτάμι του Θεοδωράκη για να βάζει προσκόμματα στην κυβέρνηση .
Ακολουθεί το ντόπερμαν ο Ντάισεμπλουμ για να απειλήσει μη τυχόν και ξεφύγουμε  από όσα είχε υπογράψει ο ΓΑΠ και να εκβιάσει πάλι όπως έκαναν τόσα χρόνια με  τον Σαμαρά και το Βενιζέλο.
Για να δούμε θα αντέξει η νέα κυβέρνηση ή θα έχουμε πάλι μια από τα ίδια;    
 "Ο άνθρωπος είναι ένα όνειρο σκιάς, τα όνειρα των ξυπνητών είναι οι ελπίδες".
                                                                                                                                                   ΠΙΝΔΑΡΟΣ
    Θεόφιλος Αιγινήτης   Ζωγράφος - Συγγραφέας        theofilouerga.gr


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top