Select Menu




Κοινό μυστικό αποτελούσε η δράση του πρώην παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια ότι ήταν ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς κακοποιούς στη Βρετανία. Ο παιδεραστής Σάβιλ, έβρισκε θύματα στα νοσοκομεία όπου εργαζόταν εθελοντικά, ενώ σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι προειδοποιήσεις και οι καταγγελίες για τη δράση του αγνοήθηκαν απ' όλους.

Πριν από τρία χρόνια οι αστυνομικές αρχές αποκάλυψαν ότι επί 60 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2011 σε ηλικία 84 ετών, ο Σάβιλ κακοποίησε εκατοντάδες θύματα, κυρίως μικρής ηλικίας, στα νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις του BBC. Σήμερα έγινε γνωστό ότι μόνο σε ένα νοσοκομείο είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 60 ανθρώπους ηλικίας από 8 έως 40 ετών!

Σύμφωνα με την έκθεση του NHS, μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου στο Στόουκ Μάντβιλ -τη γενέτειρα των Παραολυμπιακών Αγώνων- γνώριζαν τη "δράση" του Σάβιλ καθώς ορισμένα από τα θύματα αποκάλυψαν τι τους συνέβη. Προτίμησαν όμως τη σιωπή και δεν ενημέρωσαν τη διοίκηση του ιδρύματος.

Ουδέποτε έγινε έρευνα σε βάρος του Σάβιλ, καθώς, λόγω της διασημότητας του, και του φιλανθρωπικού του έργου, που συγκέντρωνε χρήματα για τα δημόσια νοσοκομεία της Βρετανίας, μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και… ωραίος..

Σύμφωνα με την έκθεση για το Στόουκ Μάντβιλ, οι καταγγελίες σε βάρος του Σάβιλ αφορούσαν από "αγγίγματα μέχρι βιασμό" ασθενών, επισκεπτών αλλά και εργαζομένων στο νοσοκομείο. Μια άλλη έκθεση υποστηρίζει ότι ο Σάβιλ επί δεκαετίες κακοποιούσε σεξουαλικά ανθρώπους σε 41 δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στο Στόουκ Μάντβιλ έγιναν δέκα καταγγελίες για τη συμπεριφορά του, όμως μόνο μία ήταν επίσημη. Οι εννιά "ανεπίσημες" δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη ενώ η "επίσημη" αποσύρθηκε από τον πατέρα της καταγγέλλουσας λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της. Τα άτομα στα οποία καταγγέλθηκαν αυτά τα γεγονότα δεν ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους να προστατεύσουν τα θύματα, με συνέπεια, να μη συγκεντρωθούν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του Σάβιλ.

Ο παιδεραστής Σάβιλ χρησιμοποιούσε τη φήμη του και το φιλανθρωπικό του έργο ώστε να έχει πρόσβαση σε ασθενείς και βίασε ή κακοποίησε αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 5 έως 75 ετών μέσα σε θαλάμους, διαδρόμους και γραφεία των νοσοκομείων. Στο Στόουκ Μάντβιλ τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρά κορίτσια, ιδιαίτερα ευάλωτα καθώς έφεραν τραύματα στη σπονδυλική στήλη.

Η ουσία πάντως είναι μία. Ο παιδεραστής Σάβιλ, έζησε και έφυγε σαν άρχοντας. Έκανε ότι γούσταρε, χωρίς να τον κατηγορήσει κανείς. Τώρα πλέον, που βρίσκεται στον ουρανό, είναι πολύ αργά για τις δεκάδες ψυχές που βίασε.

http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top