Select Menu



Ο διεθνούς φήμης Ελληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος δεν είναι πια κοντά μας. Αφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 69 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλευόταν.

Οι γονείς του Ντέμη Ρούσσου ήταν Ελληνες της Αιγύπτου και ο ίδιος μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια. Οταν η οικογένειά του έχασε τα πάντα, ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τον Ντέμη να ξεκινάει την καριέρα του ως τραγουδιστής αρχικά με τους Idols και στη συνέχεια με τους We Five.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός με το συγκρότημα Aphrodite's Child, όπου έκανε τα φωνητικά και έπαιζε μπάσο. Οταν διαλύθηκαν, βρήκε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και συνεργάστηκαν με
μεγάλη επιτυχία, ενώ κλασικός θεωρείται πια ο δίσκος τους με τίτλο Race To the End.

Τη δεκαετία του '70 έγινε ευρέως γνωστός ως τραγουδιστής ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες που σάρωναν στα chart της εποχής. Πιο χαρακτηριστικές από αυτές, το "Goodbye my Love, goodbye", "Lovely Lady Of Arcadia", "My Friend The Wind" και πολλά άλλα.

Είχε εγκατασταθεί για χρόνια στο Παρίσι και το 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.



http://www.egnomi.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top