Select Menu

«Θα ήθελα να είμαι βασίλισσα στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να γίνεται βασίλισσα αυτής της χώρας». Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Της Θάλειας Κακογιάννη

Πριν από πολλά χρόνια πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το πιο αγαπημένο πρόσωπο από την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ένα πραγματικό είδωλο του λαού. Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι που δυστυχώς είχε κακό τέλος. Η ζωή της θα μπορούσε να είναι σαπουνόπερα ή ένα κακό ριάλιτι σόου, αφού είχε από όλα: αγάπη, μίσος, έρωτες, πλούτη, πάθη, συνωμοσίες, χωρισμό, απιστία. Ήταν η πριγκίπισσα της διπλανής πόρτας, φανερά διαφορετική από τα περισσότερα μέλη που κατάγονται από αριστοκρατικές οικογένειες. Φιλεύσπλαχνη, ανθρώπινη, ευγενική, γλυκιά και ευαίσθητη, μία γυναίκα που σκεφτόταν το καλό του λαού της. Λαϊκή και προσιτή δεν δίσταζε να λέει ότι είναι διαφορετική και ότι ίσως η θέση της να μην ήταν στο παλάτι. Τελικά μετά από μία συνταρακτική ζωή και έναν θυελλώδη έρωτα ο θάνατος της παραμένει για πολλούς μυστήριο, αφού μας άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

Η Νταϊάνα Σπένσερ γεννήθηκε το 1961 στην Αγγλία από αριστοκρατική οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν Κόμης και βασιλικός ακόλουθος της Βρετανικής Αυλής. Όταν ήταν 16 ετών γνωρίστηκε με τον διάδοχο του θρόνου τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος είχε σχέση με την μεγαλύτερη αδερφή της Σάρα. Η Νταϊάνα προοριζόταν για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ανδρέα που ήταν αδερφός του Κάρολου. Από το 1979 ως το 1981 εργάστηκε ως νηπιαγωγός, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην Βασιλική Αυλή και όχι μόνο δεν έκανε παρέα με τον Κάρολο αλλά δεν της κινούσε καν το ενδιαφέρον. Όμως η αδερφή της Σάρα χώρισε με τον Κάρολο λόγω του ότι ήταν υπερόπτης και είχε ασταθής συμπεριφορά. Τότε ο Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα αφού έπρεπε να παντρευτεί κάποια από αριστοκρατική οικογένεια. Η Λαίδη Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να γοητεύσει τον λαό και τα ΜΜΕ με την νιότη και την φρεσκάδα της. Έτσι φαίνεται ότι η σχέση της με τον Κάρολο στηρίχτηκε περισσότερο στον ενθουσιασμό παρά στον έρωτα.

Ο γάμος του έγινε το 1981 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο. Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο. Ωστόσο πολλοί από το περιβάλλον τους άρχισαν να έχουν αμφιβολίες για τον γάμο αυτού του «αταίριαστου ζευγαριού», ενώ παράλληλα ο Κάρολος είχε σχέση με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Από τον γάμο τους γεννήθηκαν δύο παιδιά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το 1982 και ο πρίγκιπας Χάρρυ το 1984. Ο Κάρολος δυσαρεστήθηκε πολύ με την γέννηση του 2ου γιου του επειδή ήθελε κόρη. Παράλληλα με αυτά τα γεγονότα, ο Κάρολος συνέχιζε την παράνομη σχέση του με την Καμίλα την οποία δεν διέκοψε ποτέ. Έτσι, το ζευγάρι άρχισε να ζει χωριστά.

Τον καιρό που ο γάμος της περνούσε κρίση, η Νταϊάνα δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το να περνάει χρόνο με τα παιδιά της και να προσέχει την δημόσια εικόνα της. Τα παιδιά της, τα οποία υπεραγαπούσε ήταν η μοναδική της παρηγοριά σε όλο αυτό, ενώ οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της την έκαναν να ξεχνιέται από αυτά που συνέβαιναν στο παλάτι. Η Νταϊάνα έδωσε μεγάλη προσοχή στην δημόσια εικόνα της, εμφανιζόταν στα ΜΜΕ, έδινε συνεντεύξεις και δεν δίσταζε να μιλήσει για πολύ προσωπικά της θέματα, όπως η σχέση της με τον Κάρολο και το τρίτο πρόσωπο στον γάμο τους. Την ίδια εποχή κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με την έγκριση της Νταϊάνα που κατηγορούσε δημόσια το παλάτι για έλλειψη ευαισθησίας, ενώ έλεγε ότι έπασχε από βουλιμία και κατάθλιψη.

Το 1992, ο πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε ότι το πριγκιπικό ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Κάρολος δήλωσε δημόσια ότι απατούσε την γυναίκα του, αλλά χωρίς να κατονομάσει την ερωμένη του. Λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έλεγε ότι η Νταϊάνα είχε σχέση με τον πρώην σωματοφύλακα της και λοχαγό του ιππικού Τζέιμς Χιούϊτ. Έτσι 3 χρόνια αργότερα, μπροστά σε 15 εκατομμύρια τηλεθεατές η Νταϊάνα επιβεβαίωσε την σχέση της, ενώ μίλησε για τον αποτυχημένο γάμο της και όλα αυτά που πέρασε στο παλάτι. Τον ίδιο χρόνο παρεμβαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ και ζητάει από το ζευγάρι να πάρει διαζύγιο, αφού πλέον η ζωή του ζευγαριού είχε μετατραπεί σε ριάλιτι και ήταν εξευτελιστική για το παλάτι. Το διαζύγιο εκδόθηκε το 1996 και έτσι ο Κάρολος γύρισε στην αγαπημένη του Καμίλα και η Νταϊάνα βρήκε τον έρωτα στα μάτια του Πακιστανού καρδιοχειρουργού Χασνάτ Χαν.

Παρόλο που όλοι νόμιζαν ότι το διαζύγιο ήταν αρκετό για να σταματήσουν τα ΜΜΕ να ενοχλούν και να κυνηγάνε από πίσω την Νταϊάνα, έκαναν λάθος. Την παρακολουθούσαν πλέον πιο στενά και έλεγχαν κάθε της κίνηση. Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο της αποκαλύφθηκε στον Τύπο το ειδύλλιο της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιος ενός πάμπλουτου επιχειρηματία. Τότε ξέσπασε σάλος στα ΜΜΕ με την νέα σχέση της Νταϊάνα και όλο αυτό το παραλήρημα διακόπηκε απότομα την μέρα που η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα, στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι.

Το τροχαίο ατύχημα ήταν κάτι που κανείς δεν είχε προβλέψει. Την τελευταία μέρα των διακοπών της στο Παρίσι, η Λαίδη Ντι αποφάσισε να κάνει βόλτα με τον αγαπημένο της Ντόντι. Οι παπαράτσι έλεγχαν όλες τις εξόδους του ξενοδοχείου όπου έμενε το ζευγάρι και όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν τους ακολούθησαν. Ο οδηγός του αυτοκίνητου για να τους αποφύγει ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και τράκαρε πάνω σε μία κολόνα. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ο οδηγός, ο συνοδηγός και σωματοφύλακας του Ντόντι, η Νταϊάνα και ο αγαπημένος της. Ο οδηγός και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο συνοδηγός έζησε μετά από σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ η Νταϊάνα είχε τις αισθήσεις της μετά το τρακάρισμα. Πέθανε κάποιες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, αφού η κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία και η θλίψη του λαού ήταν απερίγραπτη. Για πρώτη φορά στην ιστορία είδαμε την Αγγλία βυθισμένη στο πένθος να μην μπορεί να πιστέψει τον άδικο θάνατο της Λαίδης Ντι. Η κηδεία της έγινε 5 μέρες μετά το ατύχημα και την παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις του 2 δις άτομα. Όλοι θρήνησαν για την αδικοχαμένη Νταϊάνα, εκτός από την βασιλική οικογένεια που δεν έκανε καν τον κόπο να πάει στην κηδεία, επειδή ήταν σε θερινές διακοπές.

Ο θάνατος της Νταϊάνα ήταν πρώτη είδηση στα ΜΜΕ για πάρα πολύ καιρό ενώ παράλληλα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι το τρακάρισμα δεν ήταν τυχαίο. Από τότε χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίας ακούστηκαν ως προς τις συνθήκες του θανάτου της χωρίς καμία βέβαια να είναι τεκμηριωμένη. Φαίνεται πως η πιο απλή εξήγηση του ατυχήματος είναι και η πραγματική, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι κάποιος ή κάποιοι ήθελαν την Νταϊάνα νεκρή. Παρόλο που η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έγινε ποτέ βασίλισσα της Αγγλίας έγινε πραγματική βασίλισσα στις καρδιές ενός ολόκληρου έθνους, όπως άλλωστε και η ίδια το ήθελε.


http://city-life.eu

Οι τελευταίες μέρες της πριγκίπισσας Νταϊνα...το βίντεο δεν διατίθεται με ελληνικούς υποτίτλους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top