Select Menu


"Μέχρι να κάνεις το ασυνείδητο συνειδητό, αυτό θα κατευθύνει τη ζωή σου και θα το ονομάζεις μοίρα." ~ Carl Jung
Μέρος 1ο: Το Τσάκρα της Ρίζας

Φανταστείτε τη σπονδυλική στήλη σας να είναι ένας κορμός δέντρου με επτά λουλούδια (τσάκρα) σε αύξουσα σειρά που αναπτύσσονται έξω από αυτή. Αυτά τα λουλούδια είτε ανοίγουν είτε κλείνουν ανάλογα με την υγεία σας, την ψυχική σας διάθεση και την ικανότητα να επικοινωνείτε με τον κόσμο. Αυτά τα λουλούδια εκπέμπουν μια ξεχωριστή ενέργεια μοναδική στην προσωπική σας συχνότητα, αλλά είναι βαθιά συνδεδεμένα, τόσο μεταξύ τους όσο και με το μεγαλύτερο σύμπαν. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τη σημασία του πρώτου από αυτά τα τσάκρα:

Muladhara, το Τσάκρα της Ρίζας.

Αν το τσάκρα του στέμματος είναι το Übermensch (overman) της διαδικασίας Kundalini, τότε το τσάκρα της ρίζας είναι το Untermensch (underman). Αλλά μην επιτρέπετε στη ταπεινή χροιά να σας ξεγελάσει στη σκέψη ότι το τσάκρα της ρίζας είναι λιγότερο σημαντικό ή ακόμη και λιγότερο ισχυρό. Και φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει το πάνω χωρίς το κάτω. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα λουλούδι χωρίς ρίζες του. Το άνοιγμα του τσάκρα της ρίζας είναι η επανασύνδεση με τη συχνά παραμελημένη, συχνά σε καταστολή, άγρια, prima materia πρωταρχικού υλικού, καρδιά του ανθρώπου. Είναι ένα κτύπημα στη λανθάνουσα ενέργεια των ασυνείδητων σφαιρών που είναι κρυμμένες κάτω από το χώμα της ανθρώπινης κατάστασης, σκοτεινές και λασπώδεις, αλλά ζωντανές με έναν τρόπο που υπάγεται σε όλα τα επίπεδα της εξατομίκευσης. σε όλα τα επίπεδα.

Το τσάκρα της ρίζας συμβολίζεται από ένα κόκκινο λωτό με τέσσερα πέταλα. Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του κόκκυγα (περιοχή κόκκυγα), ενώ το σημείο της κεντρικής ενεργοποίησή του βρίσκεται μέσα στο περίνεο. Είναι η χαμηλότερη δόνηση του σώματος και έχει το πιο αργό μήκος κύματος.

Τα τέσσερα πέταλα υποδηλώνουν άμεσα τη σταθερότητα και τα θεμέλια της επιβίωση και έμμεσα σχετίζονται με τις τέσσερις πλευρές του τετραγώνου, τις τέσσερις κατευθύνσεις και τα τέσσερα στοιχεία: γη, αέρας, φωτιά, νερό. Το τσάκρα επεκτείνεται προς τα κάτω, που μας συνδέει με τη γη, σαν τη «γείωση» μας. Σχετίζεται με το ένστικτο και το βασικό μηχανισμό της «μάχης ή φυγής» της ανθρώπινης κατάστασης. Γνωστό επίσης ως έδρα της Kundalini, σε φυτική νάρκη η kundalini στηρίζεται εδώ, τυλιγμένη γύρω από το τετραπέταλο άνθος του λωτού, απλά περιμένει να αφυπνιστεί.

Η θεότητα που σχετίζεται με αυτήν την περιοχή είναι ο Indra ο οποίος συχνά απεικονίζεται καβάλα σ' ένα λευκό ελέφαντα με 7 χαυλιόδοντες. Οι χαυλιόδοντες συμβολίζουν τα επτά στοιχεία ζωτικής σημασίας για τη σωματική λειτουργία. Αυτός προσωποποιεί τον υπόγειο κόσμο, την άβυσσο του ασυνείδητου και τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων με τις ρίζες τους. Μάθημά του είναι ότι η ανθρωπότητα φαίνεται να είναι μια μη ριζωμένη οντότητα, αλλά η μη ρίζωση της είναι μια ψευδαίσθηση. Είμαστε σαν τα δέντρα με τα πόδια, αλλά και όλα τα δέντρα έχουν ρίζες. Όπως ο Allan Watts είπε, "η Φύση είναι πάντα μια διαφοροποιημένη ενότητα, όχι ενωμένες διαφορές."

Το τσάκρα της ρίζας είναι το ενεργειακό κέντρο της όλης διαδικασίας της Kundalini, αλλά είναι επίσης το κέντρο της απελευθέρωσης των τοξινών. Μας συνδέει με τη γη, διότι από εκεί λαμβάνουμε όλα τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά, τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας, και εκεί επίσης, είναι όπου απελευθερώνονται τοξίνες του σώματος. Το τσάκρα της ρίζας δεν είναι μόνο να μας γείωνει φυσικά, είναι επίσης για να γειώνει χρονικά, κρατώντας μας στην παρούσα στιγμή.

Εκείνοι των οποίων το βασικό τσάκρα είναι ανοιχτό, τείνουν να είναι πιο υγιείς, πιο ισορροπημένοι και γειωμένοι. Έχουν την τάση να είναι λιγότερο φοβισμένοι και περισσότερο στο κέντρο. Εκείνοι των οποίων το βασικό τσάκρα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, είναι συχνά φοβισμένοι, έχουν έλλειψη εστίασης, είναι νευρικοί, ανισόρροποι και να αποσυνδεδεμένοι και τείνουν να υποφέρουν από κατάθλιψη, αυτοάνοσες αθένειες, που ασχολούνται κυρίως με το αίμα.

Ο Διαλογισμός του Τσάκρα της Ρίζας/ Πώς να ανοίξετε το Τσάκρα της Ρίζας

Ενώ διαλογίζεστε, εστιάζεστε στην ενέργειά σας (ή Qi) στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Προσέχτε πώς αισθάνεστε για τη σύνδεσή σας με τη γη. Κυριολεκτικά χαλαρώστε και «ρίξτε» τους ηβοκοκκυγικούς μυς σας, γνωστούς και ως «μυς του sex». Φανταστείτε τη σπονδυλική στήλη σας να διακλαδώνεται κάτω στη γη, όπως οι ρίζες ενός δέντρου.

Κοιτάξτε τον εαυτό σας λαμβάνοντας την πλήρη γενναιοδωρία της γης τα «θρεπτικά συστατικά». Άλλοι τρόποι για το άνοιγμα του τσάκρα της ρίζας είναι μέσω αρωματοθεραπείας, μασάζ, γιόγκα και την άσκηση. Εκπνεύστε τις τοξίνες και εισπνέετε την ενέργεια. Ξετυλίξτε το «φίδι» της Kundalini, τυλιγμένο γύρω από τις ιερές ρίζες σας και οδηγήστε την στο επόμενο επίπεδο, στο δεύτερο τσάκρα: Το Swadhisthana.

Η Άνοδος της Κουνταλίνι, Μέρος 2ο: Το ιερό Τσάκρα


Όσο πιο συνειδητοί γινόμαστε για το πώς η ενέργεια μας κινείται μέσα από το σώμα μας, μέσω των επτά τσάκρα ανθοφορίας, τόσο περισσότερο θα εργαστούμε για να προχωρήσουμε την ενέργειά μας σε πιο υγιή τρόπο. Όσο περισσότερο προχωρούμε την ενέργειά μας σε υγιέστερο τρόπο, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε αυτό που είναι κοσμικό, άπειρο, και άνευ όρων σε εμάς.

Παραπάνω ανοίξαμε το τσάκρα Muladhara, ή τσάκρα της ρίζας. Τώρα που κινούμαστε προς το δεύτερο επίπεδο: Το Swadhisthana ή ιερό τσάκρα. Η θεμελιώδης ποιότητα αυτού του τσάκρα είναι καθαρή δημιουργικότητα και η προσοχή, χωρίς να απειλούνται από το εγώ. Αυτό το τσάκρα λειτουργεί σε ένα ενστικτώδες επίπεδο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ασυνείδητο, που περιέχει τις μυστηριώδεις αρχέγονες επιθυμίες, ειδικά τη σεξουαλική και την ταντρική.

Αλλά το άνοιγμα του ιερού τσάκρα δεν είναι για την ενίσχυση της σεξουαλικότητας. Είναι περισσότερο για την εστίαση στις πρωταρχικές ενέργειες κατά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τη ροή της ζωής. Το Swadhisthana είναι όπου οι εντυπώσεις διαφορετικών samskaras (πιθανότητα κάρμα) παραμένουν αδρανείς, που περιμένουν να εκφραστούν. Είναι ένα κτύπημα στη λανθάνουσα, αρχέγονη διαίσθηση της ασυνείδητης σφαίρας, κρυμμένο μέσα στα συναισθήματα και τις επιθυμίες της ανθρώπινης κατάστασης.

Το Ιερό Τσάκρα συμβολίζεται με ένα vermilion-πορτοκαλί λωτό με έξι πέταλα που εκπροσωπούν τις ακόλουθες έξι λειτουργίες της συνείδησης: την αγάπη, τη σκληρότητα, το όραμα, το χλευασμό και την αμφιβολία. Βρίσκεται κοντά στον κόκκυγα, ακριβώς πάνω από το τσάκρα Muladhara, ενώ το κεντρικό σημείο ενεργοποίησής του είναι το ηβικό οστό. Συνδέεται με το στοιχείο του νερού (το μισοφέγγαρο στο άνθος), την αίσθηση της γεύσης, την εμπιστοσύνη, τη σεξουαλική ζωτικότητα και ο πρωτογενή πλανήτης του είναι το φεγγάρι.

Η άμεση μετάφραση του Swadhisthana είναι "η δική του κατοικία". Η θεότητα που σχετίζεται με αυτό το τσάκρα είναι ο τετραπλός οπλισμένος θεός Varuna, ο οποίος συχνά απεικονίζεται καβάλα σε έναν κροκόδειλο που ονομάζεται Μάκαρα. Ο Βαρούνα είναι ο θεός του νερού στον κάτω κόσμο, προσωποποιώντας την εξουσία στα όργανα του υγρού στοιχείου, το αίμα, την λέμφο, το σπέρμα, τα ούρα και το σάλιο. Αυτός είναι ο λόγος που ο πλανήτης φεγγάρι είναι ένα τέτοιο ισχυρό σύμβολο με αυτό το τσάκρα, καθώς ελέγχει τα κινητά από την «παλίρροια» υγρά μας.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο νοιώθουμε γεμάτοι από θαυμασμό και δέος για τη σύνδεσή μας με το μεγαλύτερο σύμπαν. Είμαστε πιο ευπροσάρμοστοι και μπορεί να πάει με τη ροή της ζωής. Με την ενεργοποίηση του Swadhisthana αρχίζουμε να αναπτύσσουμε μια αίσθηση της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης, καθώς αυξάνεται το σώμα-συνείδηση ​​μας, έτσι έχουμε την αίσθηση της γείωσης και την συναισθηματική διαίσθηση. Η πλειοψηφία των ανθρώπων, ειδικά στους δυτικούς πολιτισμούς, βιώνουν μια παρεμπόδιση αυτού του Τσάκρα, συνήθως λόγω της στέρησης της φύσης και μια γενική έλλειψη συνειδητοποίησης της διασύνδεσης όλων των πραγμάτων.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι αποκλεισμένο μπορούμε να αισθανθούμε μια αδυναμία στη γείωση του εαυτού μας, τη ζήλια, την ενοχή, δεν είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε υγιή όρια και αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην άμεση ικανοποίηση. Τίποτα δεν φαίνεται αρκετά καλό, γιατί ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι και η κατάθλιψη ακολουθεί αναπόφευκτα. Επίσης, οι διατροφικές διαταραχές τείνουν να είναι μια εκδήλωση του μια μη ισορροπημένη Ιερού Τσάκρα.

Διαλογισμός του Ιερού Τσάκρα/ Πώς να Ανοίξετε το Ιερό Τσάκρα

Φορέστε κάτι πορτοκαλί, ή φανταστείτε το πορτοκαλί χρώμα. Ενώ είστε σε διαλογισμό, κάντε οπτικοποίηση ότι φαντάζεστε, να εστιάζετε την ενέργειά σας (ή Qi) στον ομφαλό. Είναι αρκετά εύκολο να έχετε πρόσβαση στο Ιερό Τσάκρα και να το μετατρέψετε καθώς ανταποκρίνεται στη συναισθηματική και δημιουργική έκφραση. Προσέξτε το πώς αισθάνεστε τη σύνδεσή σας με το σώμα σας και τη σύνδεσή των υγρών του σώματός σας με το σύμπαν.

Κυριολεκτικά βάλτε τα χέρια σας στο στομάχι σας, σε Reiki στυλ, αν πρέπει. Φανταστείτε τα συναισθηματικά, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά «υγρά» σας να ρέουν έξω στο σύμπαν, όπως τα ποτάμια σε έναν ωκεανό. Κοιτάξτε τον εαυτό σας να κινείται με την «παλίρροια» από το φυσικό ρυθμό του σώματός σας σε ισορροπία με τον μεγαλύτερο κοσμικό ρυθμό. Τυποποιημένες πρακτικές της Κουνταλίνι γιόγκα για την εξισορρόπηση της ενέργειας του ιερού τσάκρα περιλαμβάνουν βατζρόλι μούντρα (συστολή των γεννητικών οργάνων), ashvini μούντρα (συστολή του πρωκτού).

Με το άνοιγμα του ιερού τσάκρα, η Kundalini έλαβε γνώση του εαυτού σας. Καθώς κινείται στο δρόμο της μέχρι, η συνείδησή μας να αρχίζει να ανθίσει. Η δύναμή μας αυξάνεται, η ικανότητά μας για την αυτομεταμόρφωση αρχίζει να εκδηλώνεται. Η σπίθα έχει χτυπήσει το άναμμα του πνεύματός μας, και το επόμενο επίπεδο, το Manipura τσάκρα, είναι η προκύπτουσα πυρκαγιά.

Η Άνοδος της Κουνταλίνη, Μέρος 3ο: Το Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος


«Το Manipura Chakra είναι τόσο φωτεινό και λαμπερό, όπως ο ήλιος κυριαρχεί την αυγή. Σχεδίασε το πράνα και κρατήσε το εκεί ενώ διαλογίζεσαι το στοιχείο της φωτιάς. Αυτός ο διαλογισμός διαλύει το βαθιά ριζωμένο φόβο του θανάτου» - Gheranda Samhita, ένα από τα τρία κλασικά κείμενα της Hatha γιόγκα.

Καθώς ανεβαίνουμε μέσα από τα επτά τσάκρα σε άνθηση, με την σωματική ενέργεια της Kundalini να ανεβαίνει μαζί, έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση της θεϊκής ένωσής μας με όλα τα πράγματα. Έχουμε ανακαλύψει πως το ίδιο το σύμπαν είναι ένα γιγάντιο λουλούδι που ανθίζει από μόνη του και είμαστε το μάτι του που ανοίγει σιγά σιγά. Η συνειδητή επίγνωση είναι πάνω σε μας. Το όχημά μας είναι η θηλυκή Θεά, Shakti. Είμαστε έτοιμοι να μετατραπούμε και το πυρ θα είναι το μέσο του μετασχηματισμού μας.

Παραπάνω, ανοίξαμε το Swadhisthana Τσάκρα ή Ιερό Τσάκρα. Η Kundalini έχει ξυπνήσει και έχει πλέον ανέβει στο τρίτο επίπεδο: Το Manipura, ή ηλιακό πλέγμα. Η θεμελιώδης ποιότητα αυτού του τσάκρα είναι ο μετασχηματισμός. Η φλογερή πτυχή αυτού του τσάκρα είναι η έδρα της μοναδικής μας ταυτότητας, όπου είμαστε ελεύθεροι να προβάλουμε τη δύναμη και το χάρισμα μας στον κόσμο. Εδώ η Θέληση μας στην εξουσία (Νίτσε) και την αυτοπειθαρχία γίνεται έκδηλη. Ακριβώς όπως η φωτιά μετατρέπει τα στερεά σε υγρά και τα υγρά σε αέρια και η εσωτερική φωτιά μετατρέπει τις αισθήσεις μας σε συνειδητή επίγνωση. Το Manipura είναι ενεργειακό κέντρο μας, ακτινοβολεί το ζωτικής σημασίας πράνα, το συνολικό ποσό της συνολικής ενέργειας που εκδηλώνεται στο σύμπαν, σε όλο το σώμα μας.

Το Manipura συμβολίζεται από ένα κίτρινο άνθος λωτού με δέκα φλογερά πέταλα. Βρίσκεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος ακριβώς πάνω από τον ομφαλό. Εδώ συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς (το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο), έτσι ο ήλιος είναι ένα δημοφιλές σύμβολο, αλλά ο κύριος πλανήτης του είναι ο Άρης. Η άμεση μετάφραση του Manipura είναι «Η Πόλη των Κοσμημάτων».

Η κύρια θεότητα που σχετίζεται με αυτό το τσάκρα είναι η ινδουιστική θεότητα Agni, Θεός της Φωτιάς, ο οποίος έχει δύο κεφάλια, το ένα σημαίνει τη δημιουργική πτυχή της φωτιάς και το άλλο δηλώνει την καταστροφικότητα του. Είναι συνεχώς νέος, που γεννήθηκε και ξαναγεννιέται κάθε μέρα μέσα στο χωνευτήρι της δικής του φωτιάς. Μια μικρότερη θεότητα που σχετίζεται με αυτό το τσάκρα είναι ο Rudra. Το όνομά του έχει μεταφραστεί ως "Ο τρελοαέρας". Και έτσι ουρλιάζει μέσα μας, μετατρέπεται σε «κόκκινο» του πάθος και τη θέληση προς μια υψηλότερη κλήση.

Επίσης, συνδέεται με την πέψη και την κίνηση. Από την άποψη αυτή, ο συναισθηματικός μας εαυτό και η ψυχική συσχέτιση βρίσκονται μέσα διαίσθηση και "συναισθήματα εντέρων". Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο αισθανόμαστε προικισμένοι να οδηγούμε τη ζωή μας με το δυναμισμό, την δύναμη και την εξουσία. Η φιλαυτία είναι σημαντική εδώ. Όταν σε αρμονία και ισορροπία, το ηλιακό πλέγμα μας βάζει το εγώ του νου (ή μικρό μυαλό) υπό έλεγχο και στη συνέχεια το μεγάλο μυαλό είναι ελεύθερο να συμμετάσχει και να «αισθάνεται» τα κοσμικά θέματα που δεσμεύουν και συνδέονται με όλα τα πράγματα. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό των άλλων, την ηρεμία και την πρωτοβουλία. Αισθάνεστε φιλικοί, χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Με το διαλογισμό σε αυτό το τσάκρα, κάποιος είπε η επίτευξη του πράνα μπορεί να δημιουργήσει ή να καταστρέψει τον κόσμο. Από την άποψη αυτή, ένα υπερδραστήριο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος μπορεί να οδηγήσει στην αλαζονεία, την έπαρση και τον εγωκεντρισμό. Αν συμβεί αυτό, διατρέχουμε τον κίνδυνο να βρεθούμε πεινασμένοι για εξουσία, δεξιόστροφοι, εγωιστές. Όταν αυτό το τσάκρα υπολειτουργεί ή είναι κλειστό, έχουμε την τάση να αισθάνονται ανάξιοι και έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η συναισθηματική κατάσταση μας περιέχει κατάθλιψη και άγχος. Έχουμε την τάση να αμφιβάλουμε και να μην εμπιστευόμαστε τους άλλους. Αυτό το είδος του στρες μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα από φυσικά προβλήματα: κακή πέψη, έλκη, διαβήτης, προβλήματα ήπατος ή των νεφρών, ανορεξία, βουλιμία ακόμη και εντερικούς όγκους.

Διαλογισμός του Ηλιακού Πλέγματος/ Πώς να Ανοίξτε το Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος

Φορέστε κάτι κίτρινο, ή φανταστείτε το κίτρινο χρώμα. Καλύτερα ακόμα, διαλογιστείτε μπροστά από μια φωτιά ή ένα κερί. Ενώ διαλογίζεστε, να επικεντρώνετε το πράνα σας στο ηλιακό πλέγμα. Φανταστείτε ένα φωτεινό κίτρινο Τσάκρα να γυρίζει εκεί, σαν ένας λαμπερός ήλιος. Φανταστείτε αυτόν τον εσωτερικό ήλιο να τρέφει τον πυρήνα σας, να κολυμπούν τα πεπτικά όργανα σας σε θεραπευτικό φως, όπως ακριβώς και ο εξωτερικός ήλιος τρέφει το δέρμα σας.

Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε ως Διαφοροποιημένες Ενότητας στο ευρύτερο αδιαφοροποίητο σύμπαν. Νιώστε την καλοπροαίρετη δύναμη του σύμπαντος. Αφήστε το να ρίχνει σε σας με τη μορφή της χαρισματικής εμπιστοσύνης και τον μετασχηματιστικό έλεγχο. Αφήστε το να σας καθοδηγήσει στο επόμενο επίπεδο, στο τέταρτο τσάκρα: Το τσάκρα της καρδιάς, το Anahata.

Η Άνοδος της Κουνταλίνη, Μέρος 4ο: Το τσάκρα της καρδιάς


"Εάν πραγματικά ακούτε, αν είστε πραγματικά ξύπνιοι, με την οδυνηρή ομορφιά του κόσμου, η καρδιά σας σπάει τακτικά. Στην πραγματικότητα, η καρδιά σας είναι φτιαγμένη για να σπάσει. Σκοπός της είναι να σκάσει να ανοίξει ξανά και ξανά, έτσι ώστε να μπορεί να κρατήσει ακόμα περισσότερα θαύματα."~ Andrew Harvey.

Φανταστείτε τη Kundalini ως ένα θεϊκό φίδι που κινείται επάνω στη σπονδυλική στήλη σας, προκαλώντας κάθε τσάκρα από το οποίο περνά μέσα να ανθίσει. Όσο περισσότερο διαλογίζεσαι σε αυτό το είδος της ενέργειας, τόσο περισσότερο θα επιτρέψει στη προσωπική μας συχνότητα να συντονιστεί με την μεγαλύτερη ορχήστρα του κόσμου. Και όσο περισσότερο επιτρέπετε στη συχνότητα μας να συντονιστεί, θα βιώνετε ισορροπία και υγεία στη ζωή sας. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει την βαθιά σημασία του τέταρτου τσάκρα: Anahata, το τσάκρα της καρδιάς.

Πριν από την επίτευξη του τσάκρα της καρδιάς, δεσμεύοmaste από τους νόμους του κάρμα. Με τη συγχώνευση των θεϊκού θηλυκού και αρσενικού θείου, έχουμε αποκτήσει την ικανότητα να κάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Έχουμε γίνει μια πτυχή του ίδιου του Κάρμα.

Αυτό το τσάκρα είναι ο άξονας εξισορρόπησης μεταξύ των τριών χαμηλότερων και των τριών ανώτερων τσάκρα. Εδώ, η ανώτερη φύση μας έχει τη δυνατότητα να γίνει έκδηλη. Είμαστε πλέον ελεύθεροι να Ανακαλύψαμε τον ιερό τόπο όπου οι σοφοί μπορούν να ακούσουν τα μυστικά του σύμπαντος "ακολουθώντας τη δική μας καρδιά.": Μια γλώσσα μεγαλύτερη από τα λόγια.


Το Anahata συμβολίζεται με ένα καπνό πράσινου λωτού με δώδεκα πέταλα, που είναι γνωστός στους βουδιστικούς κύκλους ως heartmind το μυαλό της καρδιάς. Βρίσκεται στο στήθος, ενώ κεντρικό σημείο ενεργοποίησης του είναι η καρδιά. Στο κέντρο του λωτού είναι δύο τεμνόμενα τρίγωνα, που σχηματίζουν ένα εξάγραμμο, που συμβολίζει την ένωση του θείου αρσενικού και θηλυκού. Το τρίγωνο που πάει προς τα πάνω συμβολίζει την ανοδική Shiva, την αρσενική αρχή, ενώ το τρίγωνο που πάει προς τα κάτω συμβολίζει τη Shakti, τη θηλυκή αρχή.

Συνδέεται με το στοιχείο του αέρα, την αίσθηση της αφής και τον πλανήτη Αφροδίτη. Το τσάκρα της καρδιάς είναι η έδρα της Ζωτικής αναπνοής, όπως το νερό (Ιερό Τσάκρα), ο αέρας παίρνουν το σχήμα του ότι γεμίζουν, αλλά είναι λιγότερο εκτεθειμένος στη βαρύτητα από το νερό και γι 'αυτό μπορεί να απαιτήσει μια αναφύτευση των τσάκρα μας, προκειμένου να παραμείνουν γειωμένα.


Ο αέρας είναι η αναπνοή και γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας ότι είναι δωρεάν, αλλά μπορεί επίσης να μας συντρίψει αν δεν αντισταθμίζεται σωστά. Όπως ο Blaise Pascal έγραψε, "Η καρδιά έχει τους λόγους της που ο λόγος δεν γνωρίζει τίποτα."

Η θεότητα που σχετίζεται με αυτήν την περιοχή είναι ο Vayu, ο Άρχοντας των ανέμων, ο οποίος συχνά απεικονίζεται καβάλα σε μια αντιλόπη. Είναι επίσης γνωστή ως πράνα, η «πνοή», και έτσι προσωποποιεί τις πέντε ζωτικές δυνάμεις του πράνα: Prana vayu, Apana vayu, Samana vayu, Udana vayu και Vyana vayu, την οποία όλοι κυκλοφορούν μέσω του σώματος και μας συνδέει με την Vatavaran , στα σανσκριτικά σημαίνει "ατμόσφαιρα."

Το μεγαλύτερο μάθημα του είναι ότι μας συνδέει με την Κοσμική αναπνοή, όπου η δόνηση, ο μαγνητισμός και η αντήχηση του σύμπαντος είναι ελεύθερη να κινηθεί μέσα από εμάς και να αρχίσει να μας δίνει ιερές συγχρονικότητες.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο είμαστε γεμάτοι με την άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους, αυτό που οι βουδιστές αποκαλούν Mahakaruna "τη Μεγάλη Συμπόνια." Είμαστε γεμάτοι με ικανοποίηση, χαρά και ευτυχία. Όταν αυτό το τσάκρα είναι ανοιχτό ο Ανώτερος Εαυτός είναι ελεύθερος να αναδυθεί και να συντονιστεί με τις υψηλότερες συχνότητες. Είμαστε ελεύθεροι να αναγνωρίσουμε τη σημασία του Namaste: "Το θεϊκό μέσα μου αναγνωρίζει το θεϊκό μέσα σου"

Όταν αυτό το τσάκρα είναι αποκλεισμένο, όμως, έχουμε την τάση να βιώνουμε κακή κυκλοφορία στο φυσικό επίπεδο, έχουμε την τάση να στερούμαστε την ενσυναίσθηση στο συναισθηματικό επίπεδο, και έχουμε την τάση να στερούμαστε την αφοσίωση στο πνευματικό επίπεδο. Οι καρδιές μας να γίνονται κλειστές και σκληρές. Έχουμε πρόβλημα να αγαπάμε τον εαυτό μας και είμαστε, επομένως, παρανοϊκοί και φοβόμαστε να αγαπάμε τους άλλους.

Πολλά αισθήματα, η αγάπη, η θλίψη, το μίσος, ο θυμός, η ζήλια, ο φόβος της προδοσίας, της μοναξιάς, καθώς και την ικανότητα να θεραπεύσει τον εαυτό μας και τους άλλους έχουν επίκεντρο το τέταρτο τσάκρα.

Διαλογισμός του Τσάκρα της καρδιάς/ Πώς να Ανοίξτε το τσάκρα της καρδιάς

Ενώ διαλογίζεστε, επικεντρώνεται το πράνα σας στην καρδιά. Αναπνεύστε και εκπνεύστε. Φανταστείτε τον ζωτικό αέρα που προέρχεται από αυτό το τσάκρα, αντηχεί μέσω του σώματός σας και έξω, που σας συνδέει με το μεγαλύτερο σύμπαν. Νιώστε το ζωογόνο αέρα να ενδυναμώνει και να ανανεώνει τα τσάκρα της καρδιάς σας. Φανταστείτε αυτή τη σύνδεση τρέφοντας την ψυχή σας, βουτήξτε την καρδιά και το δέρμα στο επουλωτικό πνεύμα σας.

Η επαφή είναι σημαντική σε αυτό το τσάκρα, έτσι ώστε «αισθανόμαστε» το σύμπαν πατώντας πάνω στο δέρμα σας. "Νιώστε" να απορροφά το σύμπαν το δέρμα σας. Και τότε συνειδητοποιείστε, στο βαθύτερο πιο θεμελιώδες μέρος του εαυτού σας, ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η αποσύνδεση είναι μια ψευδαίσθηση. Είμαστε πάντα συνδεδεμένοι με τα πάντα. Η συνειδητοποίηση είναι το κλειδί. Συνειδητοποιούμε περισσότερο γινόμαστε συνειδητοί με κάθε αναπνοή. Η πόρτα της ζωής έχει ανοίξει. Αφήστε τη ζωτικής σημασίας ανάσα να σας καθοδηγήσει στο επόμενο επίπεδο, στο πέμπτο τσάκρα: Το τσάκρα του λαιμού, το Vishuddha.

Η Άνοδος της Κουνταλίνη, Μέρος 5ο: Το τσάκρα του λαιμού


"Σηκώστε τα λόγια σας, όχι τη φωνή σας. Είναι βροχή που μεγαλώνει τα λουλούδια, όχι βροντή."
~ Rumi

Όπως η ενέργεια Kundalini ανεβαίνει μέσω των τσάκρας γίνεται πιο αιθέρια και δυναμική. Όσο περισσότερο διαλογίζεστε σε αυτό το είδος της ενέργειας τόσο περισσότερο μπορούμε να αποκτήσουμε την πνευματική εμπιστοσύνη. Η Εγωκεντρική μας θέληση γρήγορα μετατρέπεται σε ψυχοκεντρική έκφραση. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει την εκφραστική σημασία του πέμπτου τσάκρα: Vishuddha, το τσάκρα του λαιμού.

Η πόρτα της ζωής έχει ανοίξει. Η ζωτική αναπνοή έχει κυκλοφορήσει. Έχουμε πλέον ανέβει στα υψηλότερα τσάκρα. Το τσάκρα του λαιμού είναι το πρώτο από αυτά, που συνδέεται με τη σχολή των τριτοβάθμιων διακρίσεων, τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση.

Γνωστό ως το κέντρο καθαρισμού, το τσάκρα Vishuddha δίνει φωνή στο πνεύμα μας. Επίσης γνωστό ως το κέντρο "δηλητήριο και νέκταρ", λέγεται ότι το amrita, ή «νέκταρ των θεών», εκκρίνεται από αυτό το τσάκρα όταν ενεργοποιείται. Αφού δοκιμαστεί το amrita, η φωνή μας αντανακλά την κατάσταση του νου μας. Εδώ, υψηλότερες εκφράσεις μας γίνονται προφανείς. Είμαστε πλέον ελεύθεροι να "λέμε αυτά που εννοούμε και να εννοούμε αυτά που λέμε." Έχουμε ανακαλύψει πώς η γλώσσα του Θεού είναι η δική μας.

Το τσάκρα Vishuddha συμβολίζεται από έναν μπλε λωτό με δεκαέξι πέταλα. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού, ενώ το κεντρικό σημείο ενεργοποίησής του είναι στο λαιμό. Στο κέντρο του λωτού είναι ένα τρίγνο που κοιτάει προς τα κάτω με ένα κύκλο στο εσωτερικό του, που αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αιθέρα.

Συνδέεται με την αίσθηση της ακοής και τον πλανήτη Ερμή, και συνδέεται συχνά με το θυρεοειδή αδένα στο ενδοκρινικό σύστημα του ανθρώπου. Με τον καθαρισμό του τσάκρα Vishuddha, Η βαθιά ακοή γίνεται ένα άλλο ουσιαστικό προσόν. Με την ακρόαση με συνειδητή πρόθεση, προκύπτει βαθιά γνώση, μέσα από τη βαθιά γνώση, μια βαθύτερη σαν αποτελέσματα.

Η θεότητα που σχετίζεται με αυτή την περιοχή είναι ο Sadashiva, πεντακέφαλος, δέκα φορές οπλισμένος θεός/θεά συνήθως ντυμένη με δέρμα τίγρης. Ο Sadashiva προσωποποιεί την ισορροπία του γιν και του γιανγκ. Αυτή η περιοχή επίσης εκπροσωπείται από την θεότητα Ambara, ο οποίος συνήθως κάθεται πάνω σε ένα λευκό ελέφαντα.

Η πρόκληση του Vishudda είναι να μάθουμε πώς να εκφραστούμε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Όταν αυτό το τσάκρα είναι καθαρό τότε μπορούμε να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να επιτρέψει η Θεία Πνοή την ενεργοποίηση των φωνητικών οργάνων μας. Η ομιλία μας γίνεται ενθαρρυντική και σοφή και μπορούμε να εκφράσουμε με σαφήνεια την πρόθεση μας. Είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε τις αρνητικές εμπειρίες σε σοφία. Κάνουμε πρόδηλη τη παλιά αφρικανική παροιμία, "Μέσα από τα λάθη κάποιος γίνεται σοφός."

Όταν αυτό το τσάκρα είναι κλειστό ή μπλοκαρισμένο βιώνουμε κακή επικοινωνία και λαρυγγίτιδα στο φυσικό επίπεδο, αλληλοεξάρτηση στο συναισθηματικό επίπεδο, ασαφείς σκέψεις για το νοητικό επίπεδο, και ανασφάλεια για το πνευματικό επίπεδο. Συχνά μιλάμε χωρίς σκέψη και έχουμε πρόβλημα να εκφράσουμε τον εαυτούς μας σε ένα αυθεντικό τρόπο και μπορεί να έχουμε προβλήματα με τη διακριτικότητα και το χρονοδιάγραμμα.

Διαλογισμός του τσάκρα του λαιμού /Πώς να ανοίξει το τσάκρα του λαιμού

Ενώ η κάνετε διαλογισμό σε θέση που καθαρίζει το Vishudda (δηλαδή, Salamba Sarvangasana, jalandhara bandha ή khecarī μούντρα), επικεντρώνεται το πράνα σας στην περιοχή του λαιμού. Αναπνεύστε τη ζωτική αναπνοή. Οραματιστείτε ένα λαμπρό ήλιο να ανατέλλει πάνω στο λαιμό σας από το ηλιακό πλέγμα.

Φανταστείτε το πλύσιμο πάνω από τις φωνητικές χορδές σας και ενθαρρυντική θεία έκφραση. Περαιτέρω φανταστείτε το ξεμπέρδεμα τυχόν "κόμπων στο λαιμό." Ο ψαλμός της μαντρά είναι ιδιαίτερα σημαντικός ενώ διαλογίζεστε σε αυτό το τσάκρα, καθώς έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει Avidya (αυτό που είναι αδαές, παραισθητικό και συνετό εντός) σε Vidya (αυτό που είναι γνωστό, συνεκτικό, και σοφό εντός). Επιτρέψτε στον εαυτό σας να προβάλει την ιερή έκφραση σας και την υπερκόσμια φωνή στο πανίσχυρο αιθέρα του σύμπαντος.

Με το άνοιγμα του τσάκρα του λαιμού, η ενέργεια Kundalini έχει πλέον μετακινηθεί στο Κοσμικό Μάτι. Το τέλος της δυαδικότητας είναι επάνω μας. Η Εγωκεντρική δύναμη μας έχει μετατραπεί σε ψυχοκεντρική αρχή. Η ικανότητά μας για την πνευματική μεταμόρφωση γίνεται πρόδηλη. Η σπίθα που έπληξε το άναμμα του τσάκρα της καρδιάς μας έγινε η φωτιά που προέρχεται τώρα από την λευκή-καυτή θερμότητα της ψυχής μας και ανεβαίνει μέσα από το τσάκρα του λαιμού και στο επόμενο επίπεδο, στο έκτο τσάκρα: το Ajna τσάκρα, το ισχυρό τρίτο μάτι. Αυτό που θα δούμε θα μας αλλάξει για πάντα.

Η Άνοδος της Κουνταλίνη, Μέρος 6: Ajna, το Τσάκρα για το τρίτο μάτι
"Το μάτι μέσω του οποίου βλέπω τον Θεό είναι το ίδιο μάτι μέσω του οποίου ο Θεός με βλέπει."
-Meister Eckhart

Όπως η ενέργεια Kundalini ανεβαίνει από τα κατώτερα στοιχεία, γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας, μπαίνει στη σφαίρα του φωτός. Η Εγωκεντρική μας Θέληση έχει γίνει Ψυχοκεντρική πρόθεση. Το ατομικό εγώ μας έχει πλέον συγχωνευθεί με τον Κοσμικού Νου. Η προσωπική γνώση είναι στο χέρι μας, αλλά η πνευματική μυωπία είναι πάντα παρούσα. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει την πρωταρχική σημασία του έκτου τσάκρα: Ajna, το Τρίτο Μάτι.

Το Τρίτο Μάτι έχει ανοίξει. Έχουμε πλέον μετακινηθεί στο "κέντρο διοίκησης" της διαδικασίας της Kundalini. Ajna σημαίνει "εντολή", μέσα από αυτό το τσάκρα μπορούμε να μάθουμε πώς να κυριαρχήσουμε στο μυαλό μας. Πριν ήμασταν κάτω από την ψευδαίσθηση ότι όλα τα πράγματα ήταν ξεχωριστά και αποσυνδεδεμένα, θα αποκτήσουμε τώρα τη δυνατότητα να δούμε πώς τα πάντα είναι αλληλένδετα, πώς είμαστε όλοι πραγματικά ένα.

Η σοφία είναι ένα όφελος σε αυτή την περιοχή. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η αληθινή γνώση δεν είναι κυριαρχεί πάνω στους άλλους, κυριαρχεί στον πρώην εαυτό μας. Όπως γράφει ο Νίτσε,

"Μόνο τώρα θα πας το δρόμο σου προς το μεγαλείο. Κορυφή και άβυσσος, είναι πλέον ενωμένες, ώστε όλα τα πράγματα βαφτίζονται στο πηγάδι της αιωνιότητας και βρίσκονται πέρα ​​από το καλό και το κακό."

Το chakra Ajna συμβολίζεται με ένα βιολετί λωτό με δύο πέταλα. Βρίσκεται ακριβώς πίσω από το μέτωπο. Είναι η έδρα της συνείδησης, καθώς και η «έκτη» μας αίσθηση, που συχνά αναφέρεται ως το ψυχικό τσάκρα. Τα δύο πέταλα αποτελούν την πρωταρχική δυαδικότητα υποκειμένου και αντικειμένου, αλλιώς γνωστή ως ψυχικά κανάλια Ida και Pingala. Αυτά τα δύο κανάλια συγχωνεύονται με το κεντρικό κανάλι Σουσούμνα, που σηματοδοτεί το τέλος της δυαδικότητας.

Στο κέντρο του λωτού είναι το σύμβολο για το OM, ή Omkara, μια μαντρά και μυστικιστικό σανσκριτικό ήχο ινδουιστικής προέλευσης. Αυτό το τσάκρα σχετίζεται με τη διαίσθηση και τον πλανήτη Δία και συνδέεται συχνά με την επίφυση, ένα μικρό ενδοκρινή αδένα στον εγκέφαλο των σπονδυλωτών που πιστεύεται ότι είναι το βιολογικό ισοδύναμο του τρίτου ματιού.

Εάν, όπως είπε ο Yogi Bhajan, "Πηγαίνουμε στη ζωή χωρίς διαίσθηση είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου που δεν έχει κανένα καθρέφτη. Ότι μπορείτε να δείτε είναι ακριβώς ευθεία", τότε επιβάλλεται σε μας να κρατήσουμε αυτό το τσάκρα καθαρό και υγιές. Η θεότητα που σχετίζεται με αυτήν την περιοχή είναι ο Ardhanarishvara, μια ανδρόγυνη μορφή των Shiva-Shakti, που συμβολίζει τη δυαδικότητα της ανδρικής και θηλυκής ενέργεια.

Μια λιγότερο κοινή ονομασία για αυτό το τσάκρα είναι jnana padma ή γνώση λωτού.

«Μας απονέμει τη σοφία να ενεργούμε ορθολογικά και χωρίς κρίση. Ένα άτομο με ισχυρό Ajna Chakra έχει μεγαλύτερη διαίσθηση, μια ισχυρή αίσθηση της ταυτότητας, καθώς και την ικανότητα να σκέφτεται τον εαυτό του. Όταν αυτό το τσάκρα είναι καθαρό κερδίζουμε την ικανότητα να βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, σαν πνευματικά όντα που συνδέονται μεταξύ τους.

Η πρόκληση του chakra Ajna είναι να μάθουμε πώς θα δούμε πέρα ​​από τις πέντε αισθήσεις του σώματος με την ένωση του Εγώ με τον Κοσμικό Νου. Όταν αυτό το τσάκρα είναι κλειστό ή μπλοκαρισμένο έχουμε την τάση να υστερούμε σε φαντασία και διαίσθηση, να οδηγούμαστε σε κακή λήψη αποφάσεων και στην αυτοεξαπάτηση. Σωματικά, το αδύναμο τρίτο μάτι μπορεί να εκδηλωθεί ως προβλήματα στα μάτια, πονοκεφάλους, αϋπνία, ή ακόμα και εφιάλτες.

Διαλογισμός του Ajna Chakra/ Πώς να Ανοίξτε το τσάκρα του Ajna

Ο διαλογισμός της Kundalini περιέχει πολλές βαθιές τεχνικές για αυτό το τσάκρα. Η συνεπής εστίαση σε αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι εξαιρετικά ισχυρή. Το Tratak (σταθερή ατενίζοντας) και Shambhavi Mudra (κοιτάζοντας το κενό ανάμεσα στα φρύδια) είναι δύο πρακτικές που θεωρείται ότι διεγείρουν το τρίτο μάτι. Ενώ διαλογίζεστε, να απεικονίσετε μια φωτεινή σφαίρα ζεστής ενέργειας indigo να νηματοποιείται αργά στο κέντρο του μετώπου σας.

Φανταστείτε αυτό να γυρίζει ισχυρές δέσμες φωτός προς τα κάτω και από τα κατώτερα τσάκρα, να γεμίζει ολόκληρη την ύπαρξή σας με το θεϊκό φως. Ο διαλογισμός Tratak επιτυγχάνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας το φως των κεριών, αγναντεύοντας τη φλόγα χωρίς να αναβοσβήνει, κρατώντας το βλέμμα σας για 2 λεπτά, στη συνέχεια, κλείστε απαλά τα μάτια σας και «δείτε» τη φλόγα στο μάτι του μυαλού σας. Έτσι, οδηγούμαστε στην αφύπνιση και την ενεργοποίηση του τρίτου ματιού.

Με το τέλος της δυαδικότητας και το άνοιγμα του Κοσμικού Ματιού, τώρα κινούμαστε πάνω σε καθαρή συνείδηση. Η Αυτο-πραγματοποίηση είναι επάνω μας. Για τον θιβετιανό βουδισμό το τρίτο μάτι του τσάκρα είναι το τελευταίο από τα τσάκρας. Στο διαλογισμό Kundalini υπάρχει ένα έβδομο, τελικό τσάκρα: Το τσάκρα Sahasrara, το τσάκρα του στέμματος.

Η Άνοδος της Κουνταλίνη, Μέρος 7ο: Το τσάκρα του στέμματος

"Ότι κάνεις είναι ότι ολόκληρο το σύμπαν κάνει στο χώρο που ονομάζουμε εδώ και τώρα. Κάνεις κάτι που όλο το σύμπαν κάνει με τον ίδιο τρόπο όπως το κύμα είναι κάτι που το σύνολο των ωκεανών κάνει. Το πραγματικό δεν είναι μια μαριονέτα που η ζωή σπρώχνει τριγύρω. Η πραγματικότητα βαθιά κάτω σας είναι ολόκληρο το σύμπαν."- Alan Watts

Όπως η ενέργεια της Kundalini ανεβαίνει από τα κατώτερα τσάκρα, μπαίνουμε στη σφαίρα της καθαρής συνείδησης. Η Ζωτική αναπνοή έχει την εισπνοή, η Ιερά Διατύπωση έχει μιλήσει, το Θείο Φως έχει γίνει αισθητό και το Τρίτο Μάτι έχει ανοίξει. Γνωρίζουμε τώρα την αλήθεια που μπορεί να φέρει μόνο την υψηλότερη συνείδησή: το ένα είναι όλα και όλα είναι ένα. Είμαστε τώρα και για πάντα, δεκτικοί σε ερεθίσματα τα οποία, κατά το χρόνο πριν, ήμασταν αναίσθητοι. Το Shakti έχει αφαιρεθεί το Πέπλο της Μάγια (ψευδαίσθηση), το οποίο έχει εξατμιστεί όπως μια οφθαλμαπάτη. Εδώ θα συζητήσουμε την αιώνια σημασία του έβδομου και τελευταίου τσάκρα: Sahasrara, το τσάκρα του στέμματος.

Έχουμε τώρα ανέβη στο τσάκρα από το οποίο όλα τα τσάκρα προέρχονται. Πετύχαμε το τελευταίο ορόσημο της ανθρώπινης συνείδησης, το αποκορύφωμα της ανθρώπινης πνευματικής κατάστασης. Εδώ, η ιερή ενέργεια είναι άπειρη και η σοφία είναι καθαρή και αιώνια. Πριν, τα πράγματα ήταν απλώς σχέση. Τώρα, τα πράγματα είναι απόλυτα. Έχουμε λάβει μια κατάσταση Nirvikalpa Samādhi, μια κατάσταση μη-δυαδικότητας, όπου συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ένα με το σύμπαν και τα πάντα στο σύμπαν είναι ένα με εμάς. Η μοναδικότητα του εαυτού έχει επιτευχθεί.

Το σύμπαν έχει αδειάσει ενέργειας μέσα μας, όπως έχουμε αδειάσει την ενέργειά μας σε αυτό. Όλα είναι τώρα ένας αιώνιος φάρος της πρόνοιας. Όπως ο Alan Watts είπε, «ο Θεός άδειασε το όριο είναι ο άνθρωπος και ο άνθρωπος άδειασε το όριο είναι ο Θεός."

Το τσάκρα Sahasrara συμβολίζεται από ένα λωτό με χίλια διαφορετικά χρωματιστά πέταλα και είναι διατεταγμένα σε είκοσι στρώματα από 50 πέταλα. Περιλαμβάνει την κορυφή του κεφαλιού, όπου είναι όλα τα ολοκληρωμένα τσάκρας, ενώ περνά στο άπειρο από την κορυφή του κεφαλιού. Λέγεται ότι είναι το πιο φευγαλέο τσάκρα στη διαδικασία kundalini. Αυτό το τσάκρα σχετίζεται με την σοφία, τη φώτιση και την υπερβατικότητα. Διέπων πλανήτης του είναι ο Ουρανός και συχνά συνδέεται με την υπόφυση.

Η προεδρεύων Θεότητα του Sahasrara Τσάκρα είναι η Shri Lalita Devi, ή Η Θεά με τα χίλια ονόματα. Λέγεται ότι μας δίνει τη δύναμη να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνι και σε άλλους, κατά την αφύπνιση του εαυτούς μας. Όπως είναι γνωστό ο Παράκλητος Shri Mataji έχει πει, "Το κέντρο των χιλίων πετάλων καλύπτει τη μεταιχμιακή περιοχή του εγκεφάλου, όπως το κλειστό μπουμπούκι λωτού. Πάνω από αυτή την κάλυψη είναι το μπαλόνι-όπως η δομή του εγώ και υπερεγώ.

Καθώς ο εγκέφαλος καλύπτεται πλήρως όταν ενταχθούν αυτά τα δύο θεσμικά όργανα και η ασβεστοποίηση λαμβάνει χώρα στην κορυφή του κεφαλιού, θα προκύψει μια κλειστή προσωπικότητα. Κατά τον χρόνο της αφύπνισης μας, από τη δεύτερη γέννηση μας, αυτή η ωόμορφη προσωπικότητα σπάει στην κορυφή του κεφαλιού."

Η αληθινή φύση του έβδομου τσάκρα είναι πέρα ​​από την ανθρώπινη κατανόηση. Καμία λέξη δεν μπορεί να το κρίνει. Όταν ττο σάκρα του στέμματος μας καθαρίζεται και ανοίγει βιώνουμε θεϊκή ένωση και η κοσμική αγάπη, απλώνεται στα πάντα. Η συνείδηση ​​των δονήσεων μας καθίσταται υψίστης σημασίας, όπως η kundalini μας ενώνει με το άπειρο μήκος κύματος της αιώνιας δόνησης. Η μοναδική συχνότητα μας είναι σε αρμονία με την κοσμική ορχήστρα. Το Συλλογικό Ασυνείδητο έχει καταστεί πρόδηλο.

Όταν το τσάκρα του στέμματος μας μπλοκάρει ή κλείσει, όμως, αισθανόμαστε αποκομμένοι πνευματικά. Έχουμε την τάση να αμφιβάλλουμε για ότι είναι γνωστό για να είναι αληθινό. Στην χειρότερη περίπτωση έχουμε την τάση να πέφτουμε σε μια υπαρξιακή μαύρη τρύπα, ή σκοτεινή νύχτα της ψυχής.

Εδώ είναι το πανέμορφο δίκοπο σπαθί της πνευματικής φώτιση: αν είμαστε σε θέση να το κάνουμε μέσα από αυτές τις σκοτεινές εποχές και να ρίξουμε αυτό που μας βαραίνει, τότε το τσάκρα του στέμματος μας ανοίγει και πάλι, ακόμη ευρύτερο από ότι πριν και πάλι γινόμαστε δεκτικοί σε ερεθίσματα για τα οποία πριν ήμασταν αναίσθητοι. Αυτό μπορεί να συμβεί πολλές φορές στο πνευματικό μας ταξίδι και κάθε φορά που έχουμε την τάση να αποκτήσουμε νέα επίπεδα σοφίας.

Διαλογισμός του Sahasrara Chakra/ Πώς να Ανοίξτε το Sahasrara τσάκρα

Αυτό το τσάκρα, περισσότερο από κάθε άλλο, είναι για την πλήρη παράδοση και διάλυση, μας αφήνει να πάμε στην αναμονή που ο φυσικός κόσμος έχει για μας. Ενώ διαλογίζεστε με τα χέρια σας πάνω από το ηλιακό πλέγμα σας, αφήστε τα μικρά δάχτυλα σε σημείο και μακριά από εσάς, αγγίζοντας τα στις άκρες τους, ενώ το υπόλοιπο το πλέξιμο των δακτύλων γίνεται με τον αριστερό αντίχειρα κάτω από τον δεξιό. Ανοίξτε το τρίτο μάτι και να εστιάστε στο στέμμα με τα χίλια πέταλα του κατακερματισμένα στο σύμπαν.

Νιώστε την ισχυρή ενέργεια της kundalini να συγκεντρώνεται επάνω από τις ρίζες σας, περνώντας μέσα από τα ιερά νερά του ιερού, νιώθετε τη φωτιά του ηλιακού πλέγματος, αναπνέοντας τη ζωτική αναπνοή της καρδιάς, απορροφώντας την αιθέρια φωνή του λαιμού, διαχέεται μέσα από τη διάλυση του Τρίτου Ματιού και χύνεται πάνω και έξω σαν ένα ισχυρό συντριβάνι στο κεφάλι, στο μεγαλύτερο σύμπαν.

Φανταστείτε τη kundalini που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα σας, από το Στέμμα προς της Ρίζα και πίσω, ξανά και ξανά. Περαιτέρω φανταστείτε το σύμπαν ως ένα γιγάντιο καθρέφτη, ενώ αψηφώντας τη σοφία του Χαλίλ Γκιμπράν, "Η ομορφιά είναι η αιωνιότητα που ατενίζει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Αλλά Είσαι η αιωνιότητα και είσαι ο καθρέφτης."
ΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πηγή: http://www.awakengr.com


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top