Select Menu

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους μιλά τη δική του γλώσσα, όσο όμως και εάν κοιτάζουν να σας εξαπατήσουν με τα λόγια τους, πάντα γίνεται εμφανής η αθόρυβη παρουσία της αλήθειας. Μιας και λοιπόν πλησιάζουν εκλογές, και πολλοί λύκοι φορούν προβιές προβάτων, ορίστε 10 τρόποι για να αντιλαμβάνεστε εάν κάποιος σας λέει την αλήθεια.

1. Αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια, χαμηλώνει το βλέμμα, κοιτάζει δεξιά-αριστερά και έχει περιορισμένη σωματική έκφραση (σταυρωμένα πόδια, κλείνει τις γροθιές του, μαζεύει τα δάχτυλά του και οι παλάμες του είναι στραμμένες προς τα μέσα).

2. Τα λόγια και οι κινήσεις του δεν είναι συγχρονισμένα, οι κινήσεις του κεφαλιού είναι μηχανικές και οι χειρονομίες του δεν εναρμόζονται με το λεκτικό μήνυμα.

3. Όταν είναι υποκριτικά τα συναισθήματα (ευτυχία, έκπληξη, δέος, κτλ.) η έκφρασή τους περιορίζεται στην περιοχή του στόματος και δεν εξαπλώνεται στο σώμα. Ενώ μπορεί να σκεπάζει το στόμα του καθώς μιλά, να αγγίζει το πρόσωπο του, τη μύτη του, να ξύνει το αυτί του ή να τρίβει τα μάτια του.

4.Ο ψεύτης αποτραβιέται από τον κατήγορο, στρεφόμενος συνήθως προς σημεία εξόδου (πόρτα, παράθυρο), αποφεύγει την σωματική επαφή στην διάρκεια να σας πείσει και να ξέρετε πως δεν θα τεντώσει ποτέ το δάχτυλο του στο άτομο που προσπαθεί να πείσει.

5. Θα σας απαντάει με δικά σας λόγια και θα συνεχίσει να προσθέτει πληροφορίες μέχρι να σιγουρευτεί ότι σας έπεισε. Η ιστορία του είναι τόσο απίθανη που δυσκολεύεστε να την πιστέψετε, όμως την πιστεύετε γιατί σκέφτεστε ότι αν ήθελε να πει ψέματα θα επινοούσε κάτι πιο πειστικό.

6. Απαντά έμμεσα και ποτέ άμεσα. Προσέξτε τις υπερβολικές αντιδράσεις! Οι δηλώσεις σε ερωτηματικό τόνο φανερώνουν την αβεβαιότητα του ομιλούντος.

7. Συνήθως βλέπουμε τον κόσμο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του εαυτού μας, γι'αυτό αν σας κατηγορήσουν για κάτι, ελέγξτε την ειλικρίνεια του κατηγόρου σας.

8. Προσέξτε αν η προσοχή του είναι εστιασμένη εσωτερικά ή εξωτερικά. Όταν ένα άτομο πιστεύει αυτά που λέει τον ενδιαφέρει κυρίως να τον καταλάβετε και όχι η εντύπωση που θα σας δώσει.

9.Η Ιστορία του ψεύτη δεν έχει αρνητικά στοιχεία (του). Επικαλείται ένα πρόδηλο γεγονός για να στηρίξει έναν αμφίβολο ισχυρισμό του. Όταν αλλάζει το θέμα, νιώθει καλύτερα και χαλαρώνει.

10. Χρησιμοποιεί φράσεις όπως: << Για να σου πω την αλήθεια..>> , << Για να είμαι ειλικρινής...>> ή << Γιατί να σου πω ψέματα;>> Φυσικά, Έχει απάντηση για όλα. Πολλές φορές όμως απαντάει με ερώτηση. Και συνήθως ξεκινά με την εισαγωγή << Δεν θέλω να νομίζεις ότι....>> συνήθως αυτό ακριβώς είναι που θέλει να νομίσετε.

Δεν υπάρχει τρόπος να εμποδίσετε τους άλλους να σας πουν ψέματα, σίγουρα όμως μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε ώστε σε κάθε περίπτωση να μην μπορούν να σας κοροϊδεύουν πια.

Εύα Χύσκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top