Select Menu

image

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η πολυβραβευμένη σε Κάννες και άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι. Οι Αμερικανοί παραγωγοί του Χόλιγουντ αποκαλούσαν την ηθοποιό «Ιταλίδα Μέρλιν». Η Βίρνα Λίζι θεωρείται η τελευταία βασίλισσα μίας ανεπανάληπτης κινηματογραφικής εποχής και αγαπήθηκε πολύ από το ιταλικό κοινό.


Γεννήθηκε στην Ανκόνα 1936 και ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την καριέρα της στον κινηματογράφο με την ταινία La corda d'acciaio. Αργότερα συμπρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες με τον πιο λαοφιλή κωμικό της Ιταλίας, τον Τότο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε ντεμπούτο δίπλα στο Τζακ Λέμον και αργότερα γύρισε ταινίες με τους Φρανκ Σινάτρα και Τόνι Κέρτις. Στη Βραζιλία υπάρχει συγκρότημα που λέγεται Βίρνα Λίζι ενώ η αργεντίνικη μπάντα Sumo έχει γράψει τραγούδι αφιερωμένο στην Ιταλίδα σταρ του σινεμά.




http://www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top