Select Menu





Η κίνηση ρομποτικών προσθετικών μελών με το μυαλό έγινε πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο Les Βaugh, που έχει χάσει και τα δύο του χέρια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κίνησε προσθετικά μέλη με τη σκέψη του.


Το επαναστατικό επίτευγμα σημειώθηκε μετά από έρευνες στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου. Ο Les Βaugh είχε χάσει και τα δύο του χέρια σε ατύχημα πριν από 40 χρόνια. «Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Αποτελεί ορόσημο για την τεχνολογία προσθετικών μελών. Κατάφερε να ελέγξει ταυτόχρονα και τα δύο χέρια. Ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Courtney Moran επικεφαλής της έρευνας.

Ο Les Βaugh είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ώστε τα τεχνητά ρομποτικά μέλη να συνδεθούν με τα νεύρα στους ώμους του. «Με την επιτυχημένη εγχείρηση κατέστη δυνατός ο έλεγχος των ρομποτικών χεριών. Απλά σκέφτεται την ενέργεια που θέλει να εκτελέσει», σημείωσε ο χειρούργος Albert Chi.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top