Select Menu

1a1
Στο νομό Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης και παγετού έχει διακοπεί από το 18ο έως το 28ο χιολιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και από το 25ο έως το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου).
Ενώ γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα σημεία από το 25ο έως 31ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου)
και από το 10ο έως 25ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς)
καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης,
γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εκτός από το 28ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας – Κοζάνης (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης και Πέλλας)
και στην πεδινή περιοχή Αμυνταίου, όπου η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.
Πού μπορούν να ζεσταθούν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον κλειστούς θερμαινόμενους χώρους στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, «επιστρατεύει» ο κεντρικός δήμος, στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων.

Έτσι, στις ήδη υφιστάμενες δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου,
προστέθηκαν οι επιπλέον κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι (από τις 08:00 έως τις 18:00) του 2ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. (Λαγκαδά 35,1ος όροφος τηλ. 2310514456)
και του 5ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. (Αλεξανδρείας 27, ισόγειο τηλ. 2310820110).

Επίσης, στις υφιστάμενες δομές διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας ως εξής:

1. Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13 τηλ. 2310528811) από τις 17:00 έως την επομένη ημέρα στις 11:00

2. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62 τηλ. 2310527938) από τις 10:00 έως τις 20:00

Επιπλέον, θα συνεχιστεί η δράση των street workers του ΟΚΑΝΑ και της ΜΚΟ PRAKSIS για τον εντοπισμό αστέγων, καθώς και ο εφοδιασμός τους με υπνόσακους και κουβέρτες, που θα διανέμει όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, λόγω κακοκαιρίας

Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, λόγω κακοκαιρίας

Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ-Exelixis, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ – ΕΜΕ κ.α.), ξεκινούν τις επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

Από αύριο Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:
· η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταυγέτου 60 – τηλ. 210.2231419)
· και το Γραφείο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον Κολωνό.(Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35 – Τηλ. 210.5157882)

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595. Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).
Προετοιμάζονται για την κακοκαιρία στη Στερεά Ελλάδα

Ήδη η υπηρεσία της Πολιτική Προστασία της περιφέρειας έχει μοιράσει τόνους αλατιού σε κομβικές περιοχές
και βρίσκεται σε συνεργασία με την Νέα Οδό για την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στις θέσεις τους βρίσκονται και τα μηχανήματα του δήμου Λαμίας.
Για το κέντρο της πόλης σε περίπτωση που χρειαστεί αποχιονισμός έχουν ετοιμαστεί αυτοκίνητα-αγροτικά 4Χ4 με λεπίδες και αλατιέρες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top