Select Menu


Ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα (1999-2007), Τζεμπ Μπους, αδελφός του Τζορτζ Μπους τζούνιορ, με πατέρα έναν ακόμα πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζορτζ Μπους, ακολουθώντας την οικογενειακή… παράδοση, ξεκινά τον αγώνα για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα τον οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις εκλογές του 2016, για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τζεμπ Μπους είναι 61 ετών και στις αρχές του νέου χρόνου θα προχωρήσει στην ίδρυση «επιτροπής πολιτικής δράσης», η οποία θα τον φέρει σε επαφή με τον κόσμο των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και με τα… μεγάλα πορτοφόλια της Αμερικής, εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη συγκέντρωση των ποσών που απαιτεί η πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία.

Στον δρόμο για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, θα βρει μπροστά του τον κυβερνήτη της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, τον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ και τον γερουσιαστή του Κεντάκι, Ραντ Πολ.

Η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης της πρόθεσης για κάθοδο στις εκλογές θεωρείται απόεπικοινωνιολόγους επιτυχημένη, αφού αναμένεται να αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης στα εορταστικά, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα, τραπέζια των Αμερικανών…

Πολλοί θα ασχοληθούν βέβαια και με το ενδεχόμενο, οι εκλογές του 2016 να έχουν ως αντιπάλους από τη μία έναν Μπους και από την άλλη μία Κλίντον, εάν η Χίλαρι τελικά κατέλθει ως υποψήφια, κάτι πολύ πιθανό, σε μια επανάληψη της μάχης του 1992, με διαφορετικά βέβαια πρόσωπα,όταν ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε τις εκλογές από τον Τζορτζ Μπους.

defence-point.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top