Select Menu


Πολλοί Έλληνες αλλά και γενικότερα πολλοί ευρωπαίοι αναρωτιούνται, εξ αιτίας της κρίσης, πως τα καταφέρνει η γερμανική κυβέρνηση να επιβάλει τη βούλησή της σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να την ακολουθούν σαν υπνωτισμένες, παρά την καταστροφική για τους λαούς πολιτική που επιβάλει; Ακόμα και αυτά που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα έχει σχεδιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόϊμπλε!!!

Η απάντηση κρύβεται στο τρόπο λειτουργίας της παγκοσμιοποίησης. Η ΕΕ είναι
ένα τμήμα της παγκοσμιοποίησης και μάλιστα η Ευρωζώνη είναι το πιο σκληρό κομμάτι της, το οποίο λειτουργεί ως παγκόσμιο πειραματικό εργαστήριο, για την ενοποιημένη παγκόσμια κοινωνία του μέλλοντος που οραματίζονται κάποιοι.

Η παγκοσμιοποίηση όμως δεν κινείται τυχαία. Την διευθύνει η διεθνής οικονομική ελίτ, δηλαδή το περίπου 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, που κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου. Σε αυτό το παγκόσμιο 1%, ανήκει και το 1% εκείνων των Ελλήνων που κατέχουν το 56,1% του ελληνικού πλούτου. Αυτή η διεθνής οικονομική ελίτ όμως, δεν λειτουργεί ασυντόνιστα και με εσωτερικές συγκρούσεις. Έχει ανάγκη κι αυτή εσωτερικής συγκρότησης και ηγεσίας.

Λοιπόν, στην μεν ΕΕ τον ηγετικό αυτό ρόλο, τον έχει αναλάβει η γερμανική ελίτ, στον δε υπόλοιπο κόσμο τον έχει αναλάβει η αμερικανική ελίτ. Η διεθνής οικονομική ελίτ κινείται κυρίως κάτω από τον μανδύα των G7 (μετά την τιμωρία της Ρωσίας), προκειμένου να καταρτίζει τις διεθνείς συνθήκες και να συγκροτεί τα διεθνή όργανά της. Όργανά της για παράδειγμα είναι ο ΠΟΕ, ο ΟΗΕ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα κ.λ.π.

Επομένως, η απάντηση στην πιο πάνω απορία, δηλαδή το γιατί δεν κουνιέται καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση στη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης είναι απλό. Με δεδομένο ότι κάθε ευρωπαϊκό αντιπροσωπευτικό πολιτειακό σύστημα, εξουσιάζεται και καθοδηγείται από τη δική του εσωτερική οικονομική ελίτ του 1%, που είναι μέρος της διεθνούς ελίτ, όλοι πρέπει να υπακούουν στην γερμανική ηγεσία. Κοινώς, οι λαοί σύρονται στην ουσία ως σκλάβοι από τα συμφέροντα της ενοποιημένης διεθνούς οικονομικής ελίτ και δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε εξ αιτίας των αντιπροσωπευτικών πολιτειακών συστημάτων, τα οποία ελέγχονται εύκολα από τις αντίστοιχες οικονομικές ελίτ. Γι’ αυτό και το αντίδοτο σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι να συνειδητοποιήσουν οι λαοί, ότι πρέπει να αλλάξουν τα πολιτειακά τους συστήματα, ώστε να συμμετέχουν οι ίδιοι στις σημαντικές αποφάσεις που τους αφορούν. Άλλη σωτηρία δεν έχουν.

Π.Χασάπης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top